Back

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE „Amenajare tarc panda rosu Gradina Zoologica Brasov, respectiv: tarc 1 (351 mp), tarc 2 (163 mp), adapost” GRADINA ZOOLOGICA BRASOV

                    

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE

Nr.  din .06.2018

....

 

Ca urmare a solicitării depuse de GRADINA ZOOLOGICA BRASOV prin PINZARU ALIN, cu sediul in jud. Brasov, mun. Brasov, str. Brazilor, nr. 1, pentru proiectul „Amenajare tarc panda rosu Gradina Zoologica Brasov, respectiv: tarc 1 (351 mp), tarc 2 (163 mp), adapost” propus a fi amplasat in jud. Brasov, mun. Brasov, str. Brazilor, nr. 1 (conform Certificatului de Urbanism nr. 487 din 23.02.2018 eliberat de Primaria Municipiului Brasov), inregistrata la APM Brasov cu nr. 5455 din data de 03.04.2018,  în baza:

  • Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, cu modificările şi completările şi ulterioare;
  • Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sǎlbatice, cu modificǎrile şi completǎrile ulterioare, aprobată prin Legea nr. 49/2011,

şi ca urmare a completarilor depuse sub nr. 7328/07.05.2018 si nr. 8558/31.05.2018, autoritatea competentă pentru protecţia mediului APM Braşov decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedintei Comisiei de Analiză Tehnică din data de  21.05.2018, că proiectul Amenajare tarc panda rosu Gradina Zoologica Brasov, respectiv: tarc 1 (351 mp), tarc 2 (163 mp), adapost” propus a fi amplasat in jud. Brasov, mun. Brasov, str. Brazilor, nr. 1, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

 

    Justificarea prezentei decizii:

   I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

    a) proiectul se încadrează în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 445/2009, Anexa 2, la  pct. 11, alin. e) parcuri tematice, coroborat cu pct. 13, alin. a) Orice modificări sau extinderi, altele decât cele prevăzute la pct. 22 din anexa nr. 1, ale proiectelor prevăzute în anexa nr. 1 sau în prezenta anexă, deja autorizate, executate sau în curs de a fi executate, care pot avea efecte semnificative negative asupra mediului;

    b) titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;

    c) lipsa observatiilor din partea publicului interesat;

    d) in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

           

            1. Caracteristicile proiectului:

a)marimea proiectului: prin proiect se propune construirea unui adapost pentru panda rosu.  Acesta este o amenajare exterioara care cuprinde doua tarcuri, o alee adiacenta tarcurilor, o pergola, stancarie si amenajare peisagistica specifica zonei de origine a animalelor.

Amenajarea va cuprinde urmatoarele zone si avea avea in vedere dimensionarea spatiilor pentru un numar de 2-4 exemplare:

  • Tarc pentru animale amplasat la cota si deasupra cotei  aleii exterioare, cu zona vitrata pentru vizitatori;
  • Tarc pentru animale amplasat sub nivelul aleii exterioare, fara zona vitrata, 
  • Culoar aerian de legatura intre tarcuri,
  • Culoar subteran intre tarcuri,
  • Anexa inchisa,
  • Alee exterioara cu amenajare peisagistica specifica peisajului specific ursului panda rosu.

In fiecare tarc vor fi amplasate stanci, ramuri si trunchiuri de copac care sa creeze spatii intime pentru fiecare familie. Vor fi realizate trei cuiburi tip vizuina, in trunchiuri de copac si sub stanci.

Caracteristici functionale:

  • tarc 1 cu  suprafata de 351.00 mp (spatii verzi amenajate);
  • tarc 2 cu suprafata de 163.00 mp (spatii verzi amenajate);
  • anexa spatiu inchis cu suprafata de 36.00 mp;
  • alee pietonala pietruita cu suprafata de 86.30 mp.

Sistemul constructiv:

Tarcul 1 este un poligon neregulat cu 21 de laturi. Intreaga incinta va fi terasata, realizandu-se trei zone mari dispuse la cote diferite:

  • O zona plana, la cota -1.50m, care va ocupa o fasie cu latime de cca 2-4 m, dispusa in lungul gardului;
  • O zona centrala, la cota 0.00, pe care vor fi ampalsate stanci si mai multe trunchiuri pentru catarare, alaturi de palcuri de vegetatie;
  • Zona inalta, alpina, alcatuita din stanci cu forme si dimensiuni neregulate, cu mici platouri pe care panda vor putea gasi refugiu. In spatele stancilor va fi realizat peretele din piatra prin care trece culoarul aerian de legatura intre tarcuri.    

Spre sectorul central al tarcului vor fi dispuse panouri din policarbonat.

Tarcul 2 este un poligon  neregulat cu 13 laturi, aproximativ plan, cu stanci, trunchiuri de arbori pentru catarat si multa vegetatie. Cota tarcului este la -1.10 m sub cota aleii exterioare. De asemenea, va fi realizat un perete din piatra prin care trece culoarul aerian dintre tarcuri.

Platforma din jurul tarcului va fi  pavata cu dale din piatra. 

Peretii din zidarie de piatra vor avea fundatii din beton cu latimea de 40 cm. Adancimea de fundare asigurata va fi de minim 100 cm.

Stancaria va fi creata din roci de dimensiuni mari ( 50-90 cm ), de forma neregulate, care vor fi aranjate conform planului de amenajare.  In interspatiile dintre stanci va fi pus pamant vegetal imbogatit cu substante nutritive si vor fi plantate iarba decorativa , bambus si arbusti .

In celelete zone vor fi plantati arbori si arbusti care sa asigure umbrirea tarcurilor. Plantele vor fi dispuse la distanta fata de imprejmuire, astfel incat animalele care se catara  sa nu poata parasi incinta. Pergola va fi executata din lemn de rasinoase, lacuit si impregnat.

Fiecare tarc are o ecluza pentru accesul ingrijitorului in zona animalelor pt a putea face curatenie si a le asigura mancare si apa.  Accesul ingrijitorilor in tarc se va face pe o usa cu rama din lemn.

Toate elementele din lemn se vor ignifuga si se vor trata  cu vopsele antiseptice si hidrofuge. Elementele structurii se vor realiza din lemn de rasinoase cu Rc=80 daN/cm. 

Pentu a asigura o buna observare a animalelor de catre vizitatori se vor monta panouri cu rame din lemn stratificat si geam din policarbonat compact de 10 mm grosime.

Gardul va fi executat din lemn semirotund, tratat si slefuit pentru a impiedica escaladarea.

Structura gardului  va fi alcatuita din:

- stilp metalic din teava de otel sectiune  dreptunghiulara termozincat;

- platbanda din otel 50-6 termozincata;

- element de gard, sectiune semicirculara, d=150mm din lemn de pin,vopsit cu lac pentru protectie la intemperii si raze UV ;

- captuseala din placi OSB de 12 mm.

Accesul publicului va fi limitat pe o singura parte a incintei, pentru asigurarea posibilitatii de retragere in intimitate a animalelor. Aleea  de acces pentru vizitatori va fi pavata cu dale din piatra.

Pentru drenarea apelor meteorice:

            a) Se va executa un strat de piatra sparta cu granulatie>63 mm,in grosime de 20 cm;

            b) Se va asterne peste piatra sparta o geogrila de drenaj;

            c) Pe perimetrul zonei se va executa o bordura din beton armat de 20cm grosime si inaltime de 20 cm pe o fundatie de beton simplu de 40 cm latime asigurandu-se o zona de protectie la inghet de 90 cm.

            Lucrari pentru amenajarea tarcurilor:

            - Sistematizarea terenului pentru realizarea teraselor propuse in proiect

            - Montarea rocilor calcaroase si creerea unui aspect alpin , cu stanci si vegetatie specifica

            - Realizarea drenajului si a sistemului de evacuare a apei din preciptatii

            - Realizarea unui strat de pamant vegetal intercalat cu stancaria

            - Plantarea de specii perene, comestibile pentru panda rosu

            - Realizarea unei imprejmuiri din  lemn natural  neted, prelucrat si finisat, care sa impiedice catararea

            - Realizarea unui ecran din policarbonat compact de 10 mm grosime fixat pe rama de lemn pentru a permite urmarirea animalelor de catre vizitatori

            - Amenajare unei zone pentu odihna a animalelor din blocuri de piatra cu dimensiuni mari

            - Montarea unor trunchiuri de arbori cu ramuri, care sa ofere trasee de plimbare si odihna deasupra solului pentru animale

            - Realizarea unui culoar aerian alcatuit din trunchiuri verticale suport pe care vor fi montate trunchiri orizontale si inclinate, care sa asigure un culoar de legatura intre tarcuri

            - Realizarea  a doi pereti din zidarie de piatra pe traseul culoarului aerian

            - Plantarea de arbori si arbusti specifici zonei de origine a ursilor panda rosu pentru asigurarea umbririi tarcurilor

            - Plantarea de bambus in tarcuri si in jurul aleii exterioare

            - Realizarea unei pergole din lemn

            - Realizarea iluminatului exterior

            - Realizarea unui bransament la reteaua de alimentare cu apa rece din incinta pentru asigurarea apei potabile.

Alimentarea cu apa: - prin racordarea la reteaua din incinta Gradinii Zoologice.

Evacuare ape uzate: Pentru preluarea si drenarea apelor meteorice se va realiza un sistem de drenaj format din geocompozit cu rol drenant peste care va fi asternut un strat granular. Apele vor fi colectate printr-o retea de tuburi din PVC Dn 110 racordate la reteau de canalizare din incinta. 

Alimentarea cu energie electrica se va realiza prin racordare la reteaua electrica din interiorul incintei. Se va asigura un iluminat exterior prin stalpi de iluminat pozitionati perimetral in exteriorul tarcurilor.

Lucrarile de organizare de santier: 

Organizarea de șantier se va desfășura in incinta amplasamentului. La inceperea lucrarilor va fi amplasat la loc vizibil “Panoul de identificare a investitiei”.

Santierul va fi organizat astfel incat sa nu perturbe activitatea Gradinii Zoologice si sa asigure siguranta vizitatorilor.

Aprovizionarea santierului se va face in afara programului de vizitare pentru public.

Accesul masinilor  si circulatia muncitorilor in afara santierului se va face doar inainte sau dupa programul de vizitare pentru public.

Depozitarea materialelor sau a deseurilor se va face doar in interiorul santierului.

Pe perioada santierului muncitorii nu vor interactiona cu vizitatorii sau cu animalele.

Pe toata durata lucrarilor de executie se va pastra curatenia in jurul santierului.

Pentru desfasurarea activitatii se vor folosi utilitatile existente in incinta (apa, canalizare, alimentare cu energie electrica). Acestea vor fi puse la dispozitia Antreprenorului General pe perioada desfasurarii lucrarilor.

            Intrucat investitia se realizeaza in interiorul Gradinii Zoologice, incinta aferenta organizarii de santier si zonele afectate de lucrarile de construire nu necesita imprejmuire.

            Organizarea de santier va implica:

- 1 cabina WC ecologic pentru personal amplasata pe  terenul propriu;

- 1 container moloz;

- 1 baraca personal;

- amplasarea unui panou informativ, conform normelor in vigoare, care sa contina date privitoare la investitie, perioada de desfasurare a lucrarilor, date de identificare a tuturor partilor implicate, precum si numarul autorizatiei de construire in termen de valabilitate.

            Lucrările de refacere a amplasamentului:

La finalizarea investitiei, zonele afectate se vor readuce la starea inițială prin refacerea zonelor verzi afectate. Astfel, se vor acoperi toate tipurile de gropi rezultate si se vor nivela toate denivelarile majore rezultate prin depozitarea temporara a pamantului.

b) cumularea cu alte proiecte – In cadrul Gradinii Zoologice se afla in executie urmatoarele proiecte: amenajare adapost pentru lemuri ; reamenajare cladire maimute ; Amenajare tarc pentru suricate. Aceste proiecte sunt amplasate in diferite zone ale Gradinii Zoologice si nu sunt interconectate.

c) utilizarea resurselor naturale – Pentru amenjarea in interiorul tarcurilor se va utiliza piatra sparta pentru realizarea drenajului, vegetatie perena/gazon, stancarie din roci calcaroase, arbori si arbusti specii alpine, bambus;

d) productia de deseuri – deseurile rezultate in perioada de executie a proiectului/ exploatare a investitiei vor fi valorificate/eliminate cu societati autorizate cu care beneficiarul are contract.

Deseurile menajere vor fi colectate selectiv in containere si vor fi preluate de catre firme specializate pe baza de contract de salubritate incheiat intre parti pentru a fi depozitate la depozitul ecologic.

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort:

 În perioada de construcţie, impactul proiectului asupra factorului de mediu aer constă în generarea de emisii de către utilajele utilizate. Ca urmare, vor fi luate toate măsurile in vederea limitarii generarii de praf, de catre prestatorul lucrarilor care va avea in vedere ca utilajele utilizate sa fie corespunzatoare din punct de vedere tehnic si sa nu genereze noxe peste limitele admise. Substantele poluante pentru atmosfera se vor incadra in valorile limita ale emisiilor stabilite de Ord. MAPM nr. 462/1993 cu modificarile si completarile ulterioare coroborat cu Lg. nr. 104/2011;

Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10009/2017. Se vor respecta  de asemenea  prevederile Ord. MS nr.119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei si Notificare - Asistenta de specialitate nr. 197/A/30.01.2018.

f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate – lucrarile de constructie vor fi executate numai cu societati autorizate, astfel incat sa nu existe risc de accidente.

            2. Localizarea proiectelor:.

2.1. utilizarea existenta a terenului - Investitia se va realiza in incinta Gradinii Zoologice Brasov pe terenul inscris in C.F. cu nr.144049, nr.cad. 144049, avand o suprafata totala de 94012 mp, conform Certificatului de Urbanism nr. 487/23.02.2018 emis de Primaria Municipiului Brasov. Terenul pe care este amplasata Gradina Zoologica Brasov se afla in intravilanul mun. Brasov si are destinatia conform PUG: V2-gradina zoologica, gradina dendrologica.

        2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

       2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite: – nu este cazul;

d) parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul;

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc. – nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – nu este cazul; 

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite:- nu este cazul;

h) ariile dens populate: - nu este cazul;

i) peisajele cu semnificatie istorica, culturala si arheologica: - nu este cazul.

3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectate – masurile prevazute prin proiect vor asigura protectia factorului de mediu;

b) natura transfrontiera a impactului – nu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactului – prin proiect au fost prevazute masurile necesare astfel incat, in perioada de aplicare a proiectului sa nu existe impact asupra factorilor de mediu;

d) probabilitatea impactului – redusa, doar pe perioada executarii lucrarilor propuse prin proiect;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactului – pe perioada executarii lucrarilor durata impactului va fi scurta.

 

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

  1. proiectul propus nu intră sub incidenţa art. 28 din O.U.G. nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. cu privire la implementarea proiectului, a fost emis punctul de vedere nr. 5455/21.05.2018,  intocmit de Biroul CFM din cadrul APM Brasov;
  3. conform memoriului de prezentare si a punctului de vedere emis de biroul CFM din cadrul APM Brasov, suprafetele tarcurilor si adaposturilor respecta cerintele Tabelului nr. 4 – „Spatiul minim necesar pentru unele specii de mamifere mentinute in captivitate” din Anexa nr. 5 din Ord. MMDD 1798/2007, pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu;

 

Condiţiile de realizare a proiectului:

  1. Se vor respecta prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului;
  2. Pe tot parcursul execuţie lucrărilor se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare;
  3. Deseurile rezultate la faza de implementare a proiectului vor fi colectate selectiv, cu posibilitati de eliminare/valorificare cu societati autorizate; vor fi evacuate ritmic;
  4. Pentru evitarea poluarii accidentale cu materiale periculoase (scurgeri accidentale de combustibili, de ulei de motor) , reparatiile la mijloacele de transport se vor executa doar la societati autorizate;
  5. Se vor lua măsuri pentru evitarea poluării solului, prin depozitarea pe suprafeţe impermeabile a materialelor şi a deşeurilor rezultate în urma derulării lucrărilor propuse;
  6. În cazul unor poluării accidentale proiectantul si constructorul raspund in solidar;
  7. Se va asigura salubrizarea zonei şi menţinerea curaţeniei pe traseul drumurilor de acces, pe toata perioada realizării lucrarilor;
  8. Se vor restrânge la minim suprafeţele ocupate de organizarea de şantier;
  9. Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10009/2017. Se vor respecta  de asemenea prevederile Ord. MS nr.119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei;
  10. Utilajele şi mijloacele de transport folosite la executarea lucrărilor trebuie să corespundă cerinţelor tehnice ale nivelului acustic.
  11. Respectarea duratei de execuţie a proiectului astfel încât disconfortul generat de poluarea fonică să fie cât mai redus ca timp;
  12. Constructorul trebuie sa respecte conditiile impuse de utilizarea si protejarea domeniului public;
  13. Se va evita deranjarea speciilor de fauna protejate în timpul lucrărilor, in cazul în care acesta se hrănesc în vecinătatea amplasamentului;
  14. Drumurile de acces, toate zonele a căror suprafaţă (învelişul vegetal) a fost afectată, vor fi refăcute şi vor fi redate folosinţelor iniţiale;
  15. În timpul executării lucrărilor, constructorul va soluţiona reclamaţiile şi sesizările apărute din vină proprie datorate nerespectării legislaţiei de mediu. Constructorul va avea în vedere ca execuţia lucrării sa nu creeze blocaje ale căilor de acces particulare sau căilor învecinate amplasamentului;
  16. Este obligatorie impiedicarea accesului persoanelor straine/vizitatorilor in incinta santierului;
  17. Organizarea de şantier, pentru lucrările prevăzute prin proiect, va respecta obligatoriu măsurile specifice pentru reducerea şi/sau eliminarea efectelor generate de acestea asupra sănătăţii umane si mediului înconjurător. Se vor avea în vedere:
  • împrejmuirea corespunzătoare a zonelor de lucru, montarea de avertizoare, etc;
  • organizarea de şantier se va realiza în interiorul amplasamentului astfel încât impactului generat de aceasta asupra factorilor de mediu locali pe timpul derulării lucrărilor prevăzute prin proiect să fie cât mai redus;
  • organizarea de şantier va fi amenajată astfel încât să asigure facilităţile de bază conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare (alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu apă pentru asigurarea necesităţilor igienico–sanitare, facilităţi pentru depozitarea temporară a materialelor, facilităţi pentru personal (baracă birou, vestiare muncitori, punct prim ajutor, toaleta ecologică), împrejmuire cu gard din panouri metalice pentru protecţia organizării de şantier si a vecinătăţilor), după caz;
  • întreţinerea corespunzătoare a utilajelor/mijloacelor de transport utilizate in lucrările de construcţii în vederea evitării scurgerilor de combustibili şi uleiuri uzate pe sol/apă şi de alte substanţe toxice si periculoase;
  • se interzice stocarea temporară si depozitarea carburanţilor si substanţelor periculoase în zona aferenta amplasamentului;
  • în perioada de execuţie a lucrărilor vor fi stabilite zone de parcare a autovehiculelor si a utilajelor utilizate;
  • este interzisă părăsirea incintei organizării de şantier cu roţile autovehiculelor şi/sau caroseria murdară;
  • alimentarea cu carburanţi, repararea şi întreţinerea mijloacelor de transport şi a utilajelor folosite pe şantier se va face numai la societaţi specializate şi autorizate;
  1. Răspunderea pentru refacerea amplasamentului, a drumurilor de acces, etc. revine în totalitate titularului de proiect.

   

            In conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin (2) lit a - «Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării»;

            Conform art. 21, alin.(4) din OUG. 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

            La finalizarea integrala a investitiei titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

            Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Dupa intocmirea procesului-verbal de constatare a respectarii tuturor conditiilor de realizare a proiectului, aveţi obligaţia de a solicita şi obţine revizuirea autorizaţia de mediu.

            Proiectul propus nu necesita parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare a impactului asupra mediului si nu necesita parcurgerea procedurii de evaluare adecvata.

Prezentul act nu exonerează de răspundere titularul, proiectantul şi/sau constructorul în cazul producerii unor accidente în timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.

Nerespectarea prevederilor decizie se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, in conditiile in care nu intervin modificari ale proiectului.

Conform prevederilor ordinului MMP nr. 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării dezvoltare.

        Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Ciprian BANCILA

 

 

 

 

SEF SERVICIU A.A.A.,      

Daniela BIRAU                                                         

                                       

 

 

INTOCMIT:  Consilier Simona PASCU