Înapoi

APM Tulcea a sărbatorit Ziua Mondială a Apei si Ora Pământului

APM  Tulcea  a sărbatorit Ziua Mondială a Apei si Ora Pământului

Au fost organizate doua  actiuni tematice dedicate Zilei Mondiale a Apei și Orei Pământului la Colegiul „Brad SEGAL” din Tulcea.

În cadrul acestora   a fost prezentată semnificația Zilei Mondiale a Apei  și a temei  anului 2018, precum si impactul  pe care consumul excesiv de energie îl are asupra planetei având în vedere ca Ora Pământului este cea mai mare  mișcare voluntară de mediu din toate timpurile și că începând cu acest an, evenimentul pune un accent și mai mare pe implicarea activă a tinerilor în construirea unui viitor în armonie cu natura.

Actiunea  a continuat cu  documentare si dezbateri pe tema : Natura nepoluată pentru apă de calitate si Connect2Earth – este timpul să ne împăcăm cu natura.

A fost pus în evidență faptul ca Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ceîn ce mai acute de mediu.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour). Astfel, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au început să se implice în acțiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

„Tot ce facem în prezent nu este de ajuns, având în vedere starea actuală de degradare a Planetei. Biodiversitatea și atenuarea efectelor schimbărilor climatice sunt condiții esențiale dezvoltării umane, succesului civilizației noastre. Este timpul să luam în serios relația noastră cu natura și să facem mai multe eforturi pentru a menține această relație. Este timpul să ascultăm mesajul Naturii. Noi suntem cei care avem puterea de a crea o lume mai bună sau de a epuiza planeta. Ora Pământului este momentul în care ne angajăm că vom începe să acționăm, mai mulți, mai responsabili, pentru protejarea Pamântului..

Trăim într-o lume a conexiunilor, mulțumită tehnologiei, dar, în același timp, când vine vorba de mediul înconjurător, nu facem legătura între cauză și efect. Deși ne aflăm într-o eră în care umanitatea este cea care modelează schimbările de pe Pământ  ne este greu să facem legătura între activitățile noastre de zi cu zi și transformările care au loc în jurul nostru, în natură.

La actiune au participat 39 de elevi si 4 cade didactice.