Back

SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE 2022

                   

         Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BRAŞOV

Nr. 12233 / 15.09.2022 

 

                                               COMUNICAT DE PRESĂ

 

                     SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE 2022

 

Săptămăna Mobilității Europene este o inițiativă a Comisiei Europene, are loc in fiecare an în perioada 16-22 septembrie.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității  pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă, tema din acest an este este ”Conexiuni mai bune”, iar sloganul ”Combină și deplasează-te !”.

”Mesajul pe care dorim să-l transmitem brașovenilor este să aleagă mobilitatea verde, să utilizeze alte alternative de transport, să aleagă deplasarea in orice combinație, in funcție de  nevoi. Este datoria noastră să avem un comportament responsabil față de mediul inconjurător, schimbându-ne obiceiurile zilnice și luând minime măsuri, cum ar fi mersul cu bicicleta sau pe jos, transportul in comun in locul mașinii proprii”, a precizat Ciprian Băncilă, directorul executiv al APM Brașov.

În această săptămână, cetățenii întregului continent sunt invitați să participe la manifestări care să promoveze modalități de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conștientizării populației asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător și sănătății umane.

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a informat primăriile din județul Brașov pentru a-și înscrie activităților/inițiativele/evenimentele desfășurate in această perioadă pe platforma mobilityweek, accesând link-ul https://registration.mobilityweek.eu/login.php.

Săptămâna culminează cu evenimentul “În oraş fără maşină!” prin care oraşele participante stabilesc una sau mai multe zone exclusiv pentru pietoni, ciclişti şi transportul în comun pentru o zi întreagă.                                                     

                                                         Biroul de presă al APM Brașov