Back

Comunicat de presa Zilele Mediului 2017 la Iasi

Comunicat de presă

22.05.2017

Zilele Mediului 2017 la Iaşi

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi desfăşoară, în perioada 1 mai - 30 iunie 2017, o serie de acţiuni cu titlul generic "Zilele mediului 2017", dedicată celor două evenimente importante din calendarul ecologic: 22 Mai - Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi 5 Iunie - Ziua Mondială a Mediului.  

Astfel, sub sloganul „Conectează-te cu natura!", în această perioadă la nivelul judeţului Iaşi se   deşfăşoară activităţi tematice diverse precum:

  • editarea şi distribuirea de materiale informativ- educative;
  • susţinerea  unor seminarii tematice în instituţii de învăţământ;
  • Concursuri tematice: Micul ecologist, Proiecte de mediu, Concurs de machete;
  • Evaluări în cadrul programului ECO ŞCOALA;
  • activităţi de birdwatching în arii naturale protejate declarate pentru protejarea păsărilor;
  • Expoziţia de carte de mediu - ediţia a V-a,  organizată în perioada 22 mai - 15 iunie 2017, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară "Mihai Eminescu" din Iaşi, expoziţie situată în Galeriile Fundaţiei Regale -Cupola a bibliotecii, împreună cu o expoziţie inedită de fotografie, pe aceeaşi temă, realizată de fotograful Adrian Baltariu.
  • Campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) cu premii - "Locul deşeurilor nu e in casă! Vino cu ele la Centrul de colectare!"  organizată în perioada 1mai - 30 iunie 2017, în parteneriat cu Asociaţia  ROREC la Centrul de colectare din strada Pompei nr. 3 din municipiul Iaşi;     

Ne sunt parteneri în acest demers: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi prin unităţile de învăţământ, Biblioteca Judeţeană "Gh. Asachi" Iaşi, Biblioteca Centrală Universitară "M. Eminescu" Iaşi, Societatea Ornitologică Română (SOR) - Filiala Iaşi, Asociaţia HPN Iaşi şi Asociaţia ROREC.

Sperăm ca prin aceste acţiuni - prin care subliniem importanţa cunoaşterii şi protejării naturii, problemele de mediu la nivel global şi local - să conştientizăm rolul şi importanţa acţiunilor noastre, ale tuturor - de la oameni simpli, la comunităţi, companii sau guverne în îmbunătăţirea calităţii mediului în care trăim şi reconsiderarea comportamentului nostru faţă de natură!

Mai multe detalii despre programul detaliat "Zilele Mediului 2017 la Iaşi" puteţi gasi pe http://apmis.anpm.ro/web/apm-iasi/evenimente.

                                                             

                                                           Director executiv

                                            ing. Víctor Bogdan DAVIDEANU