Back

Saptamana Europeana a Mobilitatii 2018

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII 2018

 

Cu mic, cu mare, europenii  sunt învăţaţi să renunţe în această săptămână la mijloacele de transport individuale. Iniţiativa aparţine Comisiei Europene, datează din 2002 şi  are ca scop promovarea formelor alternative de transport ecologic.

Deoarece nevoile de mobilitate cresc în fiecare an, nevoia de a reduce drastic emisiile de gaze devine din ce în ce mai presantă. În aceste condiţii, autorităţile administraţiei publice locale sunt încurajate să găsească soluţii  pentru un transport urban care să satisfacă aceste nevoi fără a afecta sănătatea populaţiei şi a mediului în care trăim.

Alegerea  unor alternative de transport durabil precum mersul pe jos, deplasarea cu bicicletele sau folosirea mijloacelor  eficiente de transport în comun, alături de mărirea suprafeţelor cu spaţii verzi,   determină îmbunătăţirea calităţii microclimatului urban şi a calităţii vieţii.

........................................................................................................................................................................

În perioada 16-22 septembrie 2018 se derulează cea de a XVI-a ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii.Sloganul propus de organizatori pentru acest an, în scopul promovării soluțiilor de mobilitate partajată și a evidențierii beneficiilor mijloacelor de transport mai puțin poluante, este ”Mix and Move” („Combină și Deplasează-te !”).

Ediţia a XVI-a a Săptămânii Europene a Mobilităţii va fi marcată şi la Buzău prin acţiuni de conştientizare şi de educaţie pentru mediu. Astfel, în această săptămână elevii ECO- Școlii „Ion Creangă”  vor participa la o campanie de informare pe această temă, iar preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal ”PITICOT” vor merge vineri, 21 septembrie 2018,  în Parcul Hașdeu, pentru a marca evenimentul prin întreceri și concursuri sportive.