Back

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE „Construire hala de productie, depozitare si birouri - PMG” SC ICCO PARC INDUSTRIAL SRL

                                      

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov

 

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE 

  • PROIECT -

 

Ca urmare a solicitării depuse SC ICCO PARC INDUSTRIAL SRL cu sediul in jud. Brasov, mun. Brasov, str. Scolii, nr. 8, Birou 15, pentru proiectul „Construire hala de productie, depozitare si birouri - PMG”, propus a fi amplasat în jud. Brasov, oras Ghimbav, teren identificat prin CF nr. 102440 – Ghimbav,  înregistrată la APM Brasov cu nr. 19515 din 06.12.2017 si nr. ELO 1725 din 05.12.2017, completata cu nr. 457 din 09.01.2018, nr. 3159 din 27.02.2018 si nr. 4048 din 08.03.2018,

               - în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului

               - in baza O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei salbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

                Autoritatea competentă pentru protecţia mediului decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiza Tehnica din data de 12.03.2018, că proiectul „Construire hala de productie, depozitare si birouri - PMG”, propus a fi amplasat în jud. Brasov, oras Ghimbav, teren identificat prin CF nr. 102440 – Ghimbav (certificat de urbanism nr. nr. 354 din 09.11.2017 emis de Primaria Orasului Ghimbav), nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluării adecvate.

 

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sunt urmatoarele:

a) proiectul intră sub incidenţa HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului in Anexa 2, pct.10, lit. a)  proiecte de dezvoltare a unitatilor/zonelor industriale;

b)  titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;

c)   lipsa observatiilor din partea publicului;

d)  in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea un impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

            1.  Caracteristicile proiectului

a) Marimea proiectului: prin proiect se propune construirea unei hale de productie, depozitare si birouri pe un teren cu suprafata totala de  98785 mp, astfel:

Regim de inaltime maxim: P+E, H max = 10.00m

S util = 5381.94mp

S construita parter = 5243.04mp

S construita etaj birouri = 306.36mp

I. Hala productie

- Parter: zona de productie cu birouri aferente, spatiul de depozitare cu un birou si grup sanitar si zona tehnica, care se afla in exteriorul halei, si contine: sasul cu pereti REI 180’, cu spatiul de incarcare  acumulatori cu pereti REI 180’ si planseu REI 90’, inaltimea libera este de 4m si va avea o suprafata de decomprimare de 15mp; camera compresoare, centrala, TG, spatii trafo si camera de racire a apei. Hala va avea doua deschideri de 18 m  si 12 travei de 12 m.

Intre axe, se va construi o structura etajata, care la parter contine spatii de receptie, birouri, grupuri sanitare diferentiate pe sexe, vestiare dotate cu dusuri, cantina, camera medicala, precum si spatiu paza. Accesul spre etaj se face prin intermediul unei scari cu structura metalica.

  • Etajul: birouri, grupuri sanitare diferentiate pe sexe, sali conferinta, IT si chicineta.

Hala va fi dotata cu trape de fum cu instalaţii de evacuare a fumului şi căldurii (deschidere automata si manuala) în spaţiile pentru depozit, productie, precum si la casa scarii de la birouri, acestea utilizandu-se doar in caz de incendiu.

Zona de productie va fi dotata cu urmatoarele instalatii/utilaje:

  • Prese compactare (6 buc) cu înălțimea totală de 6-8 m din care 2-3 m sub cota pardoselii finite. Distanta intre doua prese 5-6 m.
  • Cuptoare de sinterizare (5 buc.) cu lungimea de 20-25 m si lățimea de 3 m, cu urmatoarele puteri: 1 cuptor: 270 kW; 3 cuptoare: 290 kW; 1cuptor: 380 kW.

Cuptoarele de sinterizare vor utiliza drept combustibil gaze azot /hidrogen/gaz natural si apă de răcire. Apa racita este necesara pentru racirea pieselor la iesirea din cuptor

Instalatia de racire tehnologica are ca scop racirea echipamentelor de productie si a cuptoarelor. Aceasta instalatie este compusa din:

- echipamente de racire a apei cu regim de temperatura 35 / 25 °C –turnurile de racire – 3 buc fiecare avand o capcitate de 60 mc/h;

- 2 rezervoare tampon pentru stocarea apei racite, respectiv calde, fiecare cu un volum de 15 mc;

- statie de durizare a apei;

- statie de tratare si filtrarea apei;

- pompe de circulatie a apei de la turnurile de racire la echipamente si la cuptoare;

- conducte de distributie a apei.

Toate echipamentele vor fi amplasate intr-o incapere special destinata, in exteriorul halei si este complet betonata.

Tancurile dehidrogen si nitrogen sunt situate in afara cladiri in spatii delimitate special amenajate, mixare gazelor se realizeaza cu ajutorul PLC. Tacurile de hidrogen, nitrogen, implicit cele trei turnuri de racire vor fi amplasate pe platforme/ fundatii betonate imprejmuite.

  • Prese de redimensionare: 6 buc. cu dimensiunile: lățimea de 3 m si înălțimea de 3 m deasupra solului. Infrastructura: aer comprimat, electricitate, cantitate mică de apă de răcire in circuit inchis, apa provenind de la instalatia de racire tehnologica descrisa mai sus.

      Presele de compactare sunt amplasate la capătul unui cuptor de sinterizare.

  • Strunguri: 6 buc.
  • Boluri vibratoare: 4 buc.

 

Descrierea proceselor de producţie ale proiectului propus, în funcţie de specificul investiţiei, produse şi subproduse obţinute, mărimea, capacitatea:

Obiectivul procesului il reprezinta productia pieselor sinterizate pentru industria auto:

-     Piese pentru transmisia manuala -1.300.000 buc./an

-     Piese pentru motor - 1.500.000 buc./an

Materie prima: pulbere metalica: 98%Fe+ 2%(Ni+Cu+Mo+C + MnS): 600t/an — mixajul poate varia in functie de reper.

Descrierea fluxului tehnologic propus:

  1. Proces Sinterizare:
  • Compactizare pulbere metalica cu ajutorul preselor compactare

Alimentarea cu pulbere a preselor se va realiza intr-un sistem inchis. Sacul cu capacitatea de 1 tona, inchis, se transporta cu podul rulant deasupra presei, unde se conecteaza la buncarul presei (rezervor cu capacitatea de 1 tona), fara emitere de pulbere in atmosfera.

Incarcarea pulberii se va realiza pe palet de 1,2 tone, din partea din spate, cu macara sau stivuitor.

Schimbarea matritei  (2,5 tone) se va realiza din partea frontală cu ajutorul stivuitorului.

  • Introducerea pieselor in cuptoarele de sinterizare
  • Introducerea pieselor tratate in presele de redimensionare. Operatia se va realiza de catre operator, pe banda rulanta. Piesele se vor introduce in cavitatea matritei de catre un robot. Dupa redimensionare piesa va avea dimensiune finala, fara rezultare de reziduri/deseuri.
  • Piesele vor fi stocate dupa procesul de sinterizare.
  1. Strunjire SYR

Dupa procesul de redimensionare, unele piese vor trece prin procesul de strunjire si control dimensional. Operatia se va executa fie cu 2 strunguri, in regim uscat, fie cu 4 strunguri, in regim umed, in functie de cerinta/tipul piesei. In urma procesului de strunjire rezulta aschii metalice, care se depoziteaza in containere speciale in zona exterioara, pe platforma betonata si acoperita, iar colectarea acestora va fi facuta de un operator specializat.

 Emulsiile rezultate in urma procesului de strunjire umeda sunt in circuit inchis, filtrate prin filtre metalice.  Depozitarea rezidurilor rezultate se va realiza in containere speciale in zona exterioara, pe platforma betonata si acoperita, iar colectarea acestora va fi facuta de un operator specializat. 

  1. Debavurarea SYR

Debavurarea va consta in introducerea pieselor in boluri vibratoare (4 buc. avand un volum   1 mc fiecare) unde, prin vibrarea pieselor cu piatra, rezulta piesa finisata. Acest procedeu se realizeaza intr-un circuit inchis, filtrat. Nu se emit noxe/reziduri in atmosfera.

      Încărcarea se va realiza manual,  in instalatia de  debavurare, pentru a evita lovirea pieselor.

  1. Asamblare automata
  • Dupa controlul dimensional piesele se vor curata pentru a inlatura toate impuritatiile. Curatarea pieselor se va realiza individual. Rezidurile rezultate in urma curatarii pieselor vor fi colectate in recipiente speciale.
  • Dupa operatia de curatare piesele se vor asambla pe masina automata sau manual si se vor ambala.

 

II. Zona depozitare cu S = 549,49 mp

In aceasta zona se va realiza primirea, recepționarea si sortarea mărfurilor, astfel:

- manipularea interioara a produselor;

- depozitarea si păstrarea lor;

- formarea  loturilor   de   marfuri   comandate   de   beneficiari;

- executarea  livrărilor  (expedierea mărfurilor  la clienti).

 

III. Zona administrativa cu S = 306.36 mp, unde vor avea loc urmatoarele activitati:

  • Urmarirea si monitorizarea computerizata a procesului de fabricatie printr-un sistem informatic integrat (fiecare proces);
  • Inspectia si verificarea generala a calitatii produselor si masurarea multiplilor parametri de control care sa asigure conformitatea cu standardele de calitate PMG, ISO si specificațiile tehnice solicitate de client. O serie de teste realizate cu diferite dispozitive de masurare si control asigura respectarea standardelelor de calitate pentru fiecare serie de produse fabricate in unitatile de productie;
  • Reciclarea produselor reziduale in vederea reutilizarii;
  • Depozitarea materialelor auxiliare procesului de productie;
  • Asigurarea infrastructurii birotice si IT&C necesare derularii activitatii (retea internet, calculatoare, infrastructura software) atat in productie, cat si din punct de vedere administrativ;
  • Asigurarea infrastructurii de transport persoane si produse, pentru deplasari / livrari.

 

IV.  Zone tehnologice care cuprind: sala compresoarelor, sala centralei, platformele de Hidrogen si Nitrogen, stația de încărcare stivuitoare, turnul de răcire cu apa, amplasamentul de deșeuri, camera transformatoarelor 1 si 2 si tablourilor generale.

 

Utilitati:

Alimentarea cu apă va fi asigurata din reteaua de distributie cu apa a Parcului Industrial ICCO, avand sursa subterana paraul Ghimbasel, prin 4 foraje de adancime, prin bransare la sursa inelara a acestuia, conform Autorizatiei de Gospodarire a Apelor nr.  144 din 23.11.2017 emisa de S.G.A. Brasov.

Apa pentru stingerea incendiilor este asigurata de 2 foraje (F1 si F2), iar volumul intangibil va fi asigurat de un bazin rezervor B1 cu capacitatea de 660 mc ce asigura apa in reteaua de hidranti exteriori si interiori a halelor Parcului. Timpul de refacere a rezervei de incendiu este de 24 ore.

Apele uzate menajere provenite de la hala proiectată, vor fi colectate printr-o rețea de canalizare si evacuate in statia de epurare mecano – biologica a Parcului Industrial ICCO. Dupa epurare, apele sunt descarcate gravitational intr-un bazin colector, de unde, prin pompare, sunt evacuate in paraul Barsa.

Apele pluviale, potential impurificate provenite de pe parcari si căile de acces, colectate prin guri de scurgere si rigole, dupa trecerea lor prealabila prin separatoare de hidrocarburi, se vor descarca in colectorul de canalizare ape pluviale.

Apele pluviale, conventional curate de pe constructii sunt colectate prin receptori si sunt descarcate in colectorul de canalizare de pe amplasament. Colectorul de canalizare ape pluviale descarca apele conventional curate impreuna cu apele pluviale de pe platforme dupa trecerea lor prin separatoare de hidrocarburi prin intermediul unor camine in colectorul de canalizare ape pluviale al parcului.

          Solutiile ale alimentare cu apa si evacuare ape uzate menajere si pluviale au fost aprobate prin Avizul de gospodãrire a  apelor nr. 44 din 02.03.2018 emis de SGA Brasov.

            Instalațiile termice

            În vederea asigurării condiţiilor de microclimat, spaţiile clădirii - funcţie de destinaţia lor - vor fi dotate cu instalaţii de ventilare şi climatizare.

            Pentru hala proiectata a fost prevăzuta o centrala termica pe combustibil gazos cu puterea termica de: Q=620kW si puterea electrica  P=1.0kW.

            Agentul termic este distribuit spre consumatori printr-un ansamblu distribuitor/colector, prevazut cu patru circuite de incazlire, dupa cum urmeaza:

  • Circuit incalzire hala productie si depozitare (aeroterme)                           
  • Circuit incalzire spatii administrative  si tehnice (radiatoare+aeroterme)   
  • Circuit boiler preparare apa calda de consum                                             
  • Circuit rezerva                                                                     

            Incaperea in care va fi montat cazanul va fi prevazuta cu detector de gaz si vana de sectionare automata.

            Accesul pe teren, atat cel pietonal cat si cel auto se va realiza dinspre parcul industrial existent, din str. Hermann Oberth, nr.23.

            Organizarea de santier se va desfasura pe amplasamentul studiat.

            b) cumularea cu alte proiecte – in Parcul Industrial ICCO sunt intreprinse demersurile pentru obtinerea avizelor in vederea desfasurarii urmatoarelor proiecte: „Construire infrastructura utilitati – retea canalizare (pluviale si menajere), retea de apa cu put forat, retea de hidranti, camera pentru pompa, rezervor suprateran, retea pentru gaze si retea electrica” si  „Construire hala de productie,depozitare si birouri-SENNHEISER”

          c) utilizarea resurselor naturale nu este cazul;

          d) productia de deseuri:

In timplul organizarii de santier, se vor amenaja locuri speciale cu containere pentru colectarea materialelor de constructii care se pot recupera sau valorifica.

Deseurile rezultate din implementarea proiectului vor fi: deseuri menajere (eliminate prin societati autorizate) si deseuri din materiale de constructii (placi de gips carton, caramida, gresie, faianta, deseuri de lemn) vor fi valorificate prin grija constructorului cu societati autorizate.

Deşeurile rezultate în urma procesului de producţie vor fi deşeurile menajere (eliminate prin societati autorizate) si deşeuri tehnologice: span – 10 to/an; fier (piese rebut) – 50 to/an; carton – 1 to/an; lemn – 1,20 to/an; plastic – 800 kg/an; emulsii si solutii de ungere fara halogeni – 1,20 to/an;    absorbanti, materiale filtrante, materiale lustruire, imbracaminte de protectie contaminta cu substante periculoase – 500 kg/an; ambalaje din mase plastice care contin reziduuri sau sunt contaminate cu substante periculoase – 500 kg/an, care vor fi colectate selectiv, in spatiu special amenajat si valorificate prin societati autorizate cu care se vor incheia contracte.

          e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort

AER:

- pe perioada derularii lucrarilor de construire emisiile sunt generate de utilajele de executie/transport;

-   pe perioada desfasurarii activitatii sursele de poluare sunt:

• centrala termică echipată cu un cazan care va funcționa cu combustibil gaze naturale cu puterea termică de 620 kW. Centrala va fi prevazut cu un cos de evacuare a gazelor arse cu diamentrul de 400 mm si H = 11 m;

• cuptoarele de sinterizare care vor utiliza drept combustibil gaze azot /hidrogen/gaz natural, cu puterea totala de 1520 kW. Cuptoarele vor fi prevazute cu cute 2 cosuri/cuptor de evacuare a gazelor arse (total = 10 cosuri) cu  diametrul de 400 mm, si H = 11 m.

         Substantele poluante pentru atmosfera (CO, NOx, SOx, TSP) se vor incadra incadra in valorile limita pentru emisii stabilite de Ord. nr. 462/1993 al MAPM.

APA:   Indicatori de calitate ai apelor pluviale descãrcate în bazinul de retenţie şi infiltrare, dupã epurare  prin separatoarele de nisip si hidrocarburi petroliere, in conformitate cu H.G. 188 din 2002, modificat şi completat cu H.G. 352 din 2005 –NTPA 001 se vor încadra în urmãtoarele limite maxim admise:

Nr. crt.

Tip ape

Indicatori de calitate

U.M.

Valori maxim admise

1.

Ape pluviale descãrcate în bazinul de retenţie şi infiltrare

pH

unitãţi pH

6,5-8,5

2.

suspensii

mg/l

10,00

3.

reziduu filtrabil 1050 C

mg/l

500,00

4.

substante extractibile cu solventi organici

mg/l

5,00

ZGOMOT si VIBRATII:

Sursele de producere a vibratiilor il vor consitui: presele de compactare, presele de redimensionare si operatia de debavurare.

Presele de compactare si de redimensionare sunt prevazute cu amortizoare, covor cauciuc montat intre fundatie si presa si elemente de preluare / atenuare vibratii.

Bolurile de debavurare sunt izolate fata de pardoseala de beton a halei cu sisteme de atenuare.

Amenajările şi dotările pentru protecţia împotriva zgomotului şi vibraţiilor:

● efectuarea activităţilor de mentenanţă preventivă a echipamentelor în vederea menţinerii acestora în limitele normale şi nominale ale parametrilor de zgomot ;

● restricţionarea accesului în zonele cu emisii ridicate de zgomot ;

● organizarea procesului de lucru astfel încât timpul petrecut de lucrători în zonele zgomotoase să fie limitat iar operaţiunile zgomotoase să implice cât mai puţini lucrători ;

● asigurarea celor mai potrivite mijloace de protecţie individuală împotriva zgomotului şi a compatibilităţii acestora cu celelalte mijloace individuale de protecţie a muncii ;

● asigurarea instruirii privind modul de utilizare, păstrare şi întreţinere a mijloacelor de protecţie individuală ;

● urmărirea şi verificarea utilizării mijloacelor individuale de protecţie împotriva zgomotului.

        Nivelul maxim al zgomotului produs, se va incadra in limitele impuse de SR 10009/2017.      

     f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate:

Emulsii si solutii de ungere fara halogeni – 1,20 to/an – material auxiliar folosit la utilaje. Emulsia este depozitata in recipiente originale, marcate, etanse, pe platforma betonata special amenajata cu cuva de retentie.

2. Localizarea proiectelor: in intravilanul orasului Ghimbav;

2.1. utilizarea existenta a terenului:

Terenul are destinatia de „zona de activitati produvtive si servicii” conform PUZ aprobat prin HCL 112/11.10.2017.

Terenul este proprietate beneficiarului UNICREDIT LEASING CORPORATION IFN S.A.-BUCURESTI, contract de administrare S.C. ICCO SRL., in calitate de utilizator conform extras CF 102440 Oras  Ghimbav, nr. Top 102440, cu suprafata totala de 98785 mp (certificat de urbanism nr. 354 din 09.11.2017 emis de Primaria Orasului Ghimbav);

2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite nu este cazul;

      d) parcurile si rezervatiile naturalenu este cazul;

e)ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc.nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica nu este cazul;

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite nu este cazul;

h) ariile dens populate:  proiectul nu se realizeaza intr-o zona populata;

            i) peisajele cu semnificatie istorica, culturala si arheologica nu este cazul

3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectatenu este cazul;

b) natura transfrontiera a impactuluinu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactuluiimpact redus;

d) probabilitatea impactuluiredusa;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactuluidurata scurta.

   II. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare adecvată sunt următoarele: proiectul propus nu intra sub incidenta art. 28 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor natural, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conditiile de realizare a proiectului:

  1. se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
  2. pe tot parcursul derulării lucrărilor de execuţie se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare
  3. deşeurile rezultate la faza de construire vor fi colectate selectiv, cu posibilităţi de eliminare/valorificare cu societăţi autorizate; vor fi evacuate ritmic, fără a bloca căile de acces;
  4. se vor lua măsuri pentru evitarea poluării solului, prin depozitarea pe suprafeţe impermeabile a materialelor şi a deşeurilor rezultate;
  5. se va asigura salubrizarea zonei şi menţinerea curaţeniei pe traseul drumurilor de acces, pe toata perioada realizării construcţiilor;
  6. se vor respecta prevederile Avizului de gospodarire a apelor nr. 44  din 02.03.2018 emis de SGA Brasov, respectiv:
  • Sa prevada camine de prelevare probe ape pluviale epurate, inainte de descarcarea acestora in bazinul de retentie si infiltrare.
  • Se interzice depozitarea si/sau aruncarea deseurilor de orice fel pe malurile cursurilor de apa sau in albia acestora.
  • Se interzice evacuarea de ape uzate neepurate sau insuficient epurate in apele de suprafata, canale de desecare, rigole stradale sau in  freatic, atat pe perioada executarii constructiilor, cat si dupa punerea in functiune a acestora.
  1. in conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind Protectia Mediului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 265/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 15 alin (2) lit a), aveti obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actului de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii acestuia, înainte de realizarea modificării;
  2. se vor lua toate masurile de minimizare a producerii emisiilor de pulberi din activitatea de constructii;
  3. printr-o organizare judicioasa a santierului (bariere in jurul zonei de activitati cu praf), controlul traficului (oprirea motoarelor tuturor vehiculelor aflate în staţionare, amenajarea traseelor din şantier si umezirea drumurilor, spalarea rotilor la plecarea din santier), utilizarea apei pentru a incorpora praful;
  4. se vor lua masuri de acoperire, ingradire, inchidere a stocurilor de materiale de constructie sau deseuri, pentru prevenirea imprastierii cauzata de vant;
  5. în cazul unor poluări accidentale proiectantul şi constructorul răspund în solidar;
  6. apele uzate evacuate în puțul absorbant vor corespunde normativelor NTPA 002/2002.
  7. conform art. 21, alin.(4) din OUG 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

Proiectul propus nu necesita parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare a impactului asupra mediului si nu necesita parcurgerea etapelor procedurii de evaluare adecvata.

           Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, în condiţiile în care nu intervin modificări ale datelor care au stat la baza emiterii ei.

La finalizarea investitiei titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

            Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Dupa intocmirea procesului verbal de constatare a respectarii tuturor conditiilor de realizare a proiectului, societatea care va desfasura activitatea in urma implementarii acestuia, are obligatia de a solicita si obtine autorizatiei de mediu.

            Prezentul act nu exonerează de răspundere titularul, proiectantul şi/sau constructorul în cazul producerii unor accidente în timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.

            Nerespectarea prevederilor prezentei decizii se sanctioneaza conform prevederilor legale in vigoare

           Conform prevederilor ordinului mmp 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării de dezvoltare.

    Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

          

DIRECTOR EXECUTIV,

     Sorin HORNOIU

                                                                                                         SERVICIUL A.A.A.,

                                                                                                       Daniela BIRAU

 

INTOCMIT : Consilier Codruta SAUCA