Back

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE SC DANILENA SRL

DECIZIA  ETAPEI DE ÎNCADRARE

Nr.          din           2017

 

Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de  SC DANILENA SRL,  cu sediul in Mun.Brasov, str. Zizinului, nr. 123 A,  inregistrata la APM Brasov cu nr. electronic 146  din 21.02.2017, nr.3154 din 27.02.2017 si completari sub nr. 5214 din 30.03.2017,  în baza

 Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului

O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei salbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

           Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Brasov decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei CAT din data de 10.04.2017 că pentru proiectul   “Exploatare agregate minerale in Com.Mandra, jud. Brasov”, propus a se implementa in Jud.Brasov, com.Mandra, extravilan, CF nr. 102263; nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare, în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

-proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr.2, pct.2, lit.(a) cariere, exploatari miniere de suprafata ;

-titularul  si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web emiterea deciziei etapei de incadrare, nu au fost inregistrate observatii din partea publicului;

-in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea un impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

1. Caracteristicile proiectului:

a)marimea proiectului

 

Exploatare agregate minerale in com. Mandra, terasa  mal drept al paraului Urasca;

Parcela de 10.000 mp din care pentru proiect 7564 mp cu acces din DN 1 la cca 3 km de Sercaia inainte de intrarea in com Mandra pe partea stanga  apoi pe DE 1429 cu lungime de 300 m.  

Lucrari de pregatire :Coperta  9699 mc

Lucrari de extractie pentru un volum de cca 34738 mc agregate minerale nisip si pietris.

Aceste lucrari  se realizeaza  mecanizat cu incarcator excavator cu senile si buldozer in 2 trepte, in fasii  cu lungimi intre 55 si 75 m si latime de 4 m grosime util  intre 8,53 m si 10,26 m.

Freaticul de cota 433 cota minima de exploatare 436 mdMN.

Exploatarea propriu-zisă va fi amplasată în terasa înaltă (a doua) a râului Olt, pe malul drept al pârâului Urăsca, zăcământul de nisip cu pietriş fiind constituit din depunerile aluvionare care constituie umplutura depresiunii Făgăraşului.

            Perimetrul pe care se va realiza investiţia are suprafaţa de 7564 m2 din cei 10000 m2 ale parcelei cu nr. cadastral 102263, înscris în C.F. Nr. 102263 - com. Mândra, categoria de folosinţă arabil.

            Suprafaţa de teren destinată perimetrului de exploatare este în proprietatea unei persoane fizice cu care S.C. Danilena S.R.L. a încheiat un contract de închiriere (prezentat anexat).

            Resursa este acoperită cu un strat de copertă (sol vegetal + praf argilos) cu o grosime medie de 1,32 m. În vederea începerii extracţiei substanţei minerale utile se vor executa următoarele lucrări:

            - îndepărtarea stratului de sol vegetal prin împingere laterală cu buldozerul;

            - depozitarea temporară a acestuia de jur împrejurul perimetrului (pe pilierii de protecţie), zonă unde se va constitui halda temporară de sol vegetal;

            - îndepărtarea stratului de steril (praf argilos) prin excavare şi încărcare în mijloace de transport;

            - depozitarea temporară a acestuia de jur împrejurul perimetrului (pe pilierii de protecţie), zonă unde se va constitui halda temporară de steril.

            Metoda de exploatare care se va aplica: exploatarea zăcământului în felii orizontale, cu extragerea descendentă a feliilor cu utilaj mecanic cu acţiune discontinuă.            

            Lucrările de extracţie vor fi complet mecanizate şi se vor realiza cu ajutorul unui excavator cu şenile şi a unui autoîncărcător cu pneuri, ambele cu motoare termice

            Excavarea resursei de nisip cu pietriş se va face în două trepte, cota inferioară a excavaţiei proiectate situeându-se la + 436,00 m. Grosimea utilului este variabilă, fiind cuprinsă între 8,53 m în partea de nord vest a perimetrului şi 10,26 m în partea de sud est a perimetrului.

             Limita inferioară a excavaţiei proiectate se situează la cota + 436,00 m şi este superioară cu 2,00 ÷ 3,00 m celei corespunzătoare nivelului hidrostatic al acviferului freatic din zonă.

            Panta taluzurilor treptelor de exploatare va fi 1:1  (pentru asigurarea stabilităţii acestora).

            Se vor păstra următorii pilieri de siguranţă:      

            - Pentru protecţia proprietăţii vecine din sudul perimetrului se va păstra un pilier cu lăţimea de 5 m;

            - Pentru protecţia drumului de exploatare De 1429 (din sud vest) se va păstra un pilier cu lăţimea de 5 m, de la marginea drumului, pe toată lungimea zonei de exploatare;

            - Pentru protecţia drumului de exploatare De 1432 şi a canalului ANIF 1433/4 (din nordul perimetrului) se va păstra un pilier cu lăţimea de 5 m;

            - Pentru protecţia canalului ANIF 1440/1 (din nord estul perimetrului) se va păstra un pilier cu lăţimea de 5 m;

Pentru exploatarea resurselor de nisip cu pietriş în perioada 2017 - 2018 va exista un singur perimetru de exploatare indicat pe planul de situaţie (Planşa nr. 2), orientat pe direcţie pe direcţie NV - SE, cu lungimea de aproximativ 126 m şi lăţimea medie de 66 m.

            - Pregătirea

            Se va descoperta o suprafaţă de aproximativ 7564 mp (grosime medie copertă = 1,32 m), rezultând 9699 m3 copertă.

            - Extracţia

            Lucrările de extracţie vor fi complet mecanizate şi se vor realiza cu ajutorul unui autoîncărcător cu pneuri, a unui excavator cu şenile şi a unui buldozer.

            Grosimea utilului este variabilă, fiind cuprinsă între 8,53 m în partea de nord vest a perimetrului şi 10,26 m în partea de sud est a perimetrului.

            Datorită grosimii utilului şi a dimensiunilor perimetrului de exploatare, se vor executa 2 trepte de exploatare după cum urmează:

            → treapta I: hvariabilă = 4,53 m (în partea de nord vest a perimetrului) şi 6,26 m (în partea de sud est a perimetrului); cota + 440,00 m;

            → treapta II: h = 4,0 m; cota + 436,00 m.

             Resursa minerală utilă se va extrage în fâşii direcţionale cu lungimi cuprinse între 55 şi 75 m şi lăţimi de 4 m; sensul de înaintare a exploatării va fi de la nord vest spre sud est. Se va avea în vedere păstrarea permanentă a unui decalaj de 2 m între treptele de exploatare, precum şi păstrarea pantei taluzurilor treptelor de exploatare de 1 : 1.

             Nu se estimează pierderi de exploatare.

            Materialul (nisip cu pietriş) excavat se încarcă, cu ajutorul excavatorului, în autobasculantele beneficiarilor.

             - Produse obţinute

            În urma lucrărilor de extracţie se va obţine nisip cu pietriş în stare brută, care urmează a fi livrat direct beneficiarilor.

            ▫ Materiile prime, energia şi combustibilii utilizaţi, cu modul de asigurare a acestora

            În perimetrul temporar de exploatare ''Mândra - Danilena'' nu vor exista instalaţii de  alimentare cu apă, gaze naturale, energie electrică, pneumatică sau hidraulică.

            La extracţia resurselor de nisip cu pietriş din acest perimetru toate utilajele folosite (excavator, autoîncărcător, buldozer) vor fi cu motor termic (combustibil: motorina).

            Alimentarea utilajelor cu combustibil se va face în afara perimetrului de exploatare, pe o zonă special amenajată - pe pilierul de siguranţă din partea de nord est: alimentarea se va face dintr-o cisternă mobilă, dotată cu o cuvă care se va amplasa sub rezervorul utilajelor terasiere, pentru a se evita poluarea solului sau a apei subterane.

            ▫ Racordarea la reţelele utilitare existente în zonă

            În zonă nu există reţele utilitare.

            ▫ Descrierea lucrărilor de refacere a amplasamentului în zona afectată de execuţia investiţiei

            La sfârşitul exploatării resurselor de nisip cu pietriş din perimetrul ''Mândra - Danilena'' se vor realiza lucrări de reconstrucţie a mediului, care vor consta în rambleierea excavaţiei cu resturi de materiale de construcţie, sterilul din descopertă şi depunere de sol vegetal peste umplutură.

            Prin aceste lucrări se va urmări readucerea suprafeţei de teren afectată de lucrări miniere la starea sa iniţială - arabil - (la aceeaşi cotă cu cea a terenurilor limitrofe) refăcându-se din punct de vedere peisagistic.

            ▫ Căi noi de acces sau schimbări ale celor existente

            Accesul rutier în perimetru se va face pe un drum de câmp De 1429 (L ≈ 300 m) care se racordează la DN 1 (Braşov - Sibiu) pe partea stângă în sensul de mers către Mândra, la aproximativ 3,0 km după ieşirea din com. Şercaia şi 2,9 km înainte de intrarea în com. Mândra.

            Nu se vor construi noi căi de acces şi nici nu se vor aduce modificări celor existente.

            ▫ Resursele naturale folosite în construcţie şi funcţionare

            Nu este cazul.

            ▫ Metode folosite în construcţie

            În cazul de faţă, construcţia se referă la realizarea excavaţiei.

            Metoda utilizată: exploatarea zăcământului în felii orizontale, cu extragerea descendentă a feliilor cu utilaj mecanic cu acţiune discontinuă.

            ▫ Planul de execuţie cuprinzând faza de construcţie, punerea în funcţiune, exploatare, refacere şi folosire ulterioară

            - Faza de construcţie: realizarea excavaţiei în 2 trepte de exploatare (h = 8,53 ÷ 10,26 m). Resursa va fi extrasă în fâşii direcţionale cu lungimi de 55 m ÷ 75 şi lăţimi de 4 m, iar sensul de înaintare a exploatării va fi de de la nord vest spre sud est.

            - Refacere şi folosire ulterioară: excavaţia rezultată va fi rambleiată cu resturi de materiale de construcţie, sterilul din descopertă şi redată în circuitul agricol prin reamplasarea la partea superioară a umpluturii a solului vegetal excavat şi depozitat separat.

            ▫ Relaţia cu alte proiecte existente sau planificate

            Nu este cazul.

            ▫ Detalii privind alternativele care au fost luate în considerare

            Nu s-au luat în considerare alternative.

            ▫ Alte activităţi care pot apărea ca urmare a proiectului (ex. Extragerea de agregate, asigurarea unor noi surse de apă, surse sau linii de transport a energiei, creşterea numărului de locuinţe, eliminarea apelor uzate şi a deşeurilor)

            Nu este cazul.

            ▫ Alte autorizaţii cerute pentru proiect

            Pentru acest proiect s-au obţinut: Avizul de gospodărirea apelor nr. 10/14.03.2017, emis de A.B.A. Olt Râmnicu Vâlcea şi Acord tehnic A.N.I.F. Nr. 7/02.03.2017.

            ▪ Localizarea proiectului

            Din punct de vedere administrativ, perimetrul solicitat este situat în U.A.T. Mândra, judeţul Braşov, în apropierea următoarelor localităţi:

            → la circa 3 km est de comuna Mândra;

             → la circa 2,6 km sud vest de localitatea Şercaia;

            → la circa 4 km nord est de localitatea Toderiţa.

            Terenul studiat se prezintă sub forma unui platou cu o uşoară înclinare de la nord vest spre sud est, altitudinea medie a terenului este + 446,31 m.

            Folosinţa actuală a terenului de pe care se vor extrage agregatele minerale este arabil; după închiderea exploatării şi terminarea lucrărilor de refacere a mediului, terenul afectat de lucrările de exploatare va fi redat în circuitul agricol.

            ▪ Caracteristicile impactului potenţial, în măsura în care aceste informaţii sunt disponibile

            Lucrările de exploatare a agregatelor minerale pot avea impact asupra solului şi subsolului, aerului, peisajului şi mediului vizual.

 

In urma ridicarii topografice executata in perimetrul temporar de exploatare solicitat precum si a calculelor efectuate pe baza profilelor transversale, s-a calculat un volum de resurse de 34738 mc.

Avand in vedere calitatile mentionate anterior, agregatele minerale ce vor fi extrase se pot utiliza conform necesitatilor societatii comerciale pentru sortarea-spalarea in statia de sortare situata in aproprie, in vederea folosirii sorturilor la fabricarea betoanelor de diferite clase, sau transportate la beneficiari pentru terasamente de drumuri, umpluturi etc.

Descrierea lucrărilor necesare organizării de şantier

  •             Pentru activitatea de exploatare desfăşurată în perimetrul ''Mândra - Danilena'', S.C. Danilena S.R.L. va dispune de organizare de şantier minimă:
  •             - container cu destinaţia vestiar;
  •             - WC ecologic;
  •             - platformă parcare utilaje terasirere, amenajată din balast compactat.
  •             Organizarea de şantier va fi amplastă în partea nord vestică a perimetrului de exploatare, pe pilierul de protecţie a drumului DE 1432.

 

b) cumularea cu alte proiecte- nu este cazul;

c) utilizarea resurselor naturale – se exploateaza resursele naturale de nisip si pietris;

d) producţia de deşeuri – atat in faza de constructie cat si in faza de exploatare, deseurile menajere rezultate se vor colecta selectiv, pe categorii, in pubele separate si se vor preda firmelor specializate pe baza de contract; Din activitate nu rezulta deseuri.

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul şi alte surse de disconfort-reduse, doar la faza de lucrari; pe parcursul derularii proiectului, emisiile de poluanti in mediu  se vor incadra in limitele impuse de legislatia in vigoare;

APA-Pentru protecţia calităţii apelor, nu se vor realiza excavaţii sub limitele impuse de Agenţia Nationala de Resurse Minerale Bucureşti si DA OLT Rm. Valcea. Conform studiului hidrogeologic, se poate aprecia ca in urma activitatii de exploatare a agregatelor minerale nu va fi afectat in nici un fel regimul apelor subterane, deoarece cota vetrei excavatiei (+436,0 mdMN) se va situa cu mult peste nivelul hidrostatic al acviferului freatic din zona, adancimea la care se intalneste nivelul hidrostatic este situata la cota N.H.= +433,0 mdMN.

Alimentarea cu carburanţi a autovehiculelor din dotare, lucrările de revizii sau reparaţii care pot constitui surse de impurificare pentru factorul de mediu apa se vor executa in afara perimetrului de exploatare, in unităţi specializate.

          AER-Sursele de emisie in atmosfera sunt reprezentate de cele mobile, respectiv de autovehiculele care realizează exploatarea si utilajele echipate cu motoare termice, precum si praf de la exploatarea  si manipularea agregatelor minerale.

Pentru efectuarea operaţiunilor de exploatare si manipulare a agregatelor minerale se folosesc utilaje tehnologice de tipul: excavator, buldozer, încărcător frontal, autobasculante de 16 to. Aceste utilaje sunt echipate cu motoare cu aprindere prin compresie . Carburantul utilizat este motorina. Prin combustia motorinei se produc gaze reziduale care conţin monoxid de carbon (CO), oxizi de sulf (SOx), oxizi de azot (NOx), particule, hidrocarburi aromatice, policiclice.

Limitarea preventiva a emisiilor de la mijloacele de transport mai sus amintite se realizează prin condiţiile tehnice impuse la inspecţiile tehnice periodice ale acestora si prin folosirea carburanţilor de calitate superioara.

Circulaţia mijloacelor de transport in perimetru se va face cu viteza redusa pentru a nu
antrena particule de praf. 

               ZGOMOT, VIBRATII , ASEZARI UMANE- Amplasarea exploatării  in terasa pârâului .................distanta fata de prima aşezare umana, fac ca zgomotul si vibraţiile sa nu aibă un impact semnificativ asupra populaţiei si aşezărilor din zona. Distanţele faţă de cele mai apropiate localităţi sunt :

  • 88888888888

Pentru limitarea zgomotului si vibraţiilor produse de utilajele din dotare sunt prevăzute restricţii de viteza. Utilajele de extracţie, încărcare si transport vor fi in stare tehnica buna pentru a nu emite zgomote la funcţionare peste limitele admise.

              SOL, SUBSOL, DESEURI-Obiectivul de investiţie, nu prezintă pericol de poluare pentru sol si subsol.In zona balastierei se vor utiliza in cadrul procesului tehnologic numai terenurile pentru care exista aprobare, evitandu-se orice degradare cu mijloacele de transport, utilaje sau prin depozitarea materialelor de balastiera in afara locurilor permise.

Excavatiile vor respecta geometria proiectata a balastierei ( unghiul de taluz al treptelor de exploatare nu va depăşi 30° pentru a asigura stabilitatea acestora).

Utilajele folosite la extracţia, transportul balastului si a agregatelor rezultate se vor întreţinerea in stare buna de funcţionare pentru a evita posibile scurgeri de carburanţi pe sol sau in apa. Se va amenaja o platforma speciala pentru parcarea utilajelor din dotare, după teminarea programului de lucru. Alimentarea cu carburanţi, lucrările de revizii sau reparaţii se vor executa in afara perimetrului de exploatare.

Depozitarea deşeurilor generate pe amplasament se va face in recipiente si locuri special amenajate.

In urma procesului de exploatare a nisipului şi pietrişului  va rezulta material nevandabil , ce se va folosi la reconstructia ecologica.

Terenul afectat de exploatare va fi redat la starea de folosinţa iniţiala.

f) riscul de accident, ţinându-se seama în special de substantele şi de tehnologiile utilizate- nu e cazul;

 

2. Localizarea proiectului

Terenul pe care urmeaza sa fie realizata investitia, este arabil cu suprafata totala de 10000 mp, conform C.F. 102263, conform certificatului de urbanism nr.28/ 20.10.2016, emis de Comuna Mandra.

Din punct de vedere administrativ, perimetrul solicitat se situeaza pe teritoriul administrativ al comunei Mandra, extravilan, judetul Brasov.

    Terenurile riverane (amplasamentului) perimetrului de exploatare sunt ocupate astfel :

  • pe latura estica: la circa 30 m de LEA 400 kW si DE 4673/6 la circa 20 m;
  • pe latura nordica: teren arabil proprietate privata;
  • pe latura sudica:  teren arabil proprietate privata;
  • pe latura vestica: teren arabil proprietate privata;

Punctele topografice, care delimiteaza perimetrul de exploatare, nominalizate in proiectie STEREO '70 sunt sunt redate in tabelul de mai jos:

Nr.Pct.

X

Y

1

480336

507484

2

480321

507502

3

480324

507505

4

480295

507541

5

480255

507589

6

480249

507548

7

480242

507499

La finalul lucrarilor de exploatare a agregatelor minerale terenul va fi redat circuitului agricol  si in conformitate cu cerintele mentionate in Planul de refacere a mediului.

    2.1. utilizarea existenta a terenului- terenul unde se va realiza investitia are in prezent categoria de folosinta arabil-slab productiv;

    2.2. relativă abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea şi capacitatea regenerativa a acestora- proiectul  va utiliza resursele naturale din zona conform studiului preliminar;

    2.3. capacitatea de absorbţie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

    a) zonele umede- nu e cazul;

    b) zonele costiere- nu e cazul;

    c) zonele montane şi cele împădurite – nu este cazul;

    d) parcurile şi rezervaţiile naturale-nu este cazul;

    e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislaţia în vigoare: nu este cazul;

    f) zonele de protecţie specială, mai ales cele desemnate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin OUG 154/2008, sau zonele în care se efectuează determinări pentru includerea lor în zone clasificate de ordonanta de urgenta menţionată anterior, zonele desemnate prin Legea nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a - zone protejate, zonele de protecţie instituite conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare: nu este cazul;

     g) ariile în care standardele de calitate a mediului stabilite de legislaţie au fost deja depasite-nu e cazul;

     h) ariile dens populate- nu e cazul;

     i) peisajele cu semnificatie istorica, culturală şi arheologică- nu e cazul.

3. Caracteristicile impactului potenţial: se iau în considerare efectele semnificative posibile ale proiectelor, în raport cu criteriile stabilite la pct. 1 şi 2, cu accent deosebit pe:

    a) extinderea impactului: aria geografică şi numărul persoanelor afectate- nu e cazul;

    b) natura transfrontiera a impactului- nu e cazul;

    c) mărimea şi complexitatea impactului- impact  nesemnificativ;

    d) probabilitatea impactului- nu e cazul;

    e) durata, frecventa şi reversibilitatea impactului- nu e cazul;

 

II. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare adecvată sunt următoarele:- nu intra sub incidenta OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Condiţiile de realizare a proiectului:

-respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, a condiţiilor impuse de ceilalţi avizatori şi a proiectului înaintat spre avizare;

-deşeurile rezultate la faza de construire vor fi colectate selectiv, cu posibilităţi de eliminare/valorificare cu societăţi autorizate; se va avea o deosebita atentie la manipularea carburantilor la alimentarea utilajelor.

-se vor respecta condiţiile impuse prin avizul de gospodarire a apelor nr.10 din 14.03.2017, emis de AN APELE ROMANE –ABA Olt Rm. Valcea, ex:

  • se va delimita perimetrul de exploatare prin borne fixe;
  • sa respecte cu strictete zona de protectie fata de riverani, adancimea maxima de exploatare si panta taluzelor;
  • se interzice deversarea sau depunerea de substante ( materiale) poluante in zona;

- pentru suplimentarea cantitatii de agregate minerale veti solicita si obtine un nou acord de mediu;

-in conformitate cu prevederile OUG 164/2008 "Art. 15 alin(2) lit a - «  Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării »;

- nu se va depasi perimetrul detinut de titularul proiectului;

- nu se vor face depozite de materii prime, materiale sau deseuri in afara perimetrului detinut de titularul proiectului;

- la finalizarea lucrarilor de exploatare agregate minerale se va realiza reconstructia ecologica;

          Proiectul propus nu necesită parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare a impactului asupra mediului si de evaluare adecvată.

            La finalizarea investitiei  din prezentul act , titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private .

             Solicintantul este obligat ca  la inceperea exploatarii sa solicite si obtina autorizatie de mediu.

           Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului.

Conform prevederilor Ordinului MMP 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării de dezvoltare.

Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile H.G. nr.445/2009 şi ale Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

    Sorin HORNOIU                                                              

                                                                                               SEF SERVICIU A.A.A.,  

                                                                                                Alexandrina VASILE

 

 

INTOCMIT: Consilier

Liliana BARBU