Back

COMUNICAT DE PRESĂ ORA PĂMÂNTULUI

 Ministerul Mediului

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov

Nr. 4929 /24.03.2017

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

                                        ORA PĂMÂNTULUI

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov va stinge luminile şi va deconecta echipamentele electrice care nu sunt esenţiale funcţionării, sâmbătă 25 martie, între orele 20.30 – 21.30, alăturându-se campaniei „Ora Pământului”, cea mai mare mișcare de mediu, care atrage atenţia asupra problemelor globale de mediu.

Prin această acțiune se doreste conștientizarea problemei încălzirii globale, problemele cauzate de schimbările climatice și de consumul exagerat de resurse naturale.

 „Ora Pământului” a demarat în 2007, în Australia, cu 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii care au stins luminile.

În România se sărbătorește din anul 2009. În ultimii ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la campania “Ora Pământului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond, luând astfel parte la strigătul omenirii împotriva pericolelor generate de încalzirea globală și epuizarea resurselor.

Mesajul nostru catre comunitate este acela de a se alătura demersului nostru de a stinge lumina, măcar pentru o oră, precum și invitația de a se angaja în acțiuni de mediu în fiecare zi, prin comportamentul prietenos față de mediul înconjurător.

 

              BIROUL DE PRESA AL APM BRAȘOV                           24.03.2017