Back

ZIUA ZONELOR UMEDE - “Zone umede pentru reducerea dezastrelor”

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov

 

Nr. 1646/01.02.2017             

     

                 ZIUA ZONELOR UMEDE

                      – 2 februarie 2017

     “Zone umede pentru reducerea dezastrelor”               

         Ziua de 2 februarie marchează semnarea Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională - în special ca habitat al păsărilor acvatice și este sărbătorită în fiecare an pentru a evidenția valoarea zonelor umede pentru umanitate și planetă.

Tema Zilei Zonelor Umede pentru anul 2017 este “Zone umede pentru reducerea dezastrelor”, iar sloganul după care se desfășoară evenimentele care marchează acestă zi este “Protejarea zonelor umede ajută la prevenirea fenomenelor meteo extreme”.

A.P.M. Brașov a inscris pe site-ul Ramsar evenimentele  pe care le organizează cu acest prilej si totodata informează pe cei interesați să participe la concursul de fotografii organizat pe plan internațional,  dedicat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani.

Concursul se defășoară în perioada 02.02.2017-02.03.2017, iar fotografia trebuie realizată într-o zonă naturală umedă, nu neaparat într-un sit RAMSAR. Informații suplimentare se pot obține la adresa: http://www.worldwetlandsday.org.

 

În județul Brașov, singura zonă umedă de importanţă internaţională -Sit Ramsar- din Regiunea 7 Centru este ”Complexul Piscicol Dumbrăvița”, care totalizează 414 ha și cuprinde habitate foarte diverse, de la naturale la construite, precum: lacuri, heleştee şi iazuri, stufăriş, canale, pâraie, mlaştini, pajişti umede, etc.

 

 

              BIROUL DE PRESA AL APM BRAȘOV                  01.02.2017