Back

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE - PROIECT SC FLAVUS INVESTITII SRL PENTRU SC IMMOCHAN IMOBILIARE SRL, SC IMMO LODGIA SRL

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE - PROIECT

Nr. ..../I din ... 03.2017

 

Ca urmare a solicitarii de emitere a acordului de mediu adresate de   SC   FLAVUS  INVESTITII  SRL PENTRU SC IMMOCHAN IMOBILIARE SRL, SC IMMO LODGIA SRL , cu  sediul   in  Bucuresti, str. Brasov, nr. 25, bloc 8,  inregistrata la APM Brasov   cu nr.   15495 din 05.10.2016 si nr. elo 1325 din 29.09.2016 , completata cu nr. 18390/29.11.2016, 1397/26.01.2017, 2974/22.02.2017,

  • in baza HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului si
  •  a OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare,

autoritatea competenta pentru protectia mediului Brasov decide, ca urmare a consultarilor desfasurate in cadrul sedintei Comisiei de Analiza Tehnica, din data de 27.02.2017, ca proiectul Obtinere A.C. pentru  retele edilitare – alimentare cu apa si racord canalizare blocuri de locuinte”, propus a fi realizat jud. Brasov, loc. Brasov, str. Turnului, nr. 5 , nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate.

           

            Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sunt urmatoarele:

  1. proiectul intră sub incidenţa HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului in Anexa 2, la pct. 13, alin.a)  orice modificari sau extinderi, altele decat cele prevazute la pct.22 din anexa nr.1, ale proiectelor prevazute in anexa nr.1 sau in prezenta anexa, deja autorizate, executate sau in curs de a fi executate, care pot avea efecte semnificative negative asupra mediului;
  2. titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;
  3. in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

            1. Caracteristicile proiectului:

a) marimea proiectului :  prin proiect se  propune extinderea retelelor de apa si canalizare ape uzate menajere si pluviale, existente pe platforma SC FLAVUS  INVESTITII SRL pentru ansamblul de blocuri de locuinte care urmeaza a se realiza;

 

Situatia existenta:

  • Alimentarea cu apa pe platforma FLAVUS se realizeaza din sursa subterana – parau Timis, 6 foraje F3, F4, F6, F7, F8, F9 din care F3, F4, F7 si F8 sunt functionale , iar F6 si F9 sunt in conservare;
  • Evacuarea apelor uzate menajere provenite de la blocurile de locuinte vor fi colectate printr-o retea de canalizare in  lungime de 2919,00 m cu descarcare in colectorul de canalizare menajera existent pe str. Zaharia Stancu, prin doua puncte de racord (CM 60 si CM 68) si in colectorul de canalizare menajera existent in prelungirea str. Tudor Arghezi, printr-un punct de racord – CM 52;
  • Apele pluviale , potential impurificate provenite de pe parcari, platforme cai de circulatii – in colectorul de canalizare pluviala existent pe str. Zaharia Stancu cu descarcare in paraul Timis, prin separatoare de nisip si hidrocarburi petroliere;

 

Situatia propusa

 

Alimentarea cu apa

Reteaua de alimentare cu apa potabila are ca scop bransarea in doua puncte de legatura a conductelor existente de distributie apa PEHD Dn200mm proprietate a Flavus Investitii si extinderea acestora prin intermediul unei retele inelare din PEHD Dn200mm. 

Primul punct de bransament se va realiza in conducta existenta de pe Zaharia Stancu (CSG2 >CV1) PEHD Dn200mm, iar al doilea punct de bransament se va realiza in caminul existent (DR163) de pe latura E-V in fata cladirii SUDV.

Retelele noi proiectate se vor extinde printr-o retea inelara in lungul straziilor noi proiectate conform P.U.Z.  astfel: pe axa principala N-S cu o conducta de PEHD Dn200 Pn10, pe axa pietonala N-S cu o conducta de PEHD Dn200 Pn10, si pe axa principala E-V cu o conducta de PEHD Dn200 Pn10, cu inchiderea inelului prin conexiunea la reteaua existenta din zona Coresi Business Park, si posibilitate de racord in din 13 Decembrie (CV7).

Pe aceasta retea inelara nou proiectata se vor prevedea in spatiile verzi hidranti de incendiu exteriori supraterani Dn100 cu două racorduri tipB şi un racord tipA cf.STAS 3479-80, amplasaţi astfel încât fiecare punct al clădirilor să fie stropit cu un debit de 20L/s, folosind mai multe linii de furtun la fiecare hidrant. Cu ajutorul a 2 linii tip B de cate 120m lungime, la care se adauga lungimea jetului compact 10m, oricare hidrant va livra 10l/s pe o raza de 120m. Acestea vor fi pozate sub adancimea de inghet, pe un pat de nisip.

Se vor prevedea camine de racord la toate intersectiile de drumuri precum si pentru viitori consumatori conform planului de amenajare. Caminele de bransament vor fi din beton, carosabile, prevazute cu basa preluare ape accidentale, trepte de acces din otel galvanizat cu protectie anticoroziva si capa cu inchidere etansa si antifurt. La trecerea conductelor prin preti se vor prvedea piese de trecere etanse.

 

Canalizare menajera

Racordarea la reteaua de canalizare menajera a investitie propuse consta in extinderea retelelor existente din Zaharia Stancu, axa E-V si 13 Decembrie astfel:

Axa pricipala N-S se va extinde de-a lungul acesteia printr-o conducta PVC-KG Dn 315mm SN4 – 6 prin conectarea la caminul existent Cm52 (CTA=553,82, CR=550,55),

Axa pietonala N-S se va extinde de-a lungul acesteia printr-o conducta PVC-KG Dn 250mm SN4 – 6 prin conectarea la caminul existent Cm60 (CTA=552,26, CR=549,56),

Axa pricipala E-V  > 13 Decembrie se va extinde de-a lungul acesteia printr-o conducta PVC-KG Dn 315mm SN4 – 6, aceasta va colecta canalizarea menajera din zona S-E inclusiv colectorul din zona Coresi Businnes Park prin conectarea la caminul existent Cm68 (CTA=552,09, CR=548,86) din 13Decembrie.

Pentru realizarea santurilor de pozare a conductelor se va proceda la sapatura mecanizata / manuala chiar si spargerea de platforme betonate subterana daca va fi cazul. In situatia in care retelele vor traversa diverse cuve existente, se va avea in vedere de catre executant realizarea unei umpluturi cu grad corespunzator de compactare.

 Pozarea conductelor se va realiza cu respectarea pantelor minime corespunzatoare fiecarui diametru, pe un pat de nisip de 10-15 cm. Pentru realizarea schimbarilor de directie si pentru asigurarea posibilitatii de intretinere a retelei se vor prevedea camine de vizitare circulare realizate din beton (prefabricate).

 De asemenea, se vor prevedeea camine de vizitare la intersectiile de tronsoane. Dimensiunile caminelor in care se racordeaza conducte cu diametrul cuprins intre 110-315 mm: se vor prevedea camine cu camera de lucru avand diametrul de 1000 mm.

Camerele de lucru vor fi prelungite cu inele din beton cu D800 mm, reductia realizandu-se prin intermediul unor piese tronconice prefabricate.

Caminele de vizitare amplasate in spatii carosabile vor fi prevazute cu capace si rama din fonta pentru trafic greu.

Caminele de vizitare amplasate in spatii necarosabile vor fi prevazute cu capace si rama din fonta pentru trafic usor/mediu in functie de amplasare.

Orice conectare viitoara a consumatorilor cu deversare de ape cu continut de uleiuri si grasimi va fi tratata individual local, conectarea finala in reteaua nou proiectat descrisa anterior se va face numai dupa epurera apelor in prealabiul priuntr-un separator de grasimi. Calitatea apelor uzate deversate va fi conform cu NTPA-002/2002.

 

Canalizare pluviala

Racordarea la reteaua de canalizare pluviala a investitie propuse consta in extinderea retelelor existente din Zaharia Stancu, axa E-V si 13 Decembrie astfel:

Consumatorii de pe Axa pricipala N-S se vor conecta in caminul existent CP55 (CTA=553,52; CR=551,32) situat la intersectia straziilor Zaharia Stancu si Tudor Arghezi avand conducta cu Dn1100mm. Distribuitia se va realiza de-a lungul acestei strazi printr-o retea Dn 700 / 1100mm amplasatra pe centrul drumului preluand stanga dreapa gurile de scurgere conform profil transversal tip. Au fost prevazute camine de racord pentru viitoarea investitie conform plan amenajare.

Consumatorii de pe Axa pietonala N-S se vor conecta in caminul existent RCP21 (CTA=552,15; CR=550,26) situat la intersectia straziilor Zaharia Stancu axa pietonala nou proiectat N-S avand conducta cu Dn7000mm. Distribuitia se va realiza de-a lungul acestei strazi printr-o retea Dn 700mm amplasata pe centrul drumului preluand stanga dreapa gurile de scurgere conform profil transversal tip. Au fost prevazute camine de racord pentru viitoarea investitie conform plan amenajare la distante de max 50ml.

Consumatorii de pe Axa principala E-V se vor conecta in caminul existent CP58 (CTA=552,24; CR=548,66) situat in imediata apropiere a giratoriului din 13Decembrie cu Zaharia Stancu avand conducta cu Dn1500mm. Distribuitia se va realiza de-a lungul acestei strazi printr-o retea Dn 1500 / 1100mm amplasata pe centrul drumului in spatiul verde propus spre amenajare preluand stanga dreapa gurile de scurgere conform profil transversal tip. Au fost prevazute camine de racord pentru viitoarea investitie conform plan amenajare la distante de max 50ml, se va prevedea camin racord si pentru preluarea apelor provenite din colectorul existent de pe zona Coresi Business Park.

Toate conectariile de la viitorii consumatori in caminele de bransament prevazute pe retelele de preluare ape pluviale nou proiectate (axa pricipala N-S, axa pietonala N-S si axa pricipla E-V) se  vor racorda in sistem independent in prealabil prin intermediul de separatoare de hidrocarburi pentru fiecare etapa de dezvoltare in parte.

Conductele retelei de canalizare exterioara vor fi executate din PVC-KG, SN 4, pentru diametre de pana la 500 mm (inclusiv). Pentru diametre mai mari de 500 mm se vor folosi conducte din placi armate din fibra de sticla de tip PAFSIN sau polietilena corugata, SN4 .

Traseele instalatiei de canalizare vor fi optimizate astfel incat sa se realizeze cele mai scurte distante. Pentru realizarea schimbarilor de directie si pentru asigurarea posibilitatii de intretinere a retelei se vor prevedea camine de vizitare circulare realizate din beton (prefabricate). De asemenea, se vor prevedea camine de vizitare la intersectiile de tronsoane. Dimensiunile caminelor variaza in functie de diametrele conductelor care se racordeaza in acestea:

-pentru conducte cu diametrul cuprins intre 110-400 mm se vor prevedea camine cu camera de lucru avand diametrul de 1000 mm;

-pentru conducte cu diametrul 500 mm, se vor prevedea camine cu camera de lucru avand diametrul de 1200 mm;

-pentru conducte cu diametrul cuprins intre 600-1500 mm se vor prevedea camine cu camera de lucru turnata la fata locului, din beton armata monolit. Dimensiunile camerei vor fi conforme standarelor in vigoare;

-toate tipurile de camera de lucru vor fi prelungite cu inele din beton cu D800 mm, reductia realizandu-se prin intermediul unor piese tronconice prefabricate.

Caminele de vizitare amplasate in spatii carosabile vor fi prevazute cu capace si rama din fonta pentru trafic greu. Caminele de vizitare amplasate in spatii necarosabile vor fi prevazute cu capace si rama din fonta pentru trafic usor/mediu.

Apele pluviale vor fi evacuate de pe proprietate in paraul Timisul Sec din apropiere, prin intermediul unei retele de conducte existente, alcatuita din doua tronsoane paralele: unul cu diametrul de 800m si unul de 1000mm. Racordul retelei nou proiectate de canalizare pluviala la reteua existenta de canalizare pluviala se va realiza conform Aviz tehnic de racordare ATR Nr.72/01.04.2016 emis de SC FLAVUS INVESTITII SRL .

 

Statii si instalatii de epurare :

Separator de nisip si hidrocarburi petroliere – 4 buc, pentru epurarea apelor pluviale provenite de pe parcari, platforme, cai de circulatie si anume :

  • SH1 : de tip NovoSell NSHB 65/325-6,5, dimensionat pentru un debit maxim de Q=325 l/s-1 buc. Caracteristici tehnice separator : V separator=1718 l, volum trapa namol=6500 l.
  • SH2 si SH 3 : de tip NovoSell NSHB 80/400-8, dimensionat pentru un debit maxim de Q=400 l/s-2 buc. Caracteristici tehnice separator : V separator=1718 l, volum trapa namol=8000 l.
  • SH4 : de tip NovoSell 3x NSHB 100/500-0,1, dimensionat pentru un debit maxim de Q=1547 l/s-1. Caracteristici tehnice separator : V separator = 3 x 1884 l, volum trapa namol=3 x 100 l.

Lucrari de organizare de santier:  Lucrarile de santier se vor realiza doar pe terenul proprietate privata. Se va imprejmui terenul, iar unde este nevoie, aceasta se va realiza cu panouri metalice demontabile. Pe teren se vor amplasa bancurile de lucru, platforma de depozitare deseuri, birouri, vestiare.

Deseurile rezultate in perioada de executie a proiectului (deseuri din constructii) vor fi valorificate/eliminate cu societati autorizate;

Organizarea de santier se va face pe o arie cat mai restransa in jurul obiectivului, accesul utilajelor facandu-se exclusiv pe drumul de acces existent, depozitarea materialelor se va face in mod organizat doar in cadrul santierului; nu se vor bloca caile de acces.

Se vor utiliza materiale speciale (folie de plastic, plasa etc) cu care se va acoperi pamantul excavat, pana la reutilizarea sau transportul lui;

Pentru suprimarea prafului din zona de lucru la sfarsitul fiecarei saptamani de lucru se va utiliza apa.

Se vor lua masuri de acoperire, ingradire, inchidere a stocurilor de materiale de constructie sau deseuri, pentru prevenirea imprastierii cauzata de vant.

 

Lucrari de refacere a amplasamentului la finalizarea investitiei: Amplasamentul se va reface conform plan amenajare arhitectura / PUZ.

b) cumularea cu alte proiecte –nu este cazul;

c) utilizarea resurselor naturale – nu este cazul;

d) productia de deseuri –deşeurile  rezultate   vor fi stocate in pubele care vor fi predate in vederea eliminarii/valorificarii cu societati autorizate.

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort –

În perioada de construcţie, impactul proiectului asupra factorului de mediu aer constă în generarea de emisii de către utilajele si mijloacele de transport utilizate. Ca urmare, vor fi luate toate măsurile in vederea limitarii generarii de praf, de catre prestatorul lucrarilor de constructii care va avea in vedere ca utilajele si mijloacele de transport utilizate sa fie corespunzatoare din punct de vedere tehnic si sa nu genereze noxe peste limitele admise. Substantele poluante pentru atmosfera se vor incadra in valorile limita ale emisiilor stabilite de Ord. MAPM nr. 462/1993 cu modificarile si completarile ulterioare coroborat cu Lg. nr. 104/2011;

Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de STAS 10.009/88.

Se vor respecta  de asemenea  prevederile Ord. MS nr. 119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.

f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate – lucrarile vor fi executate numai cu societati autorizate, astfel incat sa nu existe risc de accidente;

- prin proiect au fost luate toate masurile de siguranta astfel incat sa nu existe risc de accident; 

2. Localizarea proiectelor:.

2.1. utilizarea existenta a terenului  -  terenul studiat este situat in  intravilanul  mun. Brasov,  cu folosinta actuala de „ domeniu privat” si destinatia „conform PUZ la data prezentei: UTR TR M, UTR TR L – zona mixta, zona de locuinte”,   in conformitate cu  C.U.   nr. 2210 din 19.07.2016  emis de Primaria  Municipiului Brasov;

2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite – nu este cazul;

d) parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul;

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc. – nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – nu este cazul;

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite – nu este cazul;

h) ariile dens populate – pe partea dreapta  a strazii Zaharia Stancu din Brasov, vis a vis de Mol Coresi

Vecinatati:

Nord: str. Zaharia Stancu / Mol Coresi Brasov

Vest: platforma Tractorul in curs de dezvoltare

Est:  platforma Tractorul in curs de dezvoltare

Sud: platforma Tractorul in curs de dezvoltare

Bazin hidrografic: Raul Olt, paraul Timis, mal drept.

i) peisajele cu semnificatie istorica, culturala si arheologica – nu este cazul;

                        3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectate –  nu este cazul ;

b) natura transfrontiera a impactului – nu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactului – impact redus;

d) probabilitatea impactului – redusa, doar pe perioada executarii lucrarilor  de constructii ;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactului – pe perioada executarii lucrarilor durata impactului va fi scurta.

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

  • proiectul nu intra sub incidenta OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare;

 

Conditiile de realizare a proiectului:

  1. Se vor respecta prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului;
  2. Deşeurile rezultate pe parcursul derulării lucrărilor de execuție vor fi colectate selectiv, cu posibilităţi de eliminare/valorificare cu societăţi autorizate; vor fi evacuate ritmic, fără a bloca căile de acces pietonale şi stradale;
  3. Se vor respecta conditiile impuse prin Avizul de Gospodarire a apelor nr. 22/20.02.2017 emis de SGA BRASOV.
  4. Se vor lua măsuri pentru evitarea poluării solului, prin depozitarea pe suprafeţe impermeabile a materialelor şi a deşeurilor rezultate pe parcursul execuției lucrărilor;
  5. Pe tot parcursul execuţie lucrărilor se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare;
  6. Se va evita afectarea de către infrastructura temporară, creată în perioada de desfăşurare a proiectului, a altor suprafeţe decât cele pentru care a fost emisă prezenta aprobare de dezvoltare;
  7. Se va acorda atenţie manevrării utilajelor în apropierea zonelor locuite; Se  vor lua masuri corespunzatoare de a nu degrada sau ocupa terenul din zona limitrofa.
  8. In vederea mentinerii calitatii aerului, in parametrii optimi, in zona amplasamentului, se vor respecta urmatoarele conditii:
  • utilizarea apei, pentru suprimarea prafului, in cantitatile, frecventa si proportiile necesare, in zona de lucru, la sfarsitul fiecarei saptamani de lucru, daca nu se vor desfasura operatiuni active mai mult de doua zile consecutiv;
  • pe spatiile verzi, acolo unde, pentru efectuarea lucrarilor, s-a indepartat stratul vegetal, la finalizarea acestora, vegetatia va fi replantata;
  • minimizarea activitatilor generatoare de praf (taiere, spargerea betonului, etc.);
  • se vor lua masuri de acoperire, ingradire, inchidere a stocurilor de materiale de constructie sau deseuri, pentru prevenirea imprastierii cauzata de vant;
  • curatarea  rotilor vehiculelor care ies de pe santier;
  • oprirea motoarelor tuturor vehiculelor aflate in stationare, in zona santierului;
  1. Se vor respecta prevederile HG 1756/2006 cu modificările şi completările ulterioare privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot în mediu produs de echipamente destinate utilizării în exteriorul clădirilor, fiind admisă doar folosirea echipamentelor ce poartă inscripţionat în mod vizibil, lizibil şi de neşters marcajul european de conformitate CE, însoţit de indicarea nivelului garantat al puterii sonore;

            In conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin (2) lit a - «Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării»;

            Conform art. 21, alin.(4) din OUG. 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

            Proiectul propus nu necesita parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare a impactului asupra mediului si nu necesita parcurgerea procedurii de evaluare adecvata.

La finalizarea integrala a investitiei titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

            Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Prezentul act nu exonerează de răspundere titularul, proiectantul şi/sau constructorul în cazul producerii unor accidente în timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.

Nerespectarea prevederilor prezentei decizii a A.P.M. Brașov  se sanctioneaza conform prevederilor legale in vigoare.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, in conditiile in care nu intervin modificari ale datelor care au stat la baza emiterii ei.

Conform prevederilor ordinului MMP 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării de dezvoltare.

 Prezenta decizie poate fi contestata, in conformitate cu prevederile HG nr. 445/2009 si ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

    Sorin HORNOIU                                                                                       

                                                                                                                     SERVICIUL A.A.A,  

                                                                                                       Alexandrina VASILE

                                                                                                   

                 INTOCMIT: consilier Vasilica GROSU