Back

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE „Obtinere A.C. pentru construire ansamblu rezidential, imprejmuire teren si amenajare drumuri in incinta” DINAMIC EXULTING SRL

                                      

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Brașov

 

 

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE

                                            Nr. ..... din .....05.2018

 

 

Ca urmare a solicitarii de emitere a acordului de mediu adresate deDINAMIC EXULTING SRL (fost SC DINAMIC EXULTING SRL), cu sediul in jud. Brasov, loc. Brasov, str. Mihai Viteazul, nr.166, înregistrată la APM Brasov cu nr. 4202 din 12.03.2018,in baza:

  • Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, cu modificările şi completările şi ulterioare;
  • Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sǎlbatice, cu modificǎrile şi completǎrile ulterioare, aprobată prin Legea nr. 49/2011,

şi ca urmare a completarii documentatiei cu nr.6573 din 24.04.2018 si nr. 8048 din 17.05.2018 si autoritatea competenta pentru protectia mediului Brasov decide, ca urmare a consultarilor desfasurate in cadrul sedinței Comisiei de Analiza Tehnica, din data de 07.05.2018, ca proiectul proiectul „Obtinere A.C. pentru construire ansamblu rezidential, imprejmuire teren si amenajare drumuri in incinta”, propus a fi realizat in jud. Brasov, oras Brasov, Str. Mihai Viteazul, nr.166 (C.U. nr.1722 din 31.07.2017  emis de Primaria Municipiului Brasov), nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate.

            Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sunt urmatoarele:

proiectul intră sub incidenţa HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului  in Anexa 2, la pct. 10, lit. b) proiecte de dezvoltare urbana, inclusiv constructia centrelor comerciale si a parcarilor auto;

  1. titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;
  2. in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

1. Caracteristicile proiectului:

a) marimea proiectului

Investitia propusa cuprinde dezvoltarea unui ansamblu de constructii, cu functiunea predominanta de locuire colectiva, incluzand si spatii cu urmatoarele functiuni: comert, servicii, socializare, gradinita si parcaj. Cadrul urbanistic prin care este reglementata investitia este dat de documentatia „PUZ pentru locuinte colective cu regim de inaltime D+P+11E si parcari. (Modificare PUZ aprobat cu HCL nr. 150/2017)” - Brasov, Str.Stadionului, nr.15.

Terenul se afla situat in zona de nord a orasului Brasov, in zona determinata de urmatoarele artere de circulatie: Bulevardul Grivitei, Strada Stadionului si Strada Mihai Viteazu (format din 3 paecele: 7995 mp, 575 mp, 1625 mp, 7995 mp, Suprafata totala: 18.490 mp)

Investitia se va derula etapizat, si va cuprinde urmatoarele corpuri de cladire esalonate pe etape:

  • Etapa 1: corpuri de cladire A, A1, A2 si subsolul aferent;
  • Etapa 2: corpuri de cladire B, B1, B2 si subsolul aferent;
  • Etapa 3: corpuri de cladire C, C1, C2, D si subsolul aferent;

Prezenta act reglementeza lucrarile de executie pentru Etapa I.

Pentru autorizarea si executia Etapelor 2 si 3 se vor solicita certificate de urbanism separate.

Accesul si iesirea se realizeaza din strada Mihai Viteazu prin doua fire de circulatie separate, fiecare cu sens unic si avand fiecare o latime de 4 m si trotuare de 1.2 m. Respectand reglementarile urbanistice si celelalte dezvoltari din zona, se propune un acces secundar pe latura de Est, ce urmeaza a asigura legatura cu strada Stadionului.

Circulatia auto si parcarea: distributia masinilor in incinta se realizeaza printr-o intersectiu cu sens giratoriu ce are ca scop fluidizarea circulatiei, iar dimensiunea drumurilor carosabile in incinta este de 6 – 7 m pentru drumurile cu dublu sens si 4-5 m pentru drumurile cu sens unic. Pe latura de Sud este prevazuta o alee carosabila pentru acces auto ocazional, ce deserveste zona de spatii verzi amenajate, zona de servicii, socializare si gradinita.

Pentru accesul la parcajul situat la subsol sunt prevazute doua rampe de acces auto: o rampa avand latimea de 6 m, panta maxima de 16% pentru doua fluxuri de circulatie (intrare/ iesire), a doua rampa cu latimea de 3.5 m, panta maxima de 16%, pentru un flux de circulatie (iesire).

In prima etapa (Etapa I) se va realiza un ansamblu de 3 locuinte colective (corp A, A1, A2) ce va curpinde un nr total de 114 napartamente, 178 locuri de parcare in subsol, si 12 locuri de parcare in exteriorul cladirii.

Circulatia pietonala: sunt prevazute trotuare si alei pietonale ce asigura accesul pe teren si circulatia pietonilor in incinta. Dimensiunea trotuarelor este de 80 - 120 cm iar aleile au dimensiunea de 200 – 360 cm. Sunt prevazute circulatii ce deservesc zonele comerciale, spatiile verzi amenajate dintre cladiri, zonele de servicii, socializare si gradinita si iesirile din subsol.

 

In Etapa 1 se vor realiza toate bransamentele pentru utilitati, necesare functionarii ansamblului general (Etapa 1+ Etapa 2+ Etapa 3), se vor realiza circulatiile auto, accease auto in incinta si pietonale aferente Etapei 1, respectiv acces dinspre str. Mihai Viteazu, intersectia in sens giratoriu si vor fi functionabile rampa auto de acces subsol de pe latura de sud si parcarile din zona acceasului principal in cladirea A.

In Etapa 1 de investitie sunt propuse urmatoarele constructii:

  • Subsol aferent corpurilor A, A1, A2;
  • Corp A cu regimul de inaltime P+10
  • Corp A1 cu regimul de inaltime P+4
  • Corp A2 cu regimul de inaltime P

Subsol Etapa 1, suprafata construita = 6214.21 mp:

  • Parcaj ce cuprinde: rampa acces auto cu o latime de 6 m pentru 2 fire de circulatie si 0,80m circulatie pietonala pentru evacuare persoane, circulatii auto cu latimea cuprinsa intre 5 si 5.80 m, parcari autoturisme, parcari biciclete;
  • Nod de circulatie verticala principala: ce cuprinde 2 lifturi persoane, 1 scara interioara cu latimea libera a rampelor de 110 cm, sas-uri de comunicare cu parcajul;
  • Scari de evacuare exterioare ce fac comunicarea intre subsol si nivelul terenului;
  • Spatii destinate depozitarii gunoiului, care sunt spatii destinate depozitarii pe termen scurt. Aceste spatii sunt prevazute cu sas pentru comunicarea cu parcajul si vor fi echipate cu lavoar si pubele de 240 l.
  • Spatii tenhice
  • Adapost aparare civila
  • Dispecerat: spatiu ce este destinat dispeceratului, necesar pentru capacitatea parcajul rezultat dupa incheierea Etapei  a 3-a, atunci cand numarul de total de locuri de parcare va fi de 503.

Corp de cladire A (P+10) va include urmatoarele functiuni:

  • Parter (S construita = 884.7mp): acces principal apartamente, hol acces si 2 lifturi persoane, vestiar si grup sanitar - spatiu destinat portarului, spatiu tehnic, centrala termica de bloc, scara principala cu latimea rampei de 120 cm, coridor distributie, 8 apartamente cu 2 camere tip T2-2 si 1 apartament 3 camere tip T3-1, terase, scara secundara cu latimea rampei de 150cm, hol acces, in relatie cu accesul secundar in bloc, care se face direct din spatiul verde amenajat intre blocuri.
  •  Etaj 1 (S construita = 882.91mp): hol de nivel, 2 lifturi persoane, scara principala cu latimea rampei de 120 cm, spatiu tehnic, coridor distributie, 9 apartamente cu 2 dormitoare tip T2-2, 1 apartament 3 camere tip T3-2, terase, scara secundara cu latimea rampei de 150 cm.
  • Etaj curent 2-4 (S construita = 986.32mp): hol de nivel, 2 lifturi persoane, scara principala cu latimea rampei de 120 cm, spatiu tehnic, coridor distributie, 9 apartamente cu 2 dormitoare tip T2-2, 1 apartament 3 camere tip T3-2, 1 apartament 3 camere tipT3-3, terase, scara secundara cu latimea rampei de 150 cm.
  • Etaj curent 5-8 (S construita = 843.53 mp): hol de nivel, 2 lifturi persoane, scara principala cu latimea rampei de 120 cm, spatii tehnice si depozitare, coridor distributie, 7 apartamente cu 2 dormitoare tip T2-2, 1 apartament 3 camere tip T3-3, 1 apartament 4 camere tip T4-1.
  • Etaj 9 (S construita = 791.18mp): hol de nivel, 2 lifturi persoane, scara principala cu latimea rampei de 120 cm, spatii tehnice si depozitare, coridor distributie, 6 apartamente cu 2 dormitoare tip T2-2, 1 apartament 3 camere tip T3-3, 1 apartament 4 camere tip T4-1, terase.
  • Etaj 10 (S construita = 654.30mp): hol de nivel, 2 lifturi persoane, scara principala cu latimea rampei de 120 cm, spatii tehnice si depozitare, coridor distributie, 4 apartamente cu 2 dormitoare tip T2-2, 1 apartament 3 camere tip T3-3, 1 apartament 4 camere tip T4-2, terase.

Corp de cladire A1 (P+4) va include urmatoarele functiuni:

  • Parter (S construita = 318.8mp): spatii comerciale cu acces direct din circulatia pietonala exterioara, grupuri sanitare, vestiare, spatii birouri – unul de alimentatie publica si altul de birouri-reprezentanta.
  • Etaj 1-4 (S construita = 335.89mp): va comunica direct cu holul de nivel din corpul A, accesul si evacuarea se va face pe lifturile si scara din corpul A. Va cuprinde coridor distributie, 2 garsoniere T1-1, 1 apartament 2 camere tip T2-1, terase. O parte din spatiile interioare la aceste etaje va ramane neamenajata, urmand ca finalizare acesteia sa fie realizata in Etapa 2, din care va face parte functional, datorita acesului.

Corp de cladire A2 (P) va include urmatoarele functiuni:

  • Parter (S construita = 160.6 mp): spatiu de socializare cu acces direct din circulatia pietonala exterioara, grupuri sanitare, vestiare.

 

BILANT GENERAL / INDICATORI TEHNICI

Suprafetele si volumele generate in proiect pentru Etapa 1, sunt dupa cum urmeaza:

Bilant general / indicatori tehnici ETAPA 1  

Suprafata total construita ETAPA 1                                                           = 1364,10 mp

Suprafata construita corp A                                                          = 884.70 mp

Suprafata construita corp A1                                                        = 318.80 mp          

Suprafata construita corp A2                                                        = 160.60 mp

Suprafata total desfasurata ETAPA 1                                         = 11392,20 mp

Suprafata desfasurata corp A                                                       = 9569.20mp

Suprafata desfasurata corp A1                                                     = 1662.40mp

Suprafata desfasurata corp A2                                                     = 160.60 mp          

Suprafata subsol ETAPA 1                                                           = 6214,21 mp

Volum suprateran                                                                          = 32,443.66mp 

Volum spati tehnice subsol                                                                          = 3,539.19 mp

POT   ETAPA 1                                                                               = 7,4 %

CUT   ETAPA 1                                                                               = 0,60

Regim de inaltime ETAPA 1                                                          - S+P+10/S+P+4/S+P+1;

Inaltimea maxima H max                                                                               = 38.00 m

Numarul total de apartamente ETAPA 1                                       = 144 unitati,

Numarul total de apartamente Etapa 1                                        = 114 unitati, din care:

Numarul total de garsoniere                                                        = 8 unitati,

Numarul total de apartamente 2 camere                                     = 86 unitati,

Numarul total de apartamente 3 camere                                     = 14 unitati,

Numarul total de apartamente 4 camere                                     = 6 unitati,

Nr total locuri de parcare ETAPA 1                                                              = 190 locuri

Nr parcaje la nivelul terenului                                                       = 12 locuri

Nr parcaje subsol                                                                          = 178locuri

Suprafata spatii verzi ETAPA 1                                                     = 2758,70 mp

Suprafata carosabil ETAPA 1                                                        = 2046,48 mp

Suprafata circulatii pietonale ETAPA 1                                        = 865,70 mp

 

SISTEM CONSTRUCTIV

Infrastructura:

Structura de rezistență a subsolului va fi realizată prin continuarea sub cota parterului a elementelor principale din suprastructură, respectiv a stâlpilor şi a pereţilor care se continuă până în sistemul de fundare. Solutia sistemului de fundare este de radier general.

Suprastructura

Structura de rezistenta a suprastructurii corpurilor este alcătuită dintr-un sistem dual format din pereti de beton armat si stalpi de beton armat cu dimensiunile

Compartimentarile vor fi realizate dupa cum urmeaza pereti din zidarie de caramida, pereti din gipscarton pe structura metalica si vata minerala in interiorul apartamentelor.

Acoperirea constructiilor este in terasa necirculabile, avand urmatoarele straturi in compunere peste placa de beton amat: beton de panta, strat difuzie / bariera contra vaporilor, termoizolatie polistiren EXP min 20 cm, geotextil pentru evitarea aderarii hidroizolatiei, hidroizlatie PVC.

In cadrul investitiei s-a analizat realizarea adaposturilor de aparare civila in subsol general al constructiilor, in afara zonei constructiilor supraterane. Pentru Etapa 1 Adapostul de Aparare Civila este amplasat in subsolul constructiei, este complet ingropat in pamant si nu exista alte spatii sub adapost; Adapostul Etapa 1 are suprafata utila de 82.73 mp, avand capacitatea de 80 persoane. Accesul se realizeaza prin sas. Evacuarea se face prin tunel de evacuare

Alimetarea cu apa  se va face din conducta HDPE De 160 mm existenta pe str. Mihai Viteazul, conform avizului de principiu favorabil nr.1930/21.08.2017 emis de Compania Apa Brasov SA. Bransamentul de apa se va realiza din conducte HDPE De 140 mm cu lungime de L=42.25m prin intermediul unui camin dotat cu apometru si vana de inchidere/deschidere.Din caminul de apometru pleaca doua conducte de alimentare cu apa, o conducta dein HDPE De 140 mm cu lungimea de L=63,74 m ce va alimenta un rezervor de apa cu capaciattea de V=120 mc si un rezervor de apa cu capaciatea de V=110 mc pentru stingerea incendiilor cu sprinklere si o alta conducte din HDPE De 140 mm cu lungimea L=640 m care va alimenta inelul dr hidranti exteriori. Cele doua rezervoare vor fi in subsolul tehnic al blocurilor si vor fi construite din beton armat, intre ele se vor amplasa doua statii de pompare (fiecare cu o pomp activa + o pompa de rezerva), prima pentru apa potabila de Q= 13l/s si inaltimea de pompare H= 50m , si a doua statie pentru stingerea incendiilor cu sprinklere cu un debit de Q= 24l/s si inaltimea de pompare H=80m. Consumatorii vor fi alimntati prin conducte din HDPE De 140 mm cu lungime de L=233,02m.

Evacuarea apelor uzate: vor fi colectate prin retele interioare de canalizare din tuburi PVC-KG Dn 32-110 mm, care se descarca in reteaua  exterioara de canalizare din PVC –KG n 200 mm cu lungime de L=344,60 m, si colectorul de canalizare menajera PVC-KG Dn 300 mm cu lungime de L=38.34m. Din colectorul Dn 300 mm apele uzate menajere sunt descarcate in colectorul stradal Dn 1000 mm existent pe str. Mihai Viteazul, conform de principiu favorabil nr.1930/21.08.2017 emis de Compania Apa Brasov SA.

Evacuare apelor pluviale: apele pluviale conventional curate de pe constructii sunt preluate in sistem separativ in tuburi din PVC-KG De 200 mm, si dirijate catre bazinul de retentie, de unde controlat vor fi deversate prin intermediul colectorului e canalizare pluvial Dn 500 mm cu lungimea de L=150 m apartinand fostei fabrici Cicoarea in Canalul Timis. Deoarece aceasta conducta nu a fost intretibuta, beneficiarul o va inlocui cu conducte din PVC-KG Dn 500 mm, pastrand traseul si gura de varsare existenta in paraul Canal Timis. Conducta de apa pluviala se varsa in paraul Canal Timis pein intermediul unei camere de preluare din beton existenta la adancimea de A= 150 mm care are si rol de atenuare a vitezei de curgere a paraului, de unde, paraul Canal Timis este casetat, sectiunea fiind de tip „U”.

Apele pluviale din zona parcarilor si de pe caile de acces sunt preluate prinbtr-o retea de rigole stradale, conduse printr-o conducta din PVC-KG Dn 200 mm si lungimea de L=240,31 m spre un separator de hodrocarburi cu filtr de coalescenta tip C&O Leader 80-SIP cu Q=80 l/s, de unde, printr-o conducta din PVC-KG Dn 200 mm si lungimea de L=6,67 m sunr descaracate in bazinul de retentie, de unde controlat vor fi deversate prin intermediul noului colector de canaliozare pluviala din PVC- KG Dn 500 mm in paraul Canal Timis, conform avizului nr.77 din 18.04.2018 emis de SGA Brasov.

Instalatii de epurare

Pentru epurarea apelor pluviale inainte de deversarea in paraul canal Timis se va folosi un separator de hidrocarburi cu filtru de coalescenta si flotor de siguranta cu urmaoatele caracterisitci:

  • tip C&O Leader 80-SIP
  • Debit Q=80 l/s
  • Dimensiune: H=8400 mm, Ø2500 mm

Alimentarea cu energie electrică  se face din reteaua de distributie existenta in zona;

Alimentarea cu gaze naturale se face din reteaua de distributie  de redusa  presiune existenta in zona;

Organizarea de santier: se vor utiliza containere relocabile pentru personalul tehnic si pentru depozitarea materialelor cu volum reduc.

Dupa finalizarea lucrarilor toate aceste dotari pentru organizarea de santier se vor demonta si evacua.

b) cumularea cu alte proiecte – nu este cazul;

c) utilizarea resurselor naturale – nu este cazul;

d) productia de deseuri – deseurile rezultate in perioada de executie a proiectului vor fi valorificate/eliminate cu societati autorizate;

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort –

În perioada de constructie, impactul proiectului asupra factorului de mediu aer constă în generarea de emisii de către utilajele si mijloacele de transport utilizate. Ca urmare, vor fi luate toate măsurile in vederea limitarii generarii de praf, de catre prestatorul lucrarilor de constructie care va avea in vedere ca utilajele si mijloacele de transport utilizate sa fie corespunzatoare din punct de vedere tehnic si sa nu genereze noxe peste limitele admise. Substantele poluante pentru atmosfera se vor incadra in valorile limita ale emisiilor stabilite de Ord. MAPM nr. 462/1993 cu modificarile si completarile ulterioare coroborat cu Lg. nr. 104/2011;

Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10.009/2017. Se vor respecta  de asemenea  prevederile Ord. MS nr. 119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.

f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate – lucrarile vor fi executate numai cu societati autorizate, astfel incat sa nu existe risc de accidente;

- prin proiect au fost luate toate masurile de siguranta astfel incat sa nu existe risc de accident; 

2. Localizarea proiectelor:

2.1. utilizarea existenta a terenului: terenul studiat este situat in intravilan, proprietate privata; destinatia conform PUZ la data prezentei: „M1c – zona locuinte si functiuni complementare, partial drumuri propuse, zona verde”, in conformitate cu C.U. nr.1722 din 31.07.2018 emis de Primaria Municipiului Brasov.

2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite – nu este cazul;

d) parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul;

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc. – nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – nu este cazul;

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite – nu este cazul;

h) ariile dens populate: nu este cazul.

3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectate –  nu este cazul;

b) natura transfrontiera a impactului – nu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactului – impact redus;

d) probabilitatea impactului – redusa;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactului – pe perioada executarii lucrarilor durata impactului va fi scurta.

 

 

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

-proiectul nu intra sub incidenta OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare;

-proiectul propus nu necesita parcurgerea etapelor  procedurii de evaluare adecvata.

            Conditiile de realizare a proiectului:

  1. Se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2005, aprobată prin Legea nr. 265/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului;
  2. Se vor respecta prevederile Avizului de Gospodarire a apelor nr.77 din 18.04.2018 emis de SGA Brasov;
  3. Nu se vor evacua ape uzate neepurate sau insuficient epurate in apele de suprafata, rigole stradale sau freatic atat pe perioada executiei lucrarilor cat si dupa punerea in functiune a acestora;
  4. Se vor respecta toate conditiile din avize si acorduri emise de autoritatile implicate in implementarea proiectului;
  5. Deşeurile rezultate pe parcursul derulării lucrărilor de execuție vor fi colectate selectiv, cu posibilităţi de eliminare/valorificare cu societăţi autorizate; vor fi evacuate ritmic, fără a bloca căile de acces pietonale şi stradale;
  6. Se vor lua măsuri pentru evitarea poluării solului, prin depozitarea pe suprafeţe impermeabile a materialelor şi a deşeurilor rezultate pe parcursul execuției lucrărilor;
  7. Pe tot parcursul execuţie lucrărilor se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare;
  8. In cazul unor poluari accidentale titularul proiecului si constructorul/executantul vor raspunde in solidar.
  9. In cazul unor poluari accidentale titularul proiecului si constructorul/executantul vor raspunde in solidar.
  10. Se va evita afectarea de către infrastructura temporară, creată în perioada de desfăşurare a proiectului, a altor suprafeţe decât cele pentru care a fost emisă prezenta aprobare de dezvoltare;
  11. Drumurile de acces şi tehnologice, toate zonele a căror suprafaţă (învelişul vegetal) a fost afectată, vor fi refăcute şi vor fi redate folosinţelor iniţiale;
  12. Terenul afectat temporar de lucrări, va fi adus la starea iniţială de utilizare;
  13. Răspunderea pentru refacerea amplasamentului, drumurilor de acces și tehnologice, etc. revine în totalitate titularului de proiect.
  14. Se va acorda atenţie manevrării utilajelor în apropierea zonelor locuite; Se  vor lua masuri corespunzatoare de a nu degrada sau ocupa terenul din zona limitrofa.
  15. Respectarea duratei de execuţie a proiectului astfel încât disconfortul generat de poluarea fonică să fie cât mai redus ca timp;
  16. In vederea mentinerii calitatii aerului, in parametrii optimi, in zona amplasamentului, se vor respecta urmatoarele conditii:
  • utilizarea apei, pentru suprimarea prafului, in cantitatile, frecventa si proportiile necesare, in zona de lucru, la sfarsitul fiecarei saptamani de lucru, daca nu se vor desfasura operatiuni active mai mult de doua zile consecutiv;
  • pe spatiile verzi, acolo unde, pentru efectuarea lucrarilor, s-a indepartat stratul vegetal, la finalizarea acestora, vegetatia va fi replantata;
  • minimizarea activitatilor generatoare de praf (taiere, spargerea betonului, etc.);
  • folosirea de perdele de protectie pentru acoperirea cladirilor aflate in constructie;
  • se vor lua masuri de acoperire, ingradire, inchidere a stocurilor de materiale de

constructie sau deseuri, pentru prevenirea imprastierii cauzata de vant;

  • curatarea  rotilor vehiculelor care ies de pe santier;
  • oprirea motoarelor tuturor vehiculelor aflate in stationare, in zona santierului;
  1. Vor fi luate  măsuri pentru limitarea vibratiilor  produse de sapatura   prin  utilizarea  de  tehnologii performante  de executie și  de fundare, în vederea  incadrarii valorilor parametrilor vibratiilor in limitele admisibile stabilite de SR 12025-2/94;
  2. Se vor lua măsuri și se vor realiza, dacă este cazul,  lucrări (ziduri) de sprijin pentru evitarea alunecărilor/surpărilor de teren;
  3. Se vor respecta prevederile HG 1756/2006 cu modificările şi completările ulterioare privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot în mediu produs de echipamente destinate utilizării în exteriorul clădirilor, fiind admisă doar folosirea echipamentelor ce poartă inscripţionat în mod vizibil, lizibil şi de neşters marcajul european de conformitate CE, însoţit de indicarea nivelului garantat al puterii sonore;

            In conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin (2) lit a - «Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării»;

            Conform art. 21, alin.(4) din OUG. 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

La finalizarea integrala a investitiei titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

            Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Proiectul propus nu necesita parcurgerea celorlalte etape ale procesului de evaluare a impactului asupra mediului si nu necesita parcurgerea procedurii de evaluare adecvata.

Prezentul act nu exonerează de răspundere titularul, proiectantul şi/sau constructorul în cazul producerii unor accidente în timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.

Nerespectarea prevederilor prezentului acord de mediu se sanctioneaza conform prevederilor legale in vigoare.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, in conditiile in care nu intervin modificari ale datelor care au stat la baza emiterii ei.

Conform prevederilor OM 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării de dezvoltare.

Prezenta decizie poate fi contestata, in conformitate cu prevederile HG nr. 445/2009 si ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

    Ciprian BANCILA                   

 

                                                                   

                                                                                                    SERVICIUL A.A.A,  

                                                                                            Daniela BIRAU

                                                                                                     

   INTOCMIT:

Consilier Teodora MUNTEANU