Back

Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare 2021

Despre Ziua mondială a păsărilor migratoare

Ziua mondială a păsărilor migratoare (WMBD) este o campanie anuală de sensibilizare care evidențiază necesitatea conservării păsărilor migratoare și a habitatelor acestora. Este  un instrument eficient pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial cu privire la amenințările cu care se confruntă păsările migratoare, importanța lor ecologică și necesitatea unei cooperări internaționale pentru conservarea lor.

În fiecare an, oamenii din întreaga lume acționează și organizează evenimente publice, cum ar fi festivaluri dedicate păsărilor, programe educaționale, expoziții și excursii de observare a păsărilor. Toate aceste activități pot fi întreprinse în oricare moment al anului, în funcție de migrația păsărilor, dar zilele dedicate sărbătorilor mondiale  sunt în a doua sâmbătă din mai și a doua sâmbătă din octombrie.

Astfel, activitățile dedicate Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, deși au loc în multe țări și locuri diferite de pe glob sunt unite printr-o campanie comună, desfășurându-se sub acceași temă. 

Dacă sunteți interesat să organizați un eveniment pentru a marca WMBD 2021, înregistrați-vă activitatea planificată. În acest fel, evenimentele individuale pot fi cunoscute în întreaga lume și îi pot inspira și pe alții să acționeze. 

https://www.worldmigratorybirdday.org/register-your-event

Oricine poate participa

An de an, sute de evenimente au loc pentru a sărbători ADMB de pe tot globul. Fiecare eveniment este unic în felul său și la fel de divers și creativ ca oamenii și organizațiile implicate.

Evenimentele majore ale WMBD se desfășoară în a doua sâmbătă din mai și în octombrie a fiecărui an. Împreună cu o temă și o campanie comune, evenimentele WMBD au loc în toate colțurile lumii și implică și inspiră mii de oameni de toate vârstele și mediile.

Nu există limite pentru creativitate! Activitățile anterioare și evenimentele de sensibilizare au inclus tururi de observare a păsărilor, ateliere și expoziții educaționale online, seminarii web, festivaluri și concursuri de pictură, care au fost organizate la școli, parcuri, primării, centre de educație și rezervații naturale.

 https://youtu.be/OLyRn7WoI30

Ziua mondială a păsărilor migratoare - "Cum a început totul" 

Trailerul Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare 2016 - „Opriți uciderea ilegală, luarea și comerțul păsărilor migratoare”

https://youtu.be/Q7Z2WpjRf0E

Vă rugăm să ne împărtășiți minunatele fotografii, desene sau orice alte materiale inspiratoare! Trimiteți-ne prin e-mail fotografiile dvs. și etichetați-ne pe canalele de socializare folosind hashtagurile noastre, promovând în același timp propriile dvs. proiecte și organizații!

Înregistrați-vă evenimentul

Organizați un eveniment pentru a marca Ziua Mondială a păsărilor migratoare - indiferent cât de mare sau de mică! Înregistrează-ți activitatea acum și oferă-i o prezență globală. Simțiți-vă liber să explorați Harta evenimentelor globale WMBD pentru inspirație.

Traduceți materiale WMBD

Ne-ar plăcea să avem materialele WMBD în cât mai multe limbi posibil! În prezent, avem doar capacitatea financiară și umană de a oferi materialele noastre în engleză, spaniolă, franceză, rusă, germană și chineză. Vorbesti si alta limba? Vă rugăm să ne ajute pentru a traduce părți din materialele noastre WMBD în propria limbă (cum ar fi WMBD Poster si Flyer - ul ) și să ne spui .

Creați un videoclip WMBD

Fii creativ și produce un videoclip despre păsările migratoare! Nu uitați să vă împărtășiți munca pe rețelele de socializare folosind #WorldMigratoryBirdDay. Nu vă limitați imaginația - înnebuniți! Nu ratați șansa de a fi producătorul trailerului oficial WMBD din acest an și de a câștiga un premiu în bani. Vă rugăm să găsiți aici toate detaliile concursului .

Răspândiți vestea prin mass-media

Sunteți jurnalist și sunteți interesat sau entuziasmat de păsările migratoare? Vă rugăm să ajutați să răspândiți vestea prin mass-media și rețelele dvs. Spuneți lumii de ce sărbătorim păsările migratoare și modul în care toată lumea poate contribui la conservarea lor și a habitatelor lor. Vă rugăm să contactați Veronika Lenarz pentru informații suplimentare și aranjamente de interviu.

Oferi feedback

Oferă-ți feedback despre textele și site-ul nostru web - ajută-ne să le îmbunătățim! Dacă aveți idei despre cum ne putem îmbunătăți textele (atât în ​​ceea ce privește limba, cât și conținutul), vă rugăm  să ne scrieți .

Alte idei? 

Acum este rândul dvs. să  sugerați  modalități prin care doriți să ne ajutați! Orice contribuție este foarte apreciată!

Contribuiți la campania globală WMBD

Site-ul web al Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare (WMBD) este centrul de informare al campaniei globale WMBD. Puteți utiliza site-ul web pentru a afla mai multe despre WMBD, pentru a vă înregistra evenimentul și pentru a afla ce fac alții în întreaga lume, pentru a descărca materiale informative WMBD și pentru a citi cele mai recente știri WMBD. Îl vedem ca centrul nostru central pentru diseminarea informațiilor și ca un vehicul prin care putem încerca să ajungem la pasionații de păsări și la oamenii interesați din întreaga lume. Scopul nostru este de a utiliza infrastructura în creștere a World Wide Web pentru a comunica la nivel global și pentru a stimula cunoașterea și participarea internațională la WMBD.

Dar site-ul WMBD este doar începutul - cu ajutorul dvs. WMBD poate fi mult mai mult. Să facem Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare 2020 cea mai reușită vreodată!

✅Astfel, activitățile dedicate Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, deși au loc în multe țări și locuri diferite de pe glob sunt unite printr-o campanie comună, desfășurându-se sub acceași temă. Tema din acest an este ” Sing, Fly, Soar – Like a Bird!”

Dacă sunteți interesat să organizați un eveniment pentru a marca WMBD 2021, înregistrați-vă activitatea planificată. În acest fel, evenimentele individuale pot fi cunoscute în întreaga lume și îi pot inspira și pe alții să acționeze.

https://www.youtube.com/watch?v=N74zn7bCpq8