Back

comunicat APM Iasi saptamana mobilitatii 2019

20.09.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Mergi cu noi! Alege moduri active de deplasare!

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași organizează cu ocazia Zilei Mondiale Fără Mașini” un „punct de mobilitate activă” temporar, unde cei interesați vor avea ocazia să testeze biciclete electrice. Dorim să încurajăm oamenii să aleagă moduri active de deplasare sau să îmbine mersul pe jos cu bicicleta și transportul public.

Bicicletele electrice vor putea fi testate duminică, 22 septembrie 2019, între orele 10.00 și 18.00, în zona din fața Școlii ”Gh.Asachi” - Strada Palat și sunt puse la dispoziția publicului prin amabilitatea brandului Jooyridez.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să experimentăm noi modalități de circulație și de transport durabil, să încercăm alternative la utilizarea autoturismului. Mai mult, ieșenii vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public.

„Punctul de mobilitate activă” este una dintre cele 27 de activități educaționale, culturale și sportive pregătite să bucure copiii, tinerii, dar și adulții în cadrul evenimentului “Iașul Fără Mașini. Mergi cu noi!” organizat de către Primăria Municipiului Iași împreună cu Asociația CIVICA, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași - FONTIS, Institutul Cultural Independent, Compania de Transport Public Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași, sub egida Programului Iași - Capitala Tineretului din România 2019-2020, pentru a promova beneficiile aduse de mobilitatea urbană alternativă asupra sănătății noastre și a mediului.

Zona fără mașini va fi între străzile Anastasie Panu (de la ANAF) până la capătul străzii Palat și din fața Școlii nr. 1 “Gh. Asachi” pe bld. Ștefan cel Mare și Sfânt până la intersecția “Mamma Mia”. Alte activități includ: 

- amenajarea de spații de joacă pentru copii și adulți;

- zone pentru activități de manevrare a  bicicletelor pentru începători, activități sportive, de dans, de conștientizare cu privire la accesibilizarea infrastructurii publice din Iași și la rolul cetățeanului în comunitate, expoziții pentru promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și educație rutieră pentru cei mici.

Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este “Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță”, sloganul fiind “Mergi cu noi!”.

Cu deosebită consideraţie,

Director Executiv

Gheorghe TĂTARU