Back

“Let`s Do It, Romania!”, editia 2018

“Let`s Do It, Romania!”, editia 2018

 

            Let`s Do It, Romania! a lansat inițiativei de curățenie World Cleanup Day, care își propune ca, pe 15 septembrie 2018, să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum. La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day.

Cetatenii sunt invitati sa raporteze zonele cu desuri si sa contribuie la marirea Hartii Deseurilor, un instrument unic in Romania, pe baza caruia voluntarii vor iesi la curatenie.

            Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. În România, Let`s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscriși vor putea să-și aleagă zonele pe care le curăță prin intermediul aplicației World Cleanup.

            Voluntarii de la Agentia pentru Protectia Mediului Calarasi – s-au alăturat efortului comun de a transforma România într-o țară mai curată, pentru a fi un exemplu de responsabilitate civică față de deșeurile generate”. La nivel judetean, este al 6 lea an in care, prin efort comun oferit de voluntari, s-a ecologizat concomitent mai multe zone din judet.

          Prin acest proiect, voluntarii instituției noastre s-au implicat în primul rând din dorința de a-i sensibiliza și responsabiliza pe oameni față de mediul în care trăiesc și în al doilea rând pentru a face curat. Dilema deșeurilor abandonate în natură poate fi diminuată numai prin mobilizarea și implicarea unui număr cat mai mare de voluntari care să schimbe atitudinea comunităților locale față de mediul înconjurător, promovând un comportament responsabil față de natură.