Back

5 Iunie 2019 - Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an în data de 5 iunie, readuce în atenţia publicului problemele legate de protecţia mediului înconjurător.Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972, în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului şi reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care se încearcă stimularea preocupării populaţiei de toate vârstele pentru protejarea mediului înconjurător.

Cu acest prilej vor avea loc acţiuni de educaţie pentru mediu în cadrul şcolilor şi grădiniţelor buzoiene. Elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare vor participa la acţiuni de colectare a deşeurilor reciclabile, vor organiza concursuri de afişe, de desene sau de referate, expoziţii cu lucrări realizate din materiale reciclabile/refolosibile, parade ale costumelor realizate din deşeuri reciclabile, întreceri sportive, vor merge în vizite de documentare la agenţii economici care valorifică resursele naturale şi deşeurile reciclabile.