Back

22 Mai 2014

 

22 mai este "Ziua Internatională a Diversitătii Biologice", o oportunitate de recunoastere a valorii economice, ecologice, sociale, culturale si stiintifice a biodiversitătii si asigurării sănătătii ecosistemelor pentru bunăstarea umană.

Tema sub care s-a desfăsurat anul acesta "Ziua Internatională a Diversitătii Biologice" a fost:  "Diversitatea Insulelor" si coincide cu desemnarea de către Adunarea Generală a Natiunilor Unite a Anului International al statelor insulare mici si in curs de dezvoltare.

La nivel mondial, insulele reprezintă 5% din suprafată Terrei, oferind habitate pentru aproximativ 20% din speciile de plante, reptile si păsări.  Ele adăpostesc peste 50% din biodiversitatea marină, cu numeroase specii endemice.

În acest context, APM Galati, a organizat alături de Scoala Gimnaziala Nr. 33 "Sf. Dumitru" Galati o activitate comună dedicată acestui eveniment, tematica abordată cuprinzand elemente referitoare la viata marina şi a ecosistemelor dependente de Marea Neagră. Cu acest prilej, aproximativ 50 de elevi din  clasele a IV-a si a VI-a au fost informaţi cu privire la speciile existente în Marea Neagră, impactul antropic asupra acestora, respectiv cele mai bune practici de utilizare a capitalului natural ce permit conservarea ecosistemelor fragile. FOTO

Copii au participat activ prin prezentarea unor colaje privind biodiversitatea marină, au confectionat din materiale reciclabile vietuitoare existente în Marea Neagră şi au completat chestionarele întocmite de reprezentantii APM Galati.