Back

Comunicat ZIUA MEDIULUI 2015

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov

 

Nr.      7922   / 04.06.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

                                                ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI -5 iunie

In fiecare an, în data de 5 iunie, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov celebrează Ziua Mondială  a Mediului, dată stabilită de Adunarea Națiunilor Unite în anul 1972 pentru a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra mediului înconjurător.

In acest an, Ziua Mondiala a Mediului are ca temă principală: „Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă.”. Prin această temă, se doreşte să se exprime provocarea de a crea oportunităţi de dezvoltare economică şi în acelaşi timp de a stabiliza rata de utilizare a resurselor şi de a reduce impactul asupra Mediului.

Evenimentul este marcat în peste 100 de ţări, în scopul de a încuraja şi conştientiza populaţia  privind necesitatea protejării mediului.

 

APM Brașov marchează acest eveniment printr-o serie de manifestări cum ar fi: ziua portilor deschise la APM in data de 5 iunie (și-au anunțat prezența scolile gimnaziale nr.11, 19 și 30 Brașov), conferință de presă (la sediul APM Brasov, ora  10.30 in data de 5 iunie a.c.) precum și o acțiune de igienizare intr-o zonă turistică din apropierea orașului.

Toate actiunile demarcate iși propun adoptarea unei atitudini de responsabilizare ecologică și civică, ca urmare a impactului schimbarilor climatice care au afectat agricultura, sănatatea umană, ecosistemele terestre și marine, aprovizionarea cu apă, mijloacele de trai ale oamenilor, precum și de a dezvolta simtul practic în abordarea unor probleme de actualitate și de interes pentru societate.                       

     BIROUL DE PRESĂ                                             04.06.2015