Back

Ziua Mediului 2019

Ziua Mondială a Mediului se serbează la nivel mondial, în fiecare an, pe 5 iunie. Scopurile evenimentului sunt: de conștientizare a pericolului în care se află mediul înconjurător, de stimulare a desfășurării de activități pentru protecția mediului, de sensibilizare a factorilor de decizie politico-administrativă în scopul organizării după principii ecologice a vieții comunităților.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu' al Națiunilor Unite. Acest program încurajează popoarele să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor fără a compromite pe cea a generațiilor viitoare.

Aflată la cea de-a 45 ediție anul acesta, sărbătoarea a devenit una dintre cele mai importante platforme de comunicare a temelor de mediu, fiind celebrată în peste 100 de țări.

Conform www.unenvironment.org, anul acesta, evenimentul de mediu este găzduit de Republica Populară Chineză. În fiecare an, Ziua Mondială a Mediului este organizată în jurul unei teme din agenda UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu). Tema pentru anul 2019  tratează o problemă majoră, cu care se confruntă toate statele lumii, „Poluarea aerului'.

China a realizat progrese uriașe în problema poluării aerului, experiența acestei țări în gestionarea mediului înconjurător fiind de referință pentru statele în curs de dezvoltare. Prin aceste acțiuni, China va arăta lumii realizările obținute în asigurarea unui mediu înconjurător curat.

Oficialul UNEP a arătat că reușita Chinei se bazează pa mai multe aspecte. În primul rând, statul chinez s-a angajat în educarea cetățenilor în ce priveşte protecția mediului. Apoi, guvernul a adoptat măsuri concrete pentru a urmări evoluția activităților de protecție a mediului și pentru a asigura adoptarea de acțiuni suplimentare de către autoritățile regionale și cetățeni. Nu în ultimul rând, statul a elaborat și a aplicat politici pentru dezvoltarea verde a industriei grele, pentru promovarea retehnologizării industriei și utilizarea de energii curate.

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna  duce la îndeplinire atribuțiile ce îi revin pentru a păstra un mediu cât mai curat pentru toți și pentru generațiile viitorare . Cu ocazia acestei zile colectivul APM Covasna vă stă la dispoziție cu informații diverse organizând o zi a porților deschise.

                                                                                                         05 iunie 2019

DIRECTOR EXECUTIV

Ing Neagu Gheorghe