Back

10 mai 2017 - Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare

În fiecare an, în preajma zilei de 10 mai, se sărbătorește “Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare”, printr-o campanie de conștientizare publică, coordonată de Secretariatul Convenției privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (UNEP/CMS), Secretariatul Acordului privind conservarea păsărilor de apă migratoare african-eurasiatice (UNEP/AEWA), în parteneriat cu BirdLife International și Wetlands International.

Celebrarea “Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare” având ca temă: „Viitorul lor este și viitorul nostru – O planetă sănătoasă pentru păsările migratoare și oameni”, este legată de obiectivele Programului Națiunilor Unite pentru o Dezvoltare Durabilă, subliniind totodată legătura indisolubilă a omului cu natură.

Campania de conștientizare publică se organizează pentru realizarea unui management durabil al resurselor naturale, demonstrând totodată că acțiunea de conservare a speciilor de păsări este importantă pentru viitorul omenirii.

Cu prilejul “Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare”, în perioada 09-15.05.2017, Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi a organizat activităţi educative, lecţii interactive cu elevii Şcolilor Gimnaziale “Ştefan cel Mare”, “Constantin Gh. Marinescu” şi Nr. 29 din Galaţi.

09.05.2017 -  Şcoala  Gimnazială “Ştefan cel Mare”

10 mai 2017 - Şcoala  Gimnazială “Constantin Gh. Marinescu”

15 mai 2017 - Şcoala  Gimnazială nr. 29