Back

„Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2019”

                    

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BRAȘOV

 

Nr.9742/04.06.2019

 

 

                                              COMUNICAT DE PRESĂ

 

                                                                 „Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2019”                                                            

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972 și reprezintă elementul cel mai important al Programului Națiunilor Unite.

În fiecare an, cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment, organizatorii transmit un mesaj referitor la importanța protejării mediului înconjurător, adoptarea unor atitudini prietenoase față de natură și efectele pe care dezvoltarea economică le poate avea asupra acesteia. Sloganul Zilei Mondiale a Mediului 2019 este ”Impreună putem învinge poluarea aerului!”.

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov marchează acest eveniment și declară ziua de 5 iunie Ziua porților deschise, începând cu ora 10.00. Primii care ne vor vizita sunt elevii Școlii Gimnaziale nr.19 Brașov și Școlii Gimnazială nr.25 Brașov, cărora le vor fi prezentate materiale informative legate de acest eveniment. La ora 11.00, vor fi prezenți față în față cu specialiștii de mediu, elevii Colegiului Tehnic Mircea Cristea Brașov și toți cei care doresc să cunoască activitatea instituției de mediu.

”O înțelegere sistemică a modului în care natura, economia și sănătatea oamenilor sunt interconectate este esențială pentru identificarea celor mai bune opțiuni de politică în domeniul protecției mediului”, a declarat directorul executiv al APM Brașov.

De asemenea, în aceasta perioadă, reprezentanții A.P.M. au participat la reevaluarea mai multor unități de învățământ, în vederea menținerii steagului verde, din cadrul Programului internațional ECO ȘCOALA și la alte activități educativ-ecologice dedicate Zilei Mondiale a Mediului.

 

              BIROUL DE PRESA AL APM BRAȘOV                                                                      04.06.2019