Back

APM Buzau - Saptamana Europeana a Mobilitatii Europene 2021

INFORMARE


         În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității Europene, săptămână care culmineză cu Ziua Fără Mașini, sărbatorită în data de 22 Septembrie.

         Tema din acest an a Săptămănii Europene a Mobilității este ”Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”, iar sloganul este ”Fă mișcare. Rămăi sănătos.”.

         În fiecare an, A.P.M. Buzău derulează, împreună cu unitățile școlare buzoiene, activități de educație pentru mediu dedicate acestor evenimente. Am inițiat în acest an Campania ”Si eu sunt pieton!”,  campanie care  se dorește a fi o invitație de a redescoperi frumusețea și utilitatea mersului pe jos și a mișcării în aer liber.

         Am invitat să participe la această campanie, cadrele didactice, împreună cu personalul și elevii unor unități de învățămănt din municipiul Buzău. Participanții la această campanie se vor deplasa pe jos(pedestru) pe drumul dintre locuința de domiciliu și școală și vor participa la un flashmob in ziua de miercuri, 22 septembrie, ora 11,00, în curtea unității școlare din care fac parte, prin acesta dorind sa atragem atenția asupra faptului că a face mișcare înseamnă a rămâne sănătos.

         La invitația A.P.M. Buzău s-au înscris în  această campanie  cadrele didactice, împreună cu personalul și elevii unității de învățămănt din 4 unități școlare din Buzău: Școala Gimnazială ”Căpitan Aviator M.T. Bădulescu”, Liceul Agricol ” Dr. C. Angelescu ”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 și  Structura G.P.N. PITICOT din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1.

         Astfel, potrivit răspunsurilor reprezentaților acestor unități școlare la invitația noastră, 288 persoane se vor  deplasa pe jos(pedestru) la/de la școală și vor participa în total 1141 persoane la flashmob-ul organizat în cadrul fiecărei unități școlare participante,  în ziua de 22 septembrie.

         A.P.M Buzău va distribui participanților, în timpul acestei campanii,  materiale informative tematice (pliante, fluturași, materiale video).

   A.P.M. Buzău a înscris evenimentul pe pagina oficială a EMW: https://mobilityweek.eu/registered-actions/?country=RO&action_uid=zsLXJcH7