Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat Proiectul “Curățăm România”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat Proiectul Curățăm România”,  în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă.

 

Deviza sub care desfășurăm activitățile este ”Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

 

 

          În sprijinul derulării campaniei, MMAP va aloca fonduri UAT-urilor, printr-un proiect finanțat din fonduri ale Administrația Fondului pentru Mediu (www.afm.ro). În cadrul campaniei sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluare cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, lemn, materiale textile, baterii și acumulatori, cauciuc, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecție din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, lucrărilor hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI.

          În perioada derulării proiectului instituțiile de mediu se vor implica activ alături de UAT-uri, pentru atingerea obictivelor stabilite prin campanie.

”GHIDUL DE FINANŢARE a Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri”.(MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 328/4.IV.2022)


Anunț public-În data de 10.10.2017 a fost publicata o noua lista aferenta dosarelor aprobate spre respingere,din programul CASA VERDE CLASIC-Sesiunea 2016, dosare aferente cererilor de finantare depuse la APM Bihor

Va informam ca in data de10.10.2017 a fost publicata o noua lista aferenta dosarelor aprobate spre respingere, din programul CASA VERDE CLASIC-Sesiunea 2016, dosare aferente cererilor de finantare depuse la APM Bihor.

          Mentionam ca persoanele ale caror cereri de finantare au fost respinse pot depune contestatie în termen de 10 zile lucratoare de la data publicarii pe site-ul AFM