Back

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE SC MONARCH PROJECT ONE SRL

 

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE

PROIECT

 

 

Ca urmare a solicitarii de emitere a acordului de mediu adresate de  SC MONARCH PROJECT ONE SRL, cu sediul in jud. Brasov, municipiul Brasov, str. Branduselor, nr. 74, birou 11, et. 7, ap. 38,  înregistrată la APM Brasov cu nr. 13460 din 24.08.2017, in baza:

  • Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, cu modificările şi completările şi ulterioare;
  • Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sǎlbatice, cu modificǎrile şi completǎrile ulterioare, aprobată prin Legea nr. 49/2011,

şi ca urmare a completarii documentatiei cu nr. 14807 din 15.09.2017,

 autoritatea competenta pentru protectia mediului Brasov decide, ca urmare a consultarilor desfasurate in cadrul sedințelor Comisiei de Analiza Tehnica, din data de 18.09.2017, ca proiectul Construire ansamblu de locuinte colective si sistematizare verticala” propus a fi amplasat în municipiul Brașov, str. Dealul Spirii, nr. f.n., CF nr. 122104, județul Brașov, (C.U. nr. 3385  din 14.11.2016 emis de Primaria Municipiului Brasov), nu se supune evaluarii impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate.

 

            Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sunt urmatoarele:

  1. proiectul intră sub incidenţa HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului  in Anexa 2, la  pct. 10, lit. b) proiecte de dezvoltare urbană, inclusiv construcţia centrelor comerciale şi a parcărilor auto;
  2. titularul si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare;
  3. in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, din urmatoarele considerente:

           

1. Caracteristicile proiectului:

a) marimea proiectului

-Suprafață totala teren-11 994 mp;

-Suprafață spații verzi-5793 mp;

   Proiectul constă în construirea unui numar de 8 imobile de locuinte colective cu regim de inaltime D+P+2R+R, care va cuprinde 82 de apartamente, imobilele C1,C3, C5, C7 si C8 sunt prevazute cu spatii de parcaj amenajate in demisol, destinate utilizarii pentru intregul ansamblu, sistematizare verticala, amenajare accesuri pietonale si auto, construire platforme pietonale si auto, inclusiv alee auto de acces la imobile, in interiorul incintei si amenajare spatii de parcare de exterior, in interiorul incintei, destinate utilizarii pentru intregul ansamblu. Locuri de parcare 118 din care 80 locuri in demisol garaj si 38 locuri pe sit.

Amenajări exterioare :

  • Alei pietonale, trotuare de garda, scari de acces la imobile,
  • Spatii verzi plantate cu gazon, ierburi, arbusti si arbori ;
  • Loc de joaca pentru copii, gradina comunitara ;
  • 2 platforme betonate destinate colectarii selective a deseurilor menajere 

Modernizarea circulatiei

Asigurarea accesurilor pietonal si auto se realizeaza din strazile adiacente : acces principal din Aleea Dealul Spirii si acces secundar din Strada Dealul Capelei.

Organizarea si realizarea circulatiilor auto si pietonale in interiorul incintei – alee de acces auto si trotuare pietonale proiectate cf. Plan de Situatie si documentatie Sistematizare Verticala anexata. Accesurile directe in imobile si parcari se vor face din acest drum privat, interior.

Ca singura exceptie, apartamentele amplasate la nivelurile superioare ale Corp C3 si Corp C5 (total 2 apartamente) au cate un acces separat, propriu, direct din strada adiacenta – Str. Piscului, inclusiv cate 4 locuri de parcare amplasate pe teren, dintre care cate 2 acoperite cu structura usoara si cate 2 descoperite.

ASIGURAREA CU UTILITĂȚI:

Alimentarea cu apa- bransament la conducta  de alimentare cu apa a municipiului Brasov, din PEHD De 200 mm, existenta pe strada Aleea Dealul Spirii,  conform avizului nr. 670 din 26.04.2017 emis de  Compania Apa Brasov SA, operatorul retelelor de apa potabila, dupa cum urmeaza :

Retea de distributie: din caminul de bransament se va realiza o noua conducta de distributie a apei potabile, care se va amplasa pe strada prevazuta a se realiza in incinta studiata la care se vor realiza bransamente individuale pentru fiecare imobil, astfel:

-conducta PEHD De 32 mm, L = 50 m;

-conducta PEHD De 50 mm, L = 205 m;

Canalizarea apelor uzate menajere: apele uzate  menajere de la cele opt imobile propuse a se realiza,  vor fi colectate si descarcate in colectorul menajer, Dn 300 mm, existent pe strada Aleea Dealul Spirii, conform avizului nr. 670 din 26.04.2017 emis de  Compania Apa Brasov SA , operatorul retelelor de  canalizare menajera , dupa cum urmeaza :

-Se va extinde reteaua de canalizare ape uzate menajere, pe strada Aleea Dealul Spirii, cu conducta din PVC –KG Dn 250 mm.

Pe strazile propuse a se realiza in interiorul incintei, se va realiza o retea noua de canalizare a apelor uzate menajere, la care se vor racorda prin intermediul unor camine de racord cele opt imobile,astfel:

-conducta PVC-KG Dn 110 mm, L = 77 m;

-conducta PVC -KG Dn 200 mm, L = 405 m;

Canalizarea apelor pluviale:

-apele pluviale provenite de pe acoperisul imobilului C4 vor fi colectate prin captatori de terasa si descarcate intr-o retea de canalizare pluviala de pe amplasament, din conducte PVC – KG, Dn 110 mm, ramificata, cu L = 17 m, iar apoi vor fi deversate intr-un bazin de retentie B1, subteran, cu capacitatea de 9 mc; Qpl = 4 l/s.

-apele pluviale provenite de pe acoperisul imobilului C2 vor fi colectate prin captatori de terasa si descarcate  intr-o retea de canalizare pluviala de pe amplasament, din conducte PVC – KG, Dn 110 - 160 mm, ramificata, cu L = 7 m, iar apoi vor fi deversate intr-un bazin de retentie B3, subteran, cu capacitatea de 10 mc; Qpl =4 l/s.

-apele pluviale provenite de pe acoperisurile imobilelor C1, C3, C5, C6, C7, C8, parcari supraterane si alei carosabile vor fi colectate prin intermediul gurilor de scurgere si descarcate intr-o retea de canalizare pluviala de pe amplasament, din conducte PVC – KG, Dn 110-160 mm, cu L = 28 m, Dn 200 mm cu L=43 m si Dn 315 cu L=220 m, trecute printr-un separator de nisip si hidrocarburi petroliere, iar apoi intr-un bazin de retentie B2, subteran, cu capacitatea de 60 mc ; Qpl =34 l/s.

 

Cele trei bazine de retentie a apelor pluviale de pe acoperisurile imobilelor si a apelor pluviale de pe carosabil si parcari, dupa epurare in separatorul de nisip si hidrocarburi petroliere se vor amplasa in spatiile verzi si vor fi echipate cu grupuri de pompare, astfel:

-Bazinul de retentie ape pluviale de pe  acoperisuri, B1 si B3, vor fi echipate cu cate o pompa submersibila tip Wilo, P =0,55 kW,  H = 10 mCA, Q = 16 mc/h, n =2900 rot/min.

-Bazinul de retentie ape pluviale epurate de pe acoperisuri, carosabil si parcari B2, va fi echipat cu o pompa submersibila cu tocator, P =1,1 kW,  H = 19 mCA, Q = 9 - 18 mc/h, n =2900 rot/min.

Apa pluviala din cele trei bazine de retentie va fi folosita la stropitul spatiilor verzi. La realizarea colectoarelor pluviale prevazute a se realiza pe strada Stejarisului si Aleea Dealul Spirii, de catre Primaria municipiului Brasov – Serviciul Investitii, excedentul de apa din cele trei bazine se va descarca gradual, prin pompare, in acestea.

Instalatii de epurare-separator de nisip si hidrocarburi petroliere, tip ACO Oleopator cu filtru de coalescenta,  debit nominal 35 l/s, volum separator  4600 litri, volum lichide usoare 1674 litri, dimensiuni D X H - 2000 x 1430 mm.

Soluțiile de alimentare cu apă și evacuare ape uzate menajere și evacuare ape pluviale sunt conform  avizului nr. 670 din 26.04.2017 emis de  Compania Apa Brasov SA și Avizului de gospodărire a apelor nr. 191/11.09.2017 emis de SGA Brașov.

Alimentarea cu energie electrică  este asigurată din rețeaua existentă în zonă.

Alimentare cu energie termică este asigurată de centralele termice, alimentate cu gaz metan, pentru fiecare apartament în parte.

Organizarea de santier:

Lucrarile de executie, inclusiv cele de imprejmuire intre proprietati se vor desfasura in cadrul si in limitele proprietatii detinute de titular.

Lucrarile pentru organizarea de santier cuprind:

- Santierul se va ingradi perimetral temporar, cu imprejmuiri continue.

- Periodic se va verifica continuitatea, starea tehnica si de securitate a imprejmuirilor, astfel incat sa fie preintampinat orice acces neautorizat in incinta.

 - Accesul in santier se va realiza prin strada Piscului.

 - La iesirea din santier, in dreptul portii de acces auto, se va amplasa rampa de spalare auto pentru curatarea autovehiculelor inainte de parasirea incintei.

 - De asemenea, langa iesirea din santier, se va amplasa panoul de identificare a investitiei.

 - Langa poarta de acces, este necesara amplasarea unui post de control si verificare acces in santier precum si de paza si supraveghere continua.

 - In incinta santierului se vor amplasa dotari social-sanitare, in conformitate cu organizarea de santier decisa de constructor impreuna cu beneficiar, pe baza de contract.

- Pentru lucratori se vor prevedea spatii de echipare / dezechipare si un numar suficient de grupuri sanitare ecologice. Numarul acestora va fi corelat cu numarul maxim al persoanelor existente la un moment dat in santier.

- Serviciile privind curatarea si igienizarea grupurilor sanitare, precum si ritmicitatea acestor servicii, vor fi asigurate pe baza de contract de catre o firma specializata.

 - Apa potabila se va asigura periodic prin intermediul unei firme specializate, in baza unui contract de servicii. 

 - Depozitarea materialelor se va face in spatii sau incinte special organizate si amenajate in acest scop, imprejmuite si asigurate impotriva accesului neautorizat.

 - Depozitarea materialelor se va face ordonat, pe sortimente si tipo-dimensiuni, astfel incat sa se excluda pericolul de rasturnare, rostogolire, incendiu, explozii, etc. Dimensiunile si greutatea stivelor vor asigura stabilitatea acestora.

b) cumularea cu alte proiecte –proiectul se va realiza în zona Warthe unde sunt în derulare proiecte pentru construirea de locuințe colective;

c) utilizarea resurselor naturale – nu este cazul;

d) productia de deseuri – deseurile rezultate in perioada de executie a proiectului (deseuri din constructii) vor fi valorificate/eliminate cu societati autorizate;

e) emisiile poluante, inclusiv zgomotul si alte surse de disconfort –

În perioada de construcţie, impactul proiectului asupra factorului de mediu aer constă în generarea de emisii de către utilajele si mijloacele de transport utilizate. Ca urmare, vor fi luate toate măsurile in vederea limitarii generarii de praf, de catre prestatorul lucrarilor de constructii care va avea in vedere ca utilajele si mijloacele de transport utilizate sa fie corespunzatoare din punct de vedere tehnic si sa nu genereze noxe peste limitele admise. Substantele poluante pentru atmosfera se vor incadra in valorile limita ale emisiilor stabilite de Ord. MAPM nr. 462/1993 cu modificarile si completarile ulterioare coroborat cu Lg. nr. 104/2011;

Nivelul de zgomot se va incadra in limitele impuse de SR 10.009/2017. Se vor respecta  de asemenea  prevederile Ord. MS nr. 119/2014 privind aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.

f) riscul de accident, tinandu-se seama in special de substantele si de tehnologiile utilizate – lucrarile vor fi executate numai cu societati autorizate, astfel incat sa nu existe risc de accidente;

- prin proiect au fost luate toate masurile de siguranta astfel incat sa nu existe risc de accident; 

2. Localizarea proiectelor:

2.1. utilizarea existenta a terenului: terenul studiat este situat in intravilanul mun. Brasov, conform PUZ Coasta Vacilor, Warthe II, Colțul Putinarilor și Cărămidăriei, Brașov aprobat cu HCL nr. 528/2010, prelung. valab. cu HCL nr. 484/2015;  folosință actuală-teren de 11994mp; destinația conform PUZ la data prezentei- ZL2- zona pentru locuințe si dotari propusa; in conformitate cu  C.U. nr. 3385 din 14.11.2016  emis de Primaria  Municipiului Brasov;

2.2. relativa abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea si capacitatea regenerativa a acestora – nu este cazul;

2.3. capacitatea de absorbtie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

a) zonele umede - nu este cazul;

b) zonele costiere - nu este cazul;

c) zonele montane si cele impadurite – nu este cazul;

d) parcurile si rezervatiile naturale – nu este cazul;

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislatia in vigoare, cum sunt: zone de protectie a faunei piscicole, bazine piscicole naturale si bazine piscicole amenajate etc. – nu este cazul;

f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologica – nu este cazul;

g) ariile in care standardele de calitate a mediului stabilite de legislatie au fost deja depasite – in aglomerarea Brasov este depasita valoarea limita pentru NO 2 conform prevederilor legale in vigoare ( Lg 104/2011; OM nr. 1206/2015);

-prin proiect au fost estimate emisiile de oxizi de azot in perioada de functionare a constructiei, respectiv:

Emisia totala ansamblu = 185069,3670 g/an;

h) ariile dens populate:

     Vecinatati:

-Limita N – sens giratoriu Str. Drumul Poienii ;

-Limita NE – Aleea Dealul Spirii, existent

-Limita SE – parcela nr. cad. 122105 si parcela nr. top. (2340/1, 2340/2, 2341/1) /2/1/1

-Limita S si SV–Aleea Dealul Capelei, strada cu dublu sens Limita NV –Strada Piscului,   

 strada cu dublu sens

-Limita NV –Strada Piscului, strada cu dublu sens;

3. Caracteristicile impactului potential:

a) extinderea impactului: aria geografica si numarul persoanelor afectate –  nu este cazul;

b) natura transfrontiera a impactului – nu este cazul;

c) marimea si complexitatea impactului – impact redus;

d) probabilitatea impactului – redusa, doar pe perioada executarii lucrarilor de constructii;

e) durata, frecventa si reversibilitatea impactului – pe perioada executarii lucrarilor durata impactului va fi scurta.

 

II. Motivele care au stat la baza deciziei etapei de incadrare, in procedura de evaluare adecvata, sunt urmatoarele:

-proiectul nu intra sub incidenta OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare;

-proiectul propus nu necesita parcurgerea etapelor  procedurii de evaluare adecvata.

 

            Conditiile de realizare a proiectului:

  1. Se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2005, aprobată prin Legea nr. 265/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului;
  2. Deşeurile rezultate pe parcursul derulării lucrărilor de execuție vor fi colectate selectiv, cu posibilităţi de eliminare/valorificare cu societăţi autorizate; vor fi evacuate ritmic, fără a bloca căile de acces pietonale şi stradale;
  3. Se vor lua măsuri pentru evitarea poluării solului, prin depozitarea pe suprafeţe impermeabile a materialelor şi a deşeurilor rezultate pe parcursul execuției lucrărilor;
  4. Pe tot parcursul execuţie lucrărilor se vor respecta prevederile legislaţiei de mediu în vigoare, condiţiile impuse prin toate actele de reglementare emise de autorităţile implicate şi proiectul înaintat spre avizare;
  5. Se va evita afectarea de către infrastructura temporară, creată în perioada de desfăşurare a proiectului, a altor suprafeţe decât cele pentru care a fost emisă prezenta aprobare de dezvoltare;
  6. Drumurile de acces şi tehnologice, toate zonele a căror suprafaţă (învelişul vegetal) a fost afectată, vor fi refăcute şi vor fi redate folosinţelor iniţiale;
  7. Terenul afectat temporar de lucrări, va fi adus la starea iniţială de utilizare;
  8. Răspunderea pentru refacerea amplasamentului, drumurilor de acces și tehnologice, etc. revine în totalitate titularului de proiect.
  9. Se va respecta programul de lucru impus de Primaria Municipiului Brasov in concordanta cu programul de odihna a locuitorilor din zona in conformitate cu Legea nr. 61/1991 cu modificarile si completarile ulterioare, privind linistea publica, pe toata perioada de executie a lucrarilor de construire;
  10. Se va acorda atenţie manevrării utilajelor în apropierea zonelor locuite; Se  vor lua masuri corespunzatoare de a nu degrada sau ocupa terenul din zona limitrofa.
  11. In vederea mentinerii calitatii aerului, in parametrii optimi, in zona amplasamentului, se vor respecta urmatoarele conditii:
  • utilizarea apei, pentru suprimarea prafului, in cantitatile, frecventa si proportiile necesare, in zona de lucru, la sfarsitul fiecarei saptamani de lucru, daca nu se vor desfasura operatiuni active mai mult de doua zile consecutiv;
  • pe spatiile verzi, acolo unde, pentru efectuarea lucrarilor, s-a indepartat stratul vegetal, la finalizarea acestora, vegetatia va fi replantata;
  • minimizarea activitatilor generatoare de praf (taiere, spargerea betonului, etc.);
  • folosirea de perdele de protectie pentru acoperirea cladirilor aflate in constructie;
  • se vor lua masuri de acoperire, ingradire, inchidere a stocurilor de materiale de

constructie sau deseuri, pentru prevenirea imprastierii cauzata de vant;

  • curatarea  rotilor vehiculelor care ies de pe santier;
  • oprirea motoarelor tuturor vehiculelor aflate in stationare, in zona santierului;
  1. Se vor lua urmatoarele masuri de reducere a NO2 si NOx:
  • se vor adopta măsuri de control al emisiilor provenite de la instalațiile de ardere (ex: centrale termice cu arzator cu NOx scazut, centrale cu convectie, etc.);
  • se vor adopta pe cat posibil tehnologii verzi de producere a energiei din surse regenerabile pentru generarea curentului electric, producerea de apă calda, etc. (energia solară, energia apei, energia geotermică, etc.);
  • se vor evita eliminarea emisiilor la nivelul de respiraţie prin realizarea coşurilor de evacuare/dispersie conform cerinţelor OM 462/1993, ţinând seama de:
  • efectele pe scurtă durată ale emisiilor provenite din instalaţii (sarcină integrală a instalaţiei şi condiţiile cele mai defavorabile de emisie şi combustibil);
  • condiţiile meteorologice de dispersie favorabile (amplasare în care vânturile sunt canalizate, prezintă direcţie predominantă);
  • existenţa unor obstacole în apropierea coşului (clădiri, vegetaţie).
  1. Respectarea duratei de execuţie a proiectului astfel încât disconfortul generat de poluarea fonică să fie cât mai redus ca timp;
  2. Nu se vor evacua ape uzate neepurate sau insuficient epurate in emisari naturali, canale de desecare, rigole stradale sau freatic atat pe perioada executiei lucrarilor cat si dupa aceasta;
  3. In conformitate cu Legea Apelor nr. 107/1996 cu completarile si actualizarile ulterioare, art.16  aliniatul 1, literele a, b si c, pentru protectia resurselor de apa, se interzice:
  • Darea in functiune de noi ansambluri de locuinte fara punerea concomitenta in functiune a retelelor de canalizare, racordate la o statie de epurare ;
  • Realizarea de lucrari noi pentru alimentarea cu apa potabila ori extinderea celor existente, fara realizarea sau extinderea corespunzatoare si concomitenta a retelelor de canalizare;
  1. Vor fi luate  măsuri pentru limitarea vibratiilor  produse de sapatura   prin  utilizarea  de  tehnologii performante  de executie și  de fundare, în vederea  incadrarii valorilor parametrilor vibratiilor in limitele admisibile stabilite de SR 12025-2/94;
  2. Adâncimea de fundare pentru realizarea subsolului nu va depași limita de protecție a stratului acvifer;
  3. Se vor lua măsuri și se vor realiza, dacă este cazul,  lucrări (ziduri) de sprijin pentru evitarea alunecărilor/surpărilor de teren;
  4. Se vor respecta prevederile HG 1756/2006 cu modificările şi completările ulterioare privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot în mediu produs de echipamente destinate utilizării în exteriorul clădirilor, fiind admisă doar folosirea echipamentelor ce poartă inscripţionat în mod vizibil, lizibil şi de neşters marcajul european de conformitate CE, însoţit de indicarea nivelului garantat al puterii sonore;

            In conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin (2) lit a - «Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării»;

            Conform art. 21, alin.(4) din OUG. 195/2005 privind protectia mediului, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările si completările ulterioare ”răspunderea pentru corectitudinea informaţiilor puse la dispoziţia autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi a publicului revine titularului proiectului”.

            La finalizarea integrala a investitiei titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului, care va face un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor Deciziei etapei de incadrare, conform art. 49, alin. (3) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

            Procesul-verbal de constatare întocmit se anexeaza si face parte integranta din procesul-verbal de recepţie la terminarea  lucrărilor, conform art. 49, alin. (4) din Ord. MMP nr. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Prezentul act nu exonerează de răspundere titularul, proiectantul şi/sau constructorul în cazul producerii unor accidente în timpul execuţiei lucrărilor sau exploatării acestora.

Nerespectarea prevederilor prezentei decizii a A.P.M. Brașov atrage după sine suspendarea şi/sau anularea acesteia, după caz, conform prevederilor legale.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului.

Conform prevederilor OM 135/2010, titularul de proiect are următoarele obligaţii:

  • art. 39, alin. 1, de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare, dar înainte de obţinerea aprobării de dezvoltare;
  • art. 40, de a notifica în scris autoritatea competentă emitentă a aprobării de dezvoltare despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea aprobării de dezvoltare.

Prezenta decizie poate fi contestata, in conformitate cu prevederile HG nr. 445/2009 si ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

    Sorin HORNOIU                   

 

                                                                  

                                                                                                    SEF SERVICIU A.A.A,  

                                                                                          Alexandrina VASILE

                                                                                                     

   INTOCMIT:

Cons.  Ana-Maria PATRASCU