Back

ANUNT IMPORTANT!

ℹ️Având în vedere necesitatea prevenirii, răspândirii și combaterii plantei invazive Ambrosia artemisiifolia - Iarba pârloagelor, Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj informează proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, despre obligația de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a acestei plante, în scopul evitării instalării pe terenurile intravilane sau extravilane.
✅Conform art. 1, alin. (2) din Legea nr. 129/2020 pentru modificarea Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, categoriile menționate mai sus vor desfășura lucrări de întreținere a terenurilor, până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.
✅În cazul terenurilor situate în arii naturale protejate, lucrările de întreținere se vor realiza conform prevederilor din planurile de management ale ariilor naturale protejate.
❗️Ambrosia artemisiifolia este o specie invazivă nocivă datorită polenului răspândit în atmosferă, determinând reacții alergice populației❗️
ℹ️Mai multe informații se pot regăsi la pagina: http://www.mmediu.ro/articol/informatii-despre-ambrozie/2854 publicată pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.