Back

Anunt privind luarea deciziei de emitere a autorizatiei integrate de mediu si SC EXPUR SA

Anunt privind luarea deciziei de emitere a autorizatiei integrate de mediu

APM Ialomita cu sediul in Strada Mihai Viteazul, nr. 1, Slobozia, Ialomiţa si SC EXPUR SA cu sediul in mun. Slobozia, str.Soseaua Amara, nr.3, jud. Ialomita, anunta publicul interesat asupra deciziei de emitere a autorizatiei integrate de mediu pentru activitatea incadrata in conformitate cu prevederile Legii 278/2013 privind emisiile industriale:

  • Anexa 1.pct. 6.4., lit b ,,Tratarea şi prelucrarea, cu excepţia ambalării exclusive, a următoarelor materii prime, care au fost, în prealabil, prelucrate sau nu, în vederea fabricării de produse alimentare sau a hranei pentru animale, din:

(ii) numai materii prime de origine vegetală, cu o capacitate de producţie de peste 300 de tone de produse finite pe zi sau de 600 de tone pe zi în cazul în care instalaţia funcţionează pentru o perioadă de timp de cel mult 90 de zile consecutive pe an’’.

  • Anexa 1, pct. 4.1, lit. b ,,Producerea compuşilor chimici organici, cum sunt hidrocarburile cu conţinut de oxigen, cum sunt alcoolii, aldehidele, cetonele, acizii carboxilici, esterii şi amestecurile de esteri, acetaţii, eterii, peroxizii şi răşinile epoxidice’’.
  • Anexa nr. 7 Dispozitii tehnice referitoare la instalatiile si la activitatile care utilizeaza solventi organici, partea a 2-a, nr. crt. 19 „Extracţia uleiurilor vegetale şi a grăsimilor animale şi rafinarea uleiurilor vegetale (consum de solventi organici > 10 t/an)”, ce se desfasoara în mun.Slobozia, Sos.Amara, nr.3, jud.Ialomiţa, titular de activitate SC EXPUR SA.

Informatiile privind potentialul impact asupra mediului al activitatii, pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Ialomita, din loc.Slobozia, str.M.Viteazu, nr.1, jud.Ialomita, in zilele de luni-joi intre orele 08.00-16.30 si vineri intre orele 08,00 -14,00.

Observatiile publicului se primesc zilnic, sub semnatura si cu date de identificare, la sediul APM Ialomita, Serviciul AAA, in termen de 30 zile calendaristice de la data mediatizarii deciziei