Back

COMUNICAT - O singură zi pâna la startul #MobilityWeek, campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene

COMUNICAT

 

📣📣O singură zi pâna la startul #MobilityWeek, campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene.
Săptămâna Europeană a Mobilității încurajează municipalitățile din Europa să introducă și să promoveze măsuri privind transportul durabil și să invite cetățenii să testeze variante alternative la utilizarea autoturismelor.
Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este “Conexiuni mai bune - Better Connections” iar sloganul este ”Combină și deplasează-te - Mix & Move”.
Tema a fost aleasă pentru a reflecta dorința persoanelor din întreaga Europă de a se reconecta unele cu altele după mai multe luni de izolare, restricții și limitări.
Un transport mai bine conectat înseamnă locuri și oameni mai bine conectați, ceea ce reprezintă un obiectiv-cheie al Pactului verde european al Comisiei Europene.
În plus, transportul public este partenerul nostru pe tot parcursul vieții pentru a ne conecta, pentru a călători în siguranță și pentru a proteja mediul înconjurător - împreună cu mobilitatea activă și partajată și cu alte opțiuni de transport conectat, la cerere și durabil. Conectarea modurilor de transport „tradiționale” cu noile soluții digitale rămâne un aspect-cheie pentru viitor.
Săptămâna culminează cu “Ziua fără autoturisme”, în cadrul căreia orașele participante rezervă una sau mai multe zone, timp de o zi, exclusiv pentru pietoni, bicicliști și transportul public.
Autoritățile locale sunt încurajate să organizeze activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la anumite aspecte și la o tematică dată, precum și să lanseze măsuri permanente destinate îmbunătățirii situației transportului durabil în localitatea lor.
Înregistrați-vă💻acum!
➡️ca și oraș/localitate (autoritate locală) vă puteți înregistra acum online la https://registration.mobilityweek.eu/login.php?
➡️ca și ONG, unitate de invățământ, companie și/sau alte entități private te încurajăm să îți înregistrezi acțiunea de mobilitate online la https://mobility-action.mobilityweek.eu/login.php

 

 

Clipul video de prezentare a campaniei EUROPEANMOBILITYWEEK 2022 este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=9jVp33pFDCA.

Ghid tematic (clic aici).