Back

Campania ECOTIC „Orașe Curate” ia startul în Iași

02.10.2017

Campania ECOTIC „Orașe Curate” ia startul în Iași

Pe 2 octombrie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, ia startul și în Iași. Campania va încuraja locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare locale.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, APM Iași și SALUBRIS, continuă campania „Orașe Curate”. După trecerea prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești și Cluj-Napoca, între 2 – 20 octombrie 2017, locuitorii din Iași vor fi informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Iași care va preda un deșeu de minim 10 kg cumulate în intervalul orar 10:00 – 18:00 in zilele semnalate, la punctele de colectare amplasate pe: Platou Bărboi (luni), Esplanada Oancea (marti), Str. Nicolae Iorga nr. 15 (miercuri), Piața Păcurari (joi) și Piața Sudului (vineri) va primi un premiu instant. Un alt punct de colectare din cadrul campaniei este Centrul Municipal de Colectare Iași (Stradela Grădinari, nr.26) deschis de L-S in intervalul orar 8 – 20.

Campania din Iași continuă, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Campanie realizată cu sprijinul Ministerului Mediului.