Back

10 mai 2016 - Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare

Păsările migratoare constituie o parte importantă a biodiversității globale care, în baza prevederilor Convenției privind Diversitatea Biologică, trebuie să fie conservată în beneficiul generațiilor prezente și viitoare. Ele sunt deosebit de vulnerabile datorită faptului că migrează pe distanțe lungi, unele specii fiind dependente de zonele umede care se degradează datorită activităților antropice nesustenabile.

Ziua Mondială a Păsărilor se sărbătorește la nivel global, începând cu anul 2006, fiind inițiată de Secretariatul Convenției pentru Conservarea Speciilor Migratoare și Animalelor Sălbatice (CMS) și Secretariatul Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare African-Eurasiatice (AEWA).

Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare  va fi celebrată în data de 10 mai 2016, printr-o campanie de conștientizare publică, organizată, de Programul de Mediu al Națiunilor Unite — Convenția privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (Convenția de la Bonn) și Acordul privind conservarea păsărilor de apă migratoare african — eurasiatice, cu scopul conservării păsărilor migratoare și a habitatelor lor de hrănire și cuibărire. Sloganul de anul acesta este '....și când cerul devine tăcut ?'

Cu acest prilej, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a dedicat perioada 10 — 15 mai 2016 marcării evenimentului, prin organizarea de acțiuni tematice în colaborare cu Asociaţia “Tinerii şi Viitorul” Galaţi şi împreună cu elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 26  Galaţi. Programul acțiunilor a cuprins prezentarea importanţei evenimentului, concursuri de colaje, ateliere de lucru, activități interactive etc.