Back

COMUNICAT DE PRESĂ - "Let's do it, Romania!", ediţia 2012

14.05.2012

COMUNICAT DE PRESĂ

          Sâmbătă, 12 mai 2012, de ziua curăţeniei naţionale, Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a acţionat verde în anotimp verde, urmând iniţiativa lăudabilă a entuziastei echipe „Let’s do It, Romania!”

          Astfel, angajaţii instituţiei judeţene de mediu, prezenţi într-un număr de 21, şi-au asumat voluntariatul nobil de a curăţa o bucată de lume – Pădurea Budiului, zona Mureşeni.

          Înzestraţi cu simţ al răspunderii şi bunăvoinţă faţă de ceea ce semnifică o ţară curată, echipaţi cu haine sport, saci încăpători şi mănuşi, au strâns cu zel gunoaiele abandonate indolent.

          În pădure, pe liziera acesteia şi pe pajiştea împrejmuitoare, au fost găsite şi, mai apoi, adunate resturi de deşeuri menajere – obiecte deteriorate, carton, ţesături, sticle, ambalaje din hârtie, metal, plastic şi resturi alimentare – generate de activităţile de recreere în aer liber.

          În cadrul acestei acţiuni, Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a colectat 40 de saci cu deşeuri care au fost depozitaţi la marginea drumului pentru a putea fi strânşi de către societatea de salubritate.

          Credem că e ceas bun să ne oprim din nepăsare, înlocuind gesturile-scuză cu gesturi-motivaţie, prin acceptarea faptului că de noi depinde schimbarea. 

 

Date de contact: ing. Dănuţ Ştefănescu, Director executiv - 0745.607.006