Back

5 IUNIE 2020 - Ziua Mondiala a Mediului

INFORMARE DE PRESĂ

5 IUNIE 2020 – Ziua Mondială a Mediului

 

Ziua  Mondială a Mediului,  sărbătorită în fiecare an în data de 5 iunie, readuce în atenția publicului problemele legate de protecția mediului înconjurător. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972, în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acțiunile noastre asupra mediului şi reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care se încearcă stimularea preocupării populației de toate vârstele pentru protejarea mediului înconjurător. Tema din acest an, ”Biodiversitatea”, împreună cu sloganul ales pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului, ”Este Timpul pentru Natură!”,  constituie un prilej de a analiza modul în care au evoluat sistemele noastre economice și care este impactul acestora asupra mediului.

”Reducerea habitatelor naturale și semi-naturale, prin conversia terenurilor în scopul dezvoltării urbane, industriale, agricole, turistice sau pentru transport, reprezintă o cauză principală a pierderii de biodiversitate, ducând la reducerea habitatelor naturale și semi-naturale. De aceea, toate investițiile mari, dar și cele mici, amplasate în zonele naturale, trebuie să ţină cont, în primul rând, de impactul negativ asupra florei și a faunei sălbatice. În acest sens, se impun studii bine documentate, elaborate de către specialiștii în domeniu, punându-se accent pe efectele pe termen mediu și lung dar și a efectului cumulate al acestora.”, spune directorul executiv al A.P.M. Buzău Florin DIACONU.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului preșcolarii de la Gradinița cu Program Normal nr. 3, îndrumați de doamna  profesor Daniela VASILE și cei de la Grădinița ”Piticot” , îndrumați de doamna profesor Elena PETRESCU COMĂNESCU, vor organiza ateliere de lucru tematice la distanță,  în timpul cărora  cei mici vor realiza desene și lucrări din materiale reciclabile,  și vor realiza materiale video în care vor transmite mesajele lor dedicate Zilei Mediului.