Back

The Green Project - Ziua Mondială a Mediului

 

Baia Mare sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI!

Baia Mare, 02 mai 2022Primăria Baia Mare contribuie și anul acesta la optimizarea și dezvoltarea serviciului de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de care băimărenii beneficiază de mai bine de 10 ani.

Serviciul de colectare este unul permanent și se adresează cetățenilor, dar și firmelor și instituțiilor publice deopotrivă, fiind pus la dispoziție gratuit de către Primăria Baia Mare împreună cu operatorul de colectare TGP – The Green Project. Programări se pot face apelând numărul de call center 0756 036 205 sau completând formularul de comandă de pe  https://thegreenproject.ro/comanda

În plus, toți cei care doresc să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice, au ocazia de a participa activ la o amplă campanie de colectare desfășurată în Municipiul Baia Mare în perioada 5 mai – 5 iunie 2022, marcând ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI, alături de marile orașe ale României, dar și alături de alte țări participante la World Environment Day 2022.

Evenimentul internațional găzduit anul acesta de Suedia are tematica #OnlyOneEarth și subliniază nevoia de a trăi sustenabil, în armonie cu natura, de a genera schimbări reale prin adoptarea de politici publice potrivite, dar și prin alegerile noastre de zi cu zi. #UnSingurPământ a fost motto-ul Conferinței de la Stockholm din 1972. După 50 de ani motto-ul este încă valabil - această planetă este singura noastră casă, ale cărei resurse limitate trebuie să fie protejeze de către noi toți. #OnlyOneEarth.https://www.worldenvironmentday.global/

Campania de colectare este organizată de către Primăria Baia Mare, împreună cu operatorul de colectare TGP – The Green Project, Organizația Colectivă Eco Positive și partenerii locali: ADIGIDM Maramureș, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Garda de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Iată mai jos programul campaniei:

  • În intervalul 5 mai – 5 iunie 2022, deșeurile electrice grele și voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă / insituție pe baza unei programări la unul dintre următoarele numere de telefon:
  • Sâmbătă, 4 iunie, între orele 10.00-15.00 cetățenii pot aduce aparatele electrice vechi, defecte și la unul din următoarele puncte de colectare deschise:
    • În curtea Colegiului "Anghel Saligny"
    • În parcul de la RFN
    • Pe platoul de la Semilună
    • Pe platoul din Piața Revoluției
    • Complex Ferneziu
    • Intersecția bdul. Republicii - str. Lupului
  • Pentru toti cetățenii care vor răspunde apelulul nostru de a se debasara responsabil de deșeurilor electrice se va organiza și o tombolă cu premii constânt în electrocasnice noi. Premiile sunt: 1 x Frigider, 2 x Cafetieră, 2 x Bormașină, 2 x Fier de călcat, 2 x Prăjitor de pâine, 2 x Sandwich maker și sunt puse la dispoziție de către Organizația Colectivă Eco Positive.
  • Luni, 6 iunie, în parcul de la RFN, începând cu ora 14:00, va avea loc Extragerea câștigătorilor!

Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.

Nu știi ce să faci cu echipamentele electrice vechi sau defecte?

Noi te ajutăm să scapi de ele în mod corect și responsabil față de mediul înconjurător prin serviciul GRATUIT de preluare de la domiciliu / sediu firmă, asigurând manipularea echipamente de la ușa apartamentului / depozit firmă / instituție până la centrul de colectare.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul TGP – THE GREEN PROJECT Maramureș, Ana Iacob Solomeș, la numărul de telefon 0756 036 205 sau la email: office@thegreenproject.ro

Nu ezitați să răspândiți vestea pe rețelele de socializare cu tagul #OnlyOneEarth