Back

Dezbatere publică “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

INFORMARE DE PRESĂ

Dezbatere publică “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Piatra Neamț, 7 septembrie 2016

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează miercuri, 7 septembrie, la Piatra Neamț, o dezbatere publică care va avea ca temă analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte din campania 2016 a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” și se va desfășura la Sala de Ședințe a Direcției pentru Agricultură a Județului Neamț, str. Mihai Eminescu nr. 26B, între orele 10-17.

Evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Neamț. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Neamț la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Neamț trei investiții finalizate în 2015, care în prezent sunt operaţionale - platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Bodești, Dumbrava Roșie, și Gherăești, împreună cu echipamentul necesar - încărcătoare frontale, tractoare cu remorcă, cisterne vidanjă, mașini de împrăștiat gunoi - și europubele, cu valori cuprinse între 1 și 1,8 milioane de lei fiecare, precum şi 8 platforme individuale în localitatea Dumbrava Roșie. De asemenea, au fost plantate perdele de protecție (10.000 de bucăți puieți de salcâm) în localitatea Dumbrava Roșie.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați:

www.inpcp.ro,

www.inpcp-campanie.ro

www.blog.inpcp-campanie.ro

http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti