Back

Concurs ”Artistul Dunarii 2017”

  

“ARTISTUL DUNARII 2017”/

“Danube Art Master 2017”

 

Implicare pentru o Dunare mai curata!/

 “Get active for a cleaner Danube!”

 

Context

 

Organizat in comun de catre Parteneriatul Global al Apei Europa Centrala si de Est (GWP CEE) si Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunare/ International Commission for the Protection of the Danube River (ICPDR), ‘Concursul international scolar’ incurajeaza copii si tinerii sa acorde o mai mare atentie raurilor, lacurilor, apelor costiere din zona, sa capete o experienta reala, ideal vorbind, si sa reflecte la ceea ce inseamna mediul natural pentru fiecare din ei.

 

Elevii din toate scolile, ONG-uri axate pe protectia mediului, Centre si asociatii ale copiilor  din intreg Bazinul Dunarii, cu totii sunt invitati sa creeze lucrari artistice  care celebreaza ecosistemul Dunarea  si sa particpe la Concursul „Artistul Dunarii 2017”.

 

Incepand cu 2004 acest concurs ambitios derulat in 14 tari a mobilizat mii de copiii din bazinul Hidrografic al Dunarii. Implicandu-se in concurs, participantii au prilejul de a acumula mai multe cunostinte despre b.h Dunare si despre modul in care ei pot avea un rol in protectia Fluviului nostru.

 

Buget

 

Total, la nivel de B.H.Dunare: 17 000 EUR (1,100 EUR pentru organizarea fazei nationale a concursului, restul acoperind coordonarea si costurile administrative si financiare).

 

Calendar  2017

 

Jan-Feb.                semnarea contractului dintre ICPDR si GWP CEE

March                    Subcontractele cu Organizatorii Nationali si informatii despre DAM

April-May               Primele plati transferate Organizatorilor Nationali

May-July                Derularea Concursului “Artistul Dunarii” (DAM)

August                    Termenul limita pentru pentru primirea lucrarilor la nivel de Bazin Dunare            

Septembrie            Castigatorul international selectat

Octombrie-Dec.     Organizarea excursiei castigatorilor nationali (14)

Ianuarie                  Raportul narativ si cel financiar pregatit de catre GWP CEE si trimis la  ICPDR

 

Detalii despre Concurs

 

Participantii trebuie sa aiba varsta intre 6 si 16 ani, sa fie dintr-o tara din Bazinul Dunarii (Germania, Austria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Muntenegru, Romania, Bulgaria, Rep. Moldova  si Ucraina).

 

Concursul se desfasoara pe doua nivele: national si international. Odata selectia facuta la nivel national, urmeaza faza internationala. 

 

Participarea la concurs implica si consimtamantul castigatorului ca numele si fotografia lucrarii sa fie facute cunoscute in publicatiile GWP CEE si ICPDR.

 

Termenul limita de trimtere a lucrarii premiata national este 20 iulie 2017.

 

 

 

 

 

Cum sa te implici

 

Pentru inscrierea in concurs, profesorii si persoanele individuale sunt incurajati sa se deplaseze la malul unui rau, ideal ar fi la Dunare sau la un afluient al Fluviului, si sa creeze o lucrare artistica cu mesaj ecologic utilizand materialele gasite la fata locului.

 

Tema pentru anul acesta este “ Implicare pentru o Dunare mai curata”/Get active for a cleaner Danube!” si se recomanda participantilor sa se inspire din ecosistemul respectiv si sa foloseasca materialul la indemana  pentru realizarea creatiei lor artistice.

Odata lucrarea terminata, copiii sau cadrul didactic insotitor trebuie sa o fotografieze si sa o trimita la organizatorul national.

 

Dimensiunea minima a fotografiei digitale este de 150 DPI.  Este apreciat si filmuletul video al procesului de creatie.

 

NU sunt permise desene si tablouri pictate.

 

In editia din anul acesta introducem o subcategorie speciala, filmul video. Concurentii sunt rugati sa creeze un filmulet de 1 minut (un minut) care sa transmita un mesaj puternic axat pe tema concurului.

Selectia castigatorului

 

La nivel national, lucrarile vor fi evaluate de un juriu ales de organizatorul national.

 

Premiile nationale variaza de la o tara la alta, deci participantii sunt incurajati sa ia legatura cu organizatorul din tara respectiva pentru detalii.

La nivel international, lucrarile castigatorilor vor fi evaluate de un juriu international compus din  reprezentanti ai tuturor tarilor sub egida ICPDR (un reprezentant pe tara).

 

 Pentru o evaluare obiectiva, textul si alte detalii despre originea lucrarii nu vor fi accesibile,  tocmai pentru a garanta obiectivitatea. Decizia juriului este finala.

 

Autorii celei mai bune lucrari artistice internationale va fi incoronat drept “Artistul Dunarii 2017” si va fi rasplatit cu un premiu motivant, precum un aparat de filmat s si, sau, alte ‘gadget-uri’ legate de elementul apa.

 

Castigatorul/castigatorii la nivel international vor fi anuntati electronic. Premiile nu pot fi schimbate si nici valoarea lor achitata in numerar.

Angajatii de la GWP CEE si ICPDR, ca si rudele acestora, (parinti, parteneri, copii, frati si bunici) precum si alti membri ai familiilor acestor angajati NU se pot inscrie in concurs.

 

Romania: organizatori, Centrul de Consultanta Ecologica Galati, coordinator Petruta Moisi,  si Parteneriatul Global al Apei, Romania ( GWP Ro)

Adresa: Str Basarabiei. 2, 800201 Galati; tel: +0236.49 99 57; fax: +0372 877 583.

eco@cceg.ro;             www.cceg.ro; http://www/facebook.com/ecocounsellingcentre.galati

 

 Mai multe informatii, accesati pagina web a ‘DAM’:  www.danubeday.org;