Back

INFORMARE DE PRESA - INREGISTRAREA OPERATORILOR ECONOMICI CARE NU SE SUPUN AUTORIZARII DE MEDIU

Incepand cu 19 mai a.c, operatorii economici care nu se supun autorizarii de mediu, conform prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, au obligatia de a se inscrie in Registrul national ce a fost infiintat la nivelul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului nr. 739/2017.

Conform informatiilor publicate pe site-ul ANPM, la acest moment, se pot depune solicitari de inregistrare pentru activitatile desfasurate de catre:

- Comerciantii care nu intra fizic in posesia deseurilor (acei operatori economici care actioneaza in nume propriu pentru cumpararea si pentru vanzarea ulterioara a deseurilor)

- Brokerii (acei operatori economici care se ocupa de valorificarea sau eliminarea deseurilor in numele altor persoane, inclusiv brokerii care nu intra fizic in posesia deseurilor)

- Transportatorii rutieri de deseuri nepericuloase

In termen de 30 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Ordinului nr.739/2017, operatorii economici care desfasoara activitati de comert cu ridicata al deseurilor si resturilor, fara a intra fizic in posesia acestora, si care detineau autorizatie de mediu la data intrarii in vigoare a Ordinului de ministru, aveau obligatia sa notifice autoritatile competente si sa solicite inregistrarea in Registru.

Documentele necesare se depun la sediul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului sau se transmit prin posta – Splaiul Independentei nr. 294, Corp B, Sector 6, Bucuresti. Numarul de inregistrare este atribuit operatorului economic in termen de 30 zile de la depunerea documentatiei complete si are o valabilitate de 5 ani.

Registrul national se actualizeaza lunar, este public si poate fi consultat pe site-ul ANPM www.anpm.ro, la sectiunea Deseuri, Cadru general, de unde pot fi obtinute si alte informatii privind documentatia necesara pentru inregistrare.