Back

LANSAREA RAPORTULUI DE STARE A MEDIULUI LA NIVEL EUROPEAN

LANSAREA RAPORTULUI DE STARE A MEDIULUI LA NIVEL EUROPEAN

SOER 2015

 

SOER 2015 este a cincea ediție a raportului ce contine informatii complete privind "STAREA MEDIULUI EUROPEAN si PERSPECTIVE 2015" lucrare complexa, publicata de Agenția Europeană de Mediu.

Evaluarea SOER 2015 prezintă imaginea cea mai cuprinzătoare a starii mediului în Europa realizata vreodată și contine două rapoarte si 87 de note informative online (denumite „briefing"). Acestea sunt: Raportul de sinteză și Raportul privind evaluarea tendințelor majore la nivel mondial, completate de 11 informări privind tendințele majore la nivel mondial, 25 de informări privind Europa, 9 informări cu comparații între țări, 39 de informări de țară (bazate pe rapoartele naționale privind starea mediului) și 3 informări la nivel regional.

SOER 2015 oferă o evaluare cuprinzătoare și integrată a stării mediului din Europa, a tendințelor și a perspectivelor în context global.

SOER 2015 oferă informații cu privire la aplicarea politicii europene de mediu in perioada 2015 și 2020 si analizează oportunitățile de modificare a politicilor existente în scopul îndeplinirii viziunii Uniunii Europene pentru 2050, asa cum este prezentata in cel de-al 7lea Program de Actiune pentru Mediu, privind o viață bună în limitele planetei noastre.

SOER 2015 a fost elaborat ca o lucrare comună, în strânsă colaborare cu Eionet, cu serviciile Comisiei Europene si cateva organizatii.

Există mai multe surse pentru a va ajuta sa navigati in această bogăție de informații:-Comunicate de presă, în 26 de limbi ale Uniunii Europene; -Cele doua rapoarte dintre care cel de sinteza este publicat în mai multe limbi de circulatie europeana; -Materialele ajutatoare care insotesc rapoartele: Infografice, video de promovare, prezentarea SOER:  fapte rapide și cifre, Galerie foto. Multe imagini care ilustrează SOER sunt disponibile la cerere celor interesati.

Puteti gasi mai multe detalii accesand: http://www.eea.europa.eu/soer-2015/

Echipa Comunicare ANPM