Back

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE SC OLYMPIAN BRASOV SRL

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE

 

Nr.378/I din 21.07.2016

 

Ca urmare a solicitarii de emitere a acordului de mediu adresata de  NEDELCU  ADRIAN pentru  SC OLYMPIAN BRASOV SRL cu sediul in Jud. Ilfov, str. Gladiolelor, f.n, inregistrata la APM Brasov cu nr. electronic  3  din 05.01.2016 si nr.568 din 11.01.2016, completata cu nr.4724 din 24.03.2016 si nr. 10980 din 07.07.2016, in baza HG nr.445/2009, privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului si OUG nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare,

APM Brasov decide, ca urmare a consultarilor desfasurate in cadrul sedintei Colectivului de Analiza Tehnica, din data de 18.07.2016, ca proiectul  “Construire hala industriala Unitatea 3 si instalatii aferente” pentru SC ROLEM SRL , propus a se realiza in jud.Brasov, com.Cristian, str. Ghimbavului, nr. 80 D(DE 50), ( C.U. nr.226/07.09.2015 emis de Primaria Com. Cristian)   se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate.

            Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sunt urmatoarele:.

a) investiţia intra in Anexa nr. 2 din HG 445/2009-Lista proiectelor pentru care trebuie stabilita necesitatea efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, pct.10 a) proiecte de dezvoltare a unitatilor/zonelor industriale coroborat cu pct. 13 a) orice modificari sau extinderi, ale proiectelor  executate sau in curs de a fi executate...;

b)proiectul se incadreaza in prevederile Legii 278/2013, anexa 7, partea a 2-a, pct.10 Acoperirea suprafetelor de lemn > 25 tone/an;

- s-a stabilit necesitatea evaluarii impactului asupra mediului ca urmare a parcugerii listei de control si ca urmare a consultarii autoritatilor in Colectivul de Analiza Tehnica, fiind o hala industriala cu Sc=12000 mp in care se va desfasura procesul tehnologic de acoperire a suprafetelor din lemn utilizand  cca. 197 tone/ an substante cu continut de  COV iar  consum estimat de COV este  de 38,1 tone/an, precum si a faptului ca datorita desfasurarii activitatii sunt  posibile emisii in aer de la centrala termica,sistemul de ventilatie,de la cele 4 cosuri evacuare emisii de la procesele de acoperire-linile de lacuire/colorare,pulberi de la operatiile de sleuire, lustruire,emisii in apa de la epurarea gazelor reziduale de la cabinele de pulverizare, etc.

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

- proiectul propus nu este localizat în arii protejate de interes local, naţional, comunitar sau internaţional declarate prin acte normative, nu intră sub incidenţa art. 28 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare.

- proiectul nu necesită parcurgerea etapelor procedurii de evaluare adecvată.

Proiectul propus necesita parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare a impactului asupra mediului (se va intocmi raport privind impactul asupra mediului ).

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, în condiţiile în care nu intervin modificări ale datelor care au stat la baza emiterii ei.

Prezenta decizie poate fi contestata, in conformitate cu prevederile HG nr. 445/2009 si ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

   Sorin HORNOIU                                                              

                                                                                             SERVICIUL  A.A.A.,  

                                                                                            Alexandrina VASILE

 

INTOCMIT: Liliana BARBU