Back

Ghidul Eco-Funcţionarului Public - "Fiecare gest contează"

Pentru a promova adoptarea unui comportament eco-responsabil în rândul tuturor funcţionarilor publici din administraţia publică centrală şi locală din România, Unitatea de Politici Publice din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, a elaborat prezentul ghid care prezintă instrumente practice simple şi concrete, la îndemâna fiecărui funcţionar public sau a oricărui cetăţean, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, prin susţinerea unui consum şi a unei producţii durabile.

Pentru a avea un comportament eco-responsabil trebuie ca la nivel de individ, să ne schimbăm mentalităţile şi obiceiurile. Trebuie să fim conştienţi că în fiecare zi, la locul nostru de muncă, în administraţia publică, avem ocazia să reducem impactul negativ, generat de activităţile noastre, asupra mediului.

Putem oferi un exemplu de urmat, adoptând un comportament eco-responsabil la locul de muncă, în viaţa de zi cu zi în general, pentru a lăsa moştenire generaţiilor viitoare, un mediu înconjurător sănătos. Comportamentul eco-responsabil este o stare de spirit care se referă în primul rând la adoptarea unor gesturi simple, aparent mici dar cu efect mare. Eco-responsabilitatea reprezintă angajamentul pe care îl luăm la nivel individual şi la nivelul colectiv al administraţiei publice, pentru limitarea impactului negativ asupra mediului reprezentat de producerea de gaze cu efect de seră, poluanţi, deşeuri, ape uzate, rezultate din modul intern de funcţionare prin consumul de energie, materiale, apă sau legat de transport etc.


Dacă acţionăm împreună de la nivelul fiecărui segment din administraţia publică din România, putem să limităm poluarea mediului înconjurător.

Pentru informaţii suplimentare va rugăm consultaţi fişierul ataşat.

Documente atasate

Ghidul Eco-Funcţionarului Public