Back

Ziua Mondiala a Zonelor Umede 2017

         Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița a desfășurat o gamă variată de activități pentru marcarea Zilei Mondiale a Zonelor Umede 2017.

Începând cu data de 27.01.2017, cu tema ”Zone umede pentru reducerea dezastrelor”, APM Ialomița în colaborare cu Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia a organizat un Simpozion pentru clasele liceale sub sloganul ”Protejând zonele umede-prevenim fenomenele meteo extreme”.

În data de 02.02.2017, în colaborare cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, APM Ialomița a desfășurat un al doilea Simpozion pentru elevi din ciclul gimnazial cu tema ”Zone umede pentru reducerea dezastrelor”.

La Slobozia, în colaborare cu Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea”, s-a organizat vernisajul unei expoziții de fotografii realizate în zone umede, arii protejate din diferite colțuri de țară. Primii vizitatori au fost copiii din clasele primare a Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” și mass-media locală. Expoziția va rămâne deschisă publicului până în data de 24.02.2017.