Back

Informații privind proiectul "Curățăm România"

 

 
Campania Națională de ecologizare Curățăm România, desfășurată sub deviza „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, se derulează în perioada 4 aprilie - 4 mai 2022 și implică participarea activă a tuturor instituțiilor din subordinea ori coordonarea Ministerul Mediului - România, a unităților administrativ-teritoriale, a autorităților județene (Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar) precum și a voluntarilor și ONG-urilor.
Programul Curățăm România este derulat de Ministerul Mediului - România și finanțat din Fondul pentru Mediu, iar unitățile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunile administrativ - teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară se pot inscrie în acest Program.
Numai împreună putem să schimbăm percepția și atitudinea factorilor de răspundere, a instituțiilor și a cetățenilor din comunitățile în care va avea loc campania. Trebuie să-i responsabilizăm și să-i implicăm activ pe toți partenerii și beneficiarii campaniei, în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod corect și prietenos cu mediul.
Vom face curățenie în case, în curți, pe drumuri și șosele, în păduri, pe ape. Este o campanie care se adresează tuturor românilor, de la copii la cei maturi, din toate gospodăriile și din toate colțurile țării!
Avem nevoie de voi toți, cei care iubesc mediul, să urmăriți pagina oficiala a campaniei Curățăm România și să fiți alături de noi în număr cât mai mare, pentru că numai prin implicarea fiecăruia dintre noi putem să asigurăm reușita campaniei!
 
 NE PROPUNEM:
Să schimbăm percepția și atitudinea insituțiilor, a factorilor de răspundere și a cetățenilor din comunitățile în care va avea loc campania.
 
Să-i responsabilizăm și să-i implicăm activ pe toți cei care ne vor fi parteneri sau beneficiari ai campaniei, în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod corect și prietenos cu mediul.
 
Să oferim un model de bună practică și să-i familiarizăm pe cetățeni cu modalitățile de valorificare a deșeurilor și cu posibilităților de colectare existente la nivel local și national