Back

DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE-proiect ;SC TESS SRL

DECIZIA  ETAPEI DE ÎNCADRARE

Nr. ###### /I din  16.02.2014

           

       Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de SC TESS SRL cu sediul în jud.Brasov,oras Ghimbav, DN 1 km 175+250, înregistrată la APM Brasov cu nr.721/14.01.2014, nr.Elo 1/06.01.2014, în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediuluişi a O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei salbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

        Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Brasov decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei CAT din data de 27.01.2014 că proiectulSchimbare destinatie din hala tinichigerie in sala de evenimente pe terenul din CF nr. 100069 si amenajare gradina cu arbusti, bar si scena in aer liber pe terenul din CF nr. 103196propus a fi desfasurat în jud.Brasov, oras Ghimbav, DN 1 km 175+250 (cf.Certificat de urbanism nr.262 eliberat de Primaria orasului Ghimbav ),   nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

 

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

a)proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr.2, pct.13, lit.(a)-orice modificari sau extinderi ........ ;

- in urma parcurgerii listei de control pentru etapa de incadrare si a analizarii criteriilor de selectie pentru stabilirea necesitatii efectuarii evaluarii impactului asupra mediului, prevazute in Anexa 3 din HG nr. 445/2009, s-a constatat ca proiectul analizat nu este susceptibil de a avea impact semnificativ asupra mediului, respectiv:

b)Caracteristiceile proiectului :  Se propune  schimbarea destinatiei halei de tinichigerie, in sala de evenimente cu capacitatea de cca 300 locuri, cu bucatarie cu toate anexele, amenajare gradina cu arbusti, bar si scena in aer liber.

 Hala tinichigerie cu dimensiunile de 21,0 x 54,0 mp, realizata in regim de inaltime P+E, va avea destinatia de sala evenimente, cu recompartimentarea spatiilor de la parter, astfel: sala de mese cu capacitatea de 174 locuri, ring de dans si scena, separeu pentru artisti, dressing, bucatarie cu spatii anexe si depozitare, grup sanitar si receptie; sala de mese cu 120 locuri si zona de autoservire, spatiu de depozitare, spatiu de montaj, terasa exterioara cu gradina amenajata.

Spatiile de la etaj nu vor suferi niciun fel de modificari.

Indici de urbanism:

-                                  suprafata terenului – 8500 mp

-                                  suprafata construita parter – 1735,04 mp

-                                  suprafata construita etaj – 150,82 mp

-                                  CUT  - 0,22

-                                  POT  - 20,41 %.

Pe latura sudica a salii de evenimente va fi amenajata o gradina cu arbusti, bar si scena in aer libercu suprafata totala de cca 1800 mp; in gradina vor fi amplasate cu 3 amenajari de agrement realizate din beton, de forma circulara (Dn 2,0 m si Dn 8,0 m), alimentate cu apa din retea sau ape pluviale conventional curate. Acestea vor fi prevazute cu sistem de recirculare a apei.

Spalatoria auto automata ce functiona in hala tinichigerie, rigola de colectare a apelor uzate tehnologice cat si desnisipatorul cu capacitatea de V = mc, vor fi dezafectate.

c)cumularea cu alte proiecte –SC TESS SRL Ghimbav, functioneaza in baza Autorizatiei de gospodarire a apelor nr. 139 / 14.11.2011, emisa de SGA Brasov, valabila pana in 13.11.2014, cu urmatoarele obiective:

Service si show-room Wolkswagen,: regimul de inaltime P+E

Service si show-room Audi: regimul de inaltime P+E partial ;  

Spalatoria auto este in conservare;

Tinichigeria si Welt-auto:  regimul de inaltime P+E partial ; 

d)utilizarea resurselor naturale -proiectul nu prevede utilizarea de resuse naturale;

e)producţia de deşeuri – in faza de construire : minime ; la faza de functionare

f)emisiile poluante, inclusiv zgomotul şi alte surse de disconfort - reduse, doar la faza de lucrari reduse,   generate de utilajele de transport si de executie a lucrarilor;  Instalatiile exterioare de alimentare cu apa, canalizare si colectarea apelor pluviale nu vor suferi modificari.

Alimentarea cu apase va realiza prin instalatiile existente, respectiv conducta PHDE Dn 50 x 6,9 mm, pe care este prevazut un apometru pentru contorizarea volumului de apa prelevat, instalat in cabina forajului.

Conform autorizatiei de gospodarire a apelor nr. 139 / 14.11.2011, emisa de SG Brasov, forajul are debitul de exploatare de Q = 5,0 l/s, care poare asigura necesarul de apa pentru investitia de urmeaza sa fie realizata.

Evacuarea apelor uzate

Apele uzate menajere, provenite de la bucatarie si grupurile sanitare vor fi descarcate in reteaua de canalizare existenta printr-o conducta din PVC KG Dn 125 mm, cu lungimea de cca 10 m.

Apele uzate provenite de la bucatarie, inainte de descarcare in canalizarea existenta vor fi trecute printr-un separator de grasimi dimensionat corespunzator, prevazut cu doua compartimente.

Apele pluviale curate provenite de pe acoperis, partial vor fi descarcate in cele 3 amenajari de agrement, iar restul se descarca in reteaua de canalizare pluviala existenta.

Grasimile, slamul acumulat in separatoarele de hidrocarburi petroliere si namolul din statia de epurare vor fi curatate periodic si eliminate prin instalatia proprie de coincinerare .

g)riscul de accident, ţinându-se seama în special de substantele şi de tehnologiile utilizate – ;

2. Localizarea proiectului

    Se ia în considerare sensibilitatea mediului în zona geografică posibil afectată de proiect, avându-se în vedere în special:

 2.1. utilizarea existenta a terenului : Teren proprietate, conform extras CF nr. 100069 si CF nr. 103196 si Certificat de urbanism nr. 262/05.12.2013, emis de Primaria orasului Ghimbav.

2.2. relativă abundenta a resurselor naturale din zona, calitatea şi capacitatea regenerativa a acestora: -

  2.3. capacitatea de absorbţie a mediului, cu atentie deosebita pentru:

    a) zonele umede- nu e cazul;

    b) zonele costiere- nu e cazul;

    c) zonele montane şi cele împădurite – nu este cazul;

    d) parcurile şi rezervaţiile naturale-nu este cazul;

    e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislaţia în vigoare: nu este cazul;

    f) zonele de protectie speciala, mai ales cele desemnate prin OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, zonele prevazute prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – zone protejate, zonele de protectie instituite conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si HG nr.930/2005, pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul si marimea zonelor de protectie sanitara si hidrogeologicazonele de protectie speciala:   -

 

g) ariile în care standardele de calitate a mediului stabilite de legislaţie au fost deja depasite - nu e cazul;

 h) ariile dens populate -

 i) peisajele cu semnificatie istorica, culturală şi arheologică- nu e cazul.

 3. Caracteristicile impactului potenţial: se iau în considerare efectele semnificative posibile ale proiectelor, în raport cu criteriile stabilite la pct. 1 şi 2, cu accent deosebit pe:

    a) extinderea impactului: aria geografică şi numărul persoanelor afectate -

    b) natura transfrontiera a impactului- nu e cazul;

    c) mărimea şi complexitatea impactului- impact  nesemnificativ;

    d) probabilitatea impactului- nu e cazul;

    e) durata, frecventa şi reversibilitatea impactului - proiectul nu va avea impact semnificativ asupra mediului, dupa parcurgerea listelor de control pentru etapa de incadrare nu rezulta un impact semnificativ asupra factorilor de mediu;

-titularul  si APM Brasov au mediatizat in presa locala cat si pe pagina web atat depunerea solicitarii acordului cat si decizia etapei de incadrare.

 

II. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare adecvată sunt următoarele: -

 

Condiţiile de realizare a proiectului:

1)  Se vor respecta prevederile Ordonantei de Urgentă a Guvernului nr. 195/2005 aprobată prin Legea nr. 265/2006 cu  modificările si completările ulterioare, privind protectia mediului;

2) Este obligatorie intretinerea corespunzatoare a autovehiculelor si utilajelor astfel incat substantele poluante pentru atmosfera sa se  incadreze in C.M.A pentru imisii stabilite de STAS 12574/1987 si V.L.E pentru emisii stabilite de Ord. 462/1993 al MAPPM coroborat cu Legea 104/2011;

3) Se vor respecta toate prevederile HG 349/2005,  HG 856/2002 si Legea 211/2011;  Nivelul de zgomot se va incadra in prevederile STAS 10009/1988 atat in perioada de construire cat si la functionare;

4) Deseurile rezultate pe parcursul executiei lucrarilor vor fi valorificate si/sau eliminate prin agenti economici autorizati in acest sens.

5) Se va restrange suprafata santierului si depozitelor de deseuri la minimul posibil;

6) Se va evita afectarea de către infrastructura temporară, creată în perioada de desfăşurare a proiectului, a altor suprafeţe decât cele pentru care a fost emisa aceasta aprobare de dezvoltare a proiectului;

7) Pentru evitarea poluarii accidentale ( scurgeri de ulei de la utilaje etc) se va evita repararea utilajelor pe santier;

8) Se vor respecta conditiile impuse in Avizul de gospodarire a apelor nr.18/30.01.2014 eliberat de ANAR –ABA Olt –SGA Brasov;

 

   In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgentă a Guvernului nr. 195/2005 aprobată prin Legea nr. 265/2006 privind protectia mediului, cu modificările si completările ulterioare - "Art. 15 alin(2) lit a - «  Titularii proiectelor au obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului dacă intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii actelor de reglementare, precum şi asupra oricăror modificări ale condiţiilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare, înainte de realizarea modificării »;

La finalizarea lucrărilor titularul va notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului care va efectua un control de specialitate pentru verificarea respectării prevederilor deciziei etapei de incadrare conform art. 49 (3) si (4) din OM nr. 135/2010 si veti solicita si obtine autorizatie de mediu cf. ORD.  1798/2007;

 

Prezentul act este valabil pe toată perioada punerii în aplicare a proiectului, în condiţiile în care nu intervin modificări ale datelor care au stat la baza emiterii acestuia.

Decizia se utilizează pentru toate proiectele indiferent de sursa de finanţare.

Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile H.G. nr. 445/2009 şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

 

DIRECTOR EXECUTIV

Ciprian Bancila

                                                                                      SERVICIU  A.A.A

                                                                                          Alexandrina Vasile                                                         

 

 

INTOCMIT: Alexandrina Vasile