Back

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE „AMENAJARE PARC DE AVENTURA COMUNA DRAGUS” SC AVEMAVENTURA SRL

                    

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE

Nr. din.06.2018

....

Ca urmare a solicitării depuse de SC AVEMAVENTURA SRL, cu sediul in jud. Brasov, com. Dragus, Aleea Fagului, nr. 907, pentru proiectul AMENAJARE PARC DE AVENTURA COMUNA DRAGUS” propus a fi realizat in jud. Brasov, com. Dragus, amplasament identificat cu extras CF nr. 104030, conform certificatului de urbanism  nr. 366 din 27.09.2017, eliberat de Consiliul Judetean Brasov, înregistrata la APM Brasov cu nr. 1485 din data de 31.01.2018 (solicitare inregistrata electronic cu nr. xx/31.01.2018),  în baza:

  • Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, cu modificările şi completările şi ulterioare;
  • Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sǎlbatice, cu modificǎrile şi completǎrile ulterioare, aprobată prin Legea nr. 49/2011,

şi ca urmare a completarilor depuse sub nr. 6468/20.04.2018, nr. 6529/23.04.2018 si nr. 8456/29.05.2018, autoritatea competentă pentru protecţia mediului APM Braşov decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedintei Comisiei de Analiză Tehnică din data de  21.05.2018, că proiectul AMENAJARE PARC DE AVENTURA COMUNA DRAGUS” propus a fi realizat in jud. Brasov, com. Dragus, amplasament identificat cu extras CF nr. 104030, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

 

    Justificarea prezentei decizii:

   I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

    a) proiectul se încadrează în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 445/2009, Anexa 2, la pct. 12, lit. e) parcuri tematice;

    b) titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;

    c) lipsa observatiilor din partea publicului interesat;

    d) in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

           

            1. Caracteristicile proiectului:

a)marimea proiectului: prin proiect se propune construirea Parcului de Aventură Drăguş,  care reprezintă un ansamblu de 5 trasee de aventură compuse din obstacole formate din elemente din lemn şi cabluri din oţel (numite ”ateliere”), amarate între ele de platforme fixate pe arbori pe o suprafaţă de 7660,00 mp. Terenul pe care se amplaseaza parcul de aventura este inscris in CF 104030 sub nr. cad. 104030 si este proprietatea COMUNEI DRAGUS care a incheiat cu titularul contractul de asociere in participatiune nr. 210/11.03.2014.

Proiectul are scopul de a diversifica activităţile de agrement şi relaxare din Zona Turistică Drăguş.

Descrierea lucrărilor proiectate:

Traseul Iepuras reprezintă un traseu de aventură pentru copii compus din 12 ateliere din care 2 tiroliane realizate din cablu de oţel, întregul ansamblu fiind ancorat pe arbori. Lungimea totală a acestui traseu va fi de aprox 130 m, iar înălţimea la care vor fi amplasate platformele de acces va fi între 1 şi 3 m.

Traseul Veverita reprezintă un traseu de aventură pentru copii, şi este compus din 11 ateliere iar obstacolele sunt formate din elemente din lemn şi cabluri din oţel, amarate între ele de platforme fixate pe arbori. Acesta va avea o lungime de 170 m, iar atelierele (obstacolele) şi platformele vor fi amplasate la înălţimi cuprinse între 2 şi 4 m. Cablurile pentru asigurare vor fi situate la 1,6 m înălţime faţă de platforme.

Traseul Bufnita reprezintă un traseu de aventură compus din 11 ateliere din care 1 tiroliana realizate din cablu de oţel, întregul ansamblu fiind ancorat pe arbori. Lungimea totală a acestui traseu va fi de cca. 200 m, iar înălţimea la care vor fi amplasate platformele de acces va fi între 3 şi 6 m.

 Traseul Vulpe reprezintă un traseu de aventură compus din 13 ateliere din care 3 tiroliene realizate din cablu de oţel, întregul ansamblu fiind ancorat pe arbori. Lungimea totală a acestui traseu va fi de aprox 400 m, iar înălţimea la care vor fi amplasate platformele de acces va fi între 4 şi 7 m.

Traseul Lup reprezintă un traseu de aventură compus din 15 ateliere din care 3 tiroliane realizate din cablu de oţel, întregul ansamblu fiind ancorat pe arbori. Lungimea totală a acestui traseu va fi de 450 m, iar înălţimea la care vor fi amplasate platformele de acces va fi între 4 şi 8 m.

La aceste trasee, clienţii pot avea acces numai echipaţi cu materialele furnizate de către angajaţii parcului, respectând regulile afişate la intrarea în parc.

Atelierele cuprinse în trasee sunt următoarele:

Balerina: Atelier compus dintr-o grindă din lemn care are ambele capete fixate pe platforme. Clientul trebuie să se deplaseze pe această grindă, cu ambele asigurări ancorate de cablul care se află la 1,6 m deasupra grinzii.

Crevasa: Atelier compus dintr-o scară din lemn care are ambele capete fixate pe platforme. Clientul trebuie să se deplaseze pe această scară, cu ambele asigurări ancorate de cablul care se află la 1,6 m deasupra scării.

Pasul uriaşului: Atelier compus dintr-o scară din cablu cu trepte din lemn, care are capetele din cablu fixate pe arbori. Clientul trebuie să se deplaseze pe această scară, cu ambele asigurări ancorate de cablul care se află la 1,6 m deasupra scării.

Scara pisiciI: Atelier compus dintr-o scară din cablu cu trepte din lemn, amplasată vertical, iar ambele capete sunt fixate pe arbori şi pe platforme. Clientul trebuie să urce această scară şi să ancoreze, pe măsură ce se deplasează pe verticală, lonjele de asigurare pe cablul scării.

Tiroliana: Atelier compus dintr-un cablu ancorat de arbori. Clientul se va deplasa rulând pe acesta cu ambele asigurări ancorate, şi cu scripetele din echipament.

Podul indian: Atelier compus din 2 cabluri amplasate unul deasupra celuilalt. Clientul se va deplasa păşind pe cablul de jos şi ţinându-se cu mâinile de cablul de sus, iar cu asigurările ancorate de cablul de sus.

Cobra:Atelier compus dintr-un pod realizat din cablu şi o grindă din lemn, cu balustrade, ancorat doar în capetele de cablu, cu grinda mobila. Clientul se poate deplasa păşind pe grindă, şi având asigurările pe balustrade.

Acrobatic: Atelier compus din 3 cabluri, unul fiind cel pe care trebuie să păşească clientul iar celelalte 2 fiind balustrade şi cabluri de asigurare.

Podul Nepalez: Atelier compus dintr-un pod realizat din mai multe fire de cablu suprapuse şi un cablu pentru asigurare. Clientul va păşi pe împletitura de cablu, iar de cel aflat la 1,6 m va ancora lonjele pentru asigurare.

Scara lego: Atelier compus din grinzi suprapuse sub forma unei scări. Clientul se poate deplasa pe această scară, având lonjele de asigurare ancorate de cablu.

Zebra: Atelier compus din 2 grinzi din lemn fixate pe platforme, şi cu un cablu care trece prin acestea în zig-zag. Clientul va traversa acest atelier călcând pe zig-zag-ul din cablu sau pe grinzi, şi cu lonjele de asigurare ancorate de cablul aflat la 1 m  înălţime faţă de platforme.

Elasticul: Atelier compus dintr-o chingă flexibilă ancorată de arbori şi de platforme, şi cu un cablu pentru asigurare.

Puntea Piraţilor: Atelier compus dintr-un pod realizat din scurte punţi din lemn, asamblate cu două cabluri. Capetele sunt ancorate de atât de platforme cât şi de arbori. Clientul se va deplasa pe acest pod cu lonjele de asigurare ancorate de cablul de deasupra podului.

Materialele folosite la aceste trasee sunt următoarele:

- Cablu din oţel zincat, cu 10 mm diametru, 6x37+FC, standard EN 12385-4, sarcina minimă de rupere 52,20 kN, sarcina de rupere măsurată 65,48 kN, categoria de rezistenţă şi calitate sârmă 1770 N / mm2

- Bride industriale DIN 1142

- Material lemnos tratat împotriva intemperiilor.

Un echipament complet pe care clienţii îl vor folosi pentru parcurgerea atelierelor este compus din:

- 1 ham de alpinism conform EN 12277 şi CE 1019

- 2 carabiniere din oţel conform EN 362 şi EN 12275

- 1 scripete conform CE EN 12278

- 1 cască de alpinism conform CE EN 12492

- 5 m coardă statică conform EN 1891 şi CE 1019.

Pentru parcurgerea traseelor din acest parc nu sunt implicate sisteme electrice, termice, hidraulice sau mecanice, el este parcurs prin forţa musculară a participanţilor şi prin efect gravitaţional.

Amenajare teren inconjurator si imprejmuire

Gardul pe zona DJ 102 G va fi realizat din stâlpi din lemn de diferite dimensiuni, cu diametrul variabil de 10-15 cm. Acesta va împrejmui toată zona destinată activităţilor. Înălţimea gardului va fi de 1 m. Accesul se va realiza printr-o poartă din lemn.

Parcarile sunt amplasate pe terenul din fata parcului la unitatea de alimentatie Pizza Dragus.

In incinta nu este prevazut acces auto.

Accesul principal se face din DJ 102 G, intre Sambata de Sus si Vistisoara.

Grupurile sanitare sunt amplasate pe terenul din fata parcului la unitatea de alimentatie Pizza Dragus. Tot pe terenul unitatii vecine se afla si cabana de administrare parc care va avea funcţiuni multiple: casă de bilete, spaţiu de depozitare pentru echipamente şi diverse alte obiecte necesare desfăşurării activităţilor, plus mică zonă pentru angajaţi şi paznic.

Lucrarile de organizare de santier:  

Organizarea de șantier se va desfășura in incinta amplasamentului. La inceperea lucrarilor va fi amplasat la loc vizibil “Panoul de identificare a investitiei”.

Pana la implementarea finala a proiectului, suprafata de teren afectata de lucrari va fi delimitata  provizoriu cu un gard din plasa din material plastic.

Zonele pe care  vor fi depozitate materiale de constructii vor fi impermeabilizate cu folie de polietilena.

Lucrările de refacere a amplasamentului:

La finalizarea investitiei, zonele afectate se vor readuce la starea inițială prin refacerea zonelor verzi afectate.

b) cumularea cu alte proiecte – In zona limitrofa amplasamentului pe care se doreste construirea parcului de aventura  se află unitatea de alimentaţie publică Pizza Drăguş şi pârtia de ski Drăguş;

c) utilizarea resurselor naturale – nu este cazul;

d) productia de deseuri – deseurile rezultate in perioada de executie a proiectului/ exploatare a investitiei vor fi valorificate/eliminate cu societati autorizate cu care beneficiarul are contract;

Deseurile menajere vor fi colectate selectiv in containere si vor fi preluate de catre firme specializate pe baza de contract de salubritate incheiat intre parti pentru a fi depozitate la depozitul ecologic.

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort:

 În perioada de construcţie, impactul proiectului asupra factorului de mediu aer constă în generarea de emisii de către utilajele utilizate. Ca urmare, vor fi luate toate măsurile in vederea limitarii generarii de praf, de catre prestatorul lucrarilor care va avea in vedere ca utilajele utilizate sa fie corespunzatoare din punct de vedere tehnic si sa nu genereze noxe peste limitele admise. Substantele poluante pentru atmosfera se vor incadra in valorile limita ale emisiilor stabilite de Ord. MAPM nr. 462/1993 cu modificarile si completarile ulterioare coroborat cu Lg. nr. 104/2011;

Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10009/2017. Se vor respecta  de asemenea  prevederile Ord. MS nr.119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei si Notificare - Asistenta de specialitate nr. 197/A/30.01.2018.

f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate – lucrarile de constructie vor fi executate numai cu societati autorizate, astfel incat sa nu existe risc de accidente.

            2. Localizarea proiectelor:.

2.1. utilizarea existenta a terenului - terenul cu suprafata de 7660,00 mp este situat in extravilanul comunei Dragus intr-o zona fata reglementari urbanistice conform aviz Primaria Dragus nr. 1952/27.07.2017 si Certificat de Urbanism nr. 366/27.09.2017 emis de Consiliul Judetean Brasov. Folosinta actuala a terenului este de padure. Aventura Parc Dragus este amplasat în judeţul Braşov la 250 m de pârtia de schi Drăguş aflată pe DE 4547 ce leagă Complexul Turistic Sâmbăta de Sus de localitatea Victoria, la 24 de km de municipiul Fagaras, la 8 kilometri-est de Orasul Victoria si la 1 kilometru de Manastirea Sambata de Sus. Accesul se face pe E68 DN1 dinspre Fagaras spre Sibiu.

        2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

       2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite: – Aventura Parc Dragus va fi amplasat in padure administrata de Regia Publica Locala - Ocolul Silvic PaDURILE Sincii RA care a emis adresa nr. 458/31.01.2018 cu privire la acordul de obtinere a avizelor necesare construirii acestei amenajari;

d) parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul;

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc. – nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – va fi implementat in aria de protectie speciala avifaunistica Piemontul Fagaras - ROSPA0098 si partial in situl de importanta comunitara Muntii Fagaras - ROSCI0122; 

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite:- nu este cazul;

h) ariile dens populate: - nu este cazul;

i) peisajele cu semnificatie istorica, culturala si arheologica: - nu este cazul.

3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectate – masurile prevazute prin proiect vor asigura protectia factorului de mediu;

b) natura transfrontiera a impactului – nu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactului – prin proiect au fost prevazute masurile necesare astfel incat, in perioada de aplicare a proiectului sa nu existe impact asupra factorilor de mediu;

d) probabilitatea impactului – redusa, doar pe perioada executarii lucrarilor propuse prin proiect;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactului – pe perioada executarii lucrarilor durata impactului va fi scurta.

 

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

  1. proiectul propus intră sub incidenţa art.28 din O.U.G. nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, intrucat proiectul va fi implementat in perimetrul ariei de protectie speciala avifaunistica ROSPA0098 Piemontul Fagaras si partial in situl de importanta comunitara ROSCI0122 Muntii Fagaras;
  2. cu privire la implementarea proiectului, au fost emise puncte de vedere nr.1485/08.02.2018,  nr.1485/18.05.2018 intocmite de Biroul CFM din cadrul APM Brasov;
  3. conform memoriului de prezentare, realizarea proiectului nu releva impact semnificativ asupra integritatii siturilor de importanta comunitara ROSPA0098 Piemontul Fagaras si ROSCI012 Muntii Fagaras;
  4. societatea a obtinut avizul favorabil nr.18/12.03.2018 emis de administratorul ariilor naturale protejate – Administratia Siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras - Ocolul Silvic Rasinari RA, pentru realizarea proiectului;
  5. in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare conform Ord. nr.19/2010 s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea efect semnificativ asupra sitului de importanță comunitară ROSPA0098 Piemontul Fagaras si ROSCI012 Muntii Fagaras.

 

Condiţiile de realizare a proiectului:

  1. Se vor respecta prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului;
  2. Pe tot parcursul execuţie lucrărilor se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare;
  3. Deseurile rezultate la faza de implementare a proiectului vor fi colectate selectiv, cu posibilitati de eliminare/valorificare cu societati autorizate; vor fi evacuate ritmic.
  4. Pentru evitarea poluarii accidentale cu materiale periculoase (scurgeri accidentale de combustibili, de ulei de motor) , reparatiile la mijloacele de transport se vor executa doar la societati autorizate;
  5. Se vor lua măsuri pentru evitarea poluării solului, prin depozitarea pe suprafeţe impermeabile a materialelor şi a deşeurilor rezultate în urma derulării lucrărilor propuse;
  6. În cazul poluării accidentale a solului cu produse petroliere şi uleiuri minerale de la vehiculele şi echipamentele mobile se va proceda imediat la decopertarea solului contaminat, stocarea lui în saci, tratarea de către firme autorizate, depozitarea în depozite de deşeuri autorizate;
  7. În cazul unor poluării accidentale proiectantul si constructorul raspund in solidar;
  8. Se va asigura salubrizarea zonei şi menţinerea curaţeniei pe traseul drumurilor de acces, pe toata perioada realizării lucrarilor;
  9. Se vor restrânge la minim suprafeţele ocupate de organizarea de şantier;
  10. Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10009/2017. Se vor respecta  de asemenea prevederile Ord. MS nr.119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei;
  11. Utilajele şi mijloacele de transport folosite la executarea lucrărilor trebuie să corespundă cerinţelor tehnice ale nivelului acustic.
  12. Respectarea duratei de execuţie a proiectului astfel încât disconfortul generat de poluarea fonică să fie cât mai redus ca timp;
  13. Constructorul trebuie sa respecte conditiile impuse de utilizarea si protejarea domeniului public;
  14. Se vor ridica bariere eficiente in jurul amplasamentului, in vederea minimizarii emisiilor de praf; se va stropii aria santierului, dupa caz; incarcaturile care intra si ies din santier vor fi acoperite cu prelate impermeabile de praf; accesul pe drumurile publice se va face doar cu mijloace de transport salubre;
  15. Se va evita deranjarea speciilor de fauna protejate în timpul lucrărilor, in cazul în care acesta se hrănesc în vecinătatea amplasametului;
  16. Se interzice folosirea oricărei substanţe cu efect insecticid sau raticid pe amplasament, cât şi in vecinătate;
  17. Drumurile de acces, toate zonele a căror suprafaţă (învelişul vegetal) a fost afectată, vor fi refăcute şi vor fi redate folosinţelor iniţiale;
  18. Se interzice folosirea de substanţe chimice, toxice pentru mediul ambiant, în apropierea cursurilor apelor de suprafaţă si pe malurile acestora, care prin deversare accidentală să afecteze fauna şi flora din zonă;
  19. Se interzice cu desăvârşire arderea vegetaţiei uscate;
  20. Se interzic următoarele:
  • orice formă de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic;
  • perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare si de migraţie;
  • deteriorarea, distrugerea si/sau culegerea intenţionată a cuiburilor si/sau ouălor din natură;
  • deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă;
  • recoltarea florilor şi a fructelor, culegerea, tăierea, dezrădăcinarea sau distrugerea cu intenţie a acestor plante în habitatele lor naturale, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic;
  • deţinerea, transportul, comerţul sau schimburile în orice scop ale exemplarelor luate din natură, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic;
  • Se va interzice introducerea de specii de plante cu caracter invaziv;
  1. În timpul executării lucrărilor, constructorul va soluţiona reclamaţiile şi sesizările apărute din vină proprie datorate nerespectării legislaţiei de mediu. Constructorul va avea în vedere ca execuţia lucrării sau nu creeze blocaje ale căilor de acces particulare sau căilor învecinate amplasamentului;
  2. Răspunderea pentru refacerea amplasamentului, a drumurilor de acces, etc. revine în totalitate titularului de proiect.

   

            In conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin (2) lit a - «Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării»;

            Conform art. 21, alin.(4) din OUG. 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

            La finalizarea integrala a investitiei titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

            Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Dupa intocmirea procesului-verbal de constatare a respectarii tuturor conditiilor de realizare a proiectului, societatea va solicita si obtine revizuirea autorizatiei de mediu.

            Proiectul propus nu necesita parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare a impactului asupra mediului si nu necesita parcurgerea procedurii de evaluare adecvata.

Prezentul act nu exonerează de răspundere titularul, proiectantul şi/sau constructorul în cazul producerii unor accidente în timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.

Nerespectarea prevederilor decizie se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, in conditiile in care nu intervin modificari ale proiectului.

Conform prevederilor ordinului MMP nr. 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării dezvoltare.

        Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Ciprian BANCILA

 

 

 

 

SEF SERVICIU A.A.A.,                                                          SEF BIROU C.F.M.,

Daniela BIRAU                                                                              Sorin HORNOIU

 

                                                                                                                                  

     

 

         

       

INTOCMIT:                                                                                         INTOCMIT:

Simona PASCU                                                                               Viorel  MAREAN