Back

05 IUNIE 2016 - Ziua Mondială a Mediului

Sărbătorită ȋn fiecare an pe 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului ne oferă ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

Anul acesta, sloganul ales de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu a fost “Go wild for life”, adoptat cu traducerea “Nebuni dupa natură”.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Galaţi a celebrat principalul eveniment ecologic de informare publică şi de acţiune pentru mediu, după cum urmează:

- Ȋn data de 07.06.2016, ȋn colaborare cu specialiştii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi a fost realizată o vizită de studiu în zona bălții Tălăbasca, unde elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 29 Galați au efectuat observații  privind  speciile de păsări, fluturi şi au evaluat impactul activităţilor umane asupra acestora.

- Ȋn data de 09.06.2016, ȋn colaborare cu voluntarii “Asociaţiei Tinerii şi Viitorul” Galaţi şi cu participarea şcolilor partenere, la „Sala verde” din cadrul APM Galaţi,  a fost organizat Simpozionul “Nebuni după natură!” structurat pe pe mai multe secțiuni: prezentări power-point, referate și expoziție de fotografii și lucrări grafice despre speciile amenințate (păsări, animale sau plante) și măsurile proprii pentru a le proteja.