Back

5 IUNIE ZIUA MONDIALA A MEDIULUI

Data de 5 iunie a fost declarata Ziua Mondiala a Mediului in urma desfasurarii primei conferinte a Natiunilor Unite privind omul si mediul inconjurator care a avut loc in Suedia, la Stockholm, in 1972 si care a reunit reprezentanti ai 113 natiuni.

Sloganul ales de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru acest an are ca tema principala schimbarile climatice: „Raise your voice - Not the sea level!" si reprezinta o oportunitate excelenta de a lansa un apel de solidaritate cu insulele mici, amenintate tot mai mult cu disparitia, consecinta a cresterii nivelului marilor si oceanelor.

Agentia pentru Protectia Mediului Galati a organizat in perioada 30 mai-05 iunie 2014 cateva evenimente prin care a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Mediului si s-a atras atentia asupra importantei temei din acest an.

 Ø  În data de 30.05.2014 în cadrul Liceului Teoretic „Emil Racovită" a avut loc Simpozionul National „Educatia ecologică si societatea umană", organizat de liceul gălătean.

La simpozion s-au înscris peste 150 de participanti, elevi si cadre didactice, din Bucuresti, Targu Jiu, Galati, Ramnicu Valcea, Timisoara, Prahova, Neamt. Participantii s-au înscris fie la sectiunea destinată lucrărilor stiintifice, fie la sectiunea dedicată lucrărilor practice. Activitătile s-au desfăsurat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Galati, Universitatea „Dunărea de Jos", Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Răsvan Anghelută" si Palatul Copiilor si Elevilor. FOTO

Ø  In colaborare cu Asociatia „ Atelierul de idei" s-a desfasurat  Seminarul „ Apa – sursa de viata sau sursa de poluare?" in trei institutii de invatamant liceal din municipiul Galati, dupa cum urmeaza: Colegiul National „Costache Negri" – 2 iunie, Colegiul National „Vasile Alecsandri" – 3 iunie, Colegiul National „Mihail Kogalniceanu" – 4 iunie. FOTO

La acest eveniment au participat aproximativ 300 de elevi si reprezentanti ai Centrului de Consultanta Ecologica Galati, Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor – Universitatea „Dunarea de Jos" Galati, S.C. Apa-Canal S.A. Galati, Facultatii de Stinte si Mediu – Universitatea „Dunarea de Jos" Galati, S.G.A. Galati, Grupului Farmaciilor Independente „Ethica", Tiande Beauty Galati, S.C. Urban Tour S.C. Galati.

Ø  De asemenea, joi 05 iunie 2014, in colaborare cu Asociatia „Tinerii si Viitorul" Galati si cu participarea a aproximativ 65 de elevi şi studenţi ai unitatilor de invatamant din Galati: Scoala nr. 2, Facultatea de Arhitectura Navală – Universitatea Dunarea de Jos", Liceului Teoretic „Emil Racovi?ă", Grupul Scolar „Simion Mehedinti", Scoala Speciala „Constantin Pufan", Colegiul „Elena Doamna", la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Galati a fost prezentata expozitia de desene si machete „Raise your voice-Not the sea level!"FOTO