Back

APM Buzau - Saptamana Europeana a Mobilitatii 2019

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII 2019

Europenii sunt initați să renunţe în perioada 16-22 septembrie la mijloacele de transport individuale. Iniţiativa aparţine Comisiei Europene, datează din anul 2002 şi  are ca scop promovarea formelor alternative de transport ecologic.

Deoarece nevoile de mobilitate cresc în fiecare an, nevoia de a reduce drastic emisiile de gaze devine din ce în ce mai presantă. În aceste condiţii, autorităţile administraţiei publice locale sunt încurajate să găsească soluţii  pentru un transport urban care să satisfacă aceste nevoi fără a afecta sănătatea populaţiei şi a mediului în care trăim.

Alegerea  unor alternative de transport durabil precum mersul pe jos, deplasarea cu bicicletele sau folosirea mijloacelor  eficiente de transport în comun, alături de mărirea suprafeţelor cu spaţii verzi,   determină îmbunătăţirea calităţii microclimatului urban şi a calităţii vieţii.

În acest sens, la cea de a XVII-a ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii, A.P.M. Buzău invită primăriile să organizeze campanii de conștientizare pe tema ”Mersul pe jos și ciclism în condiții de sigurață” și, de asemenea, să realizeze măsuri permanente cum ar fi: interzicerea circulației autovehiculelor pe anumite tronsoane de străzi cu trafic pietonal intens, realizarea de investiții pentru un transport public durabil și prietenos cu mediul, dezvoltarea de facilități pentru a încuraja deplasarea cu bicicletele, mersul pe jos, precum și activitățile sportive în aer liber.Toate aceste activități pot fi înregistrate de organizatori pe site-ul mobilityweek.eu.

Download document

#mobilityweek Mergi cu noi!