Back

Comunicat presa: Agenţia Europeană de Mediu lansează concursul de fotografie-poveste “ImaginAIR”, adresat tinerilor

Agenţia Europeană de Mediu

lansează concursul de fotografie-poveste “ImaginAIR”, adresat tinerilor

 Agentia Europeană de Mediu (AEM) lansează un nou concurs de fotografie-poveste numit „ImaginAIR”, adresat tinerilor.

La acest concurs sunt invitaţi să participe tineri din ţările europene, care vor transmite la Agenţia Europeană de Mediu un material fotografic însoţit de un text şi care va reprezenta povestea lor exprimată în imagini şi cuvinte despre poluarea aerului în zona în care trăiesc.

Poate fi aleasă una din următoarele teme: a) aer şi sănătate umană; b) aer şi natură; c) aerul în oraşe; d) aer şi tehnologie.

Vârsta minimă a participanţilor este de 18 ani. Fotografia-poveste trebuie să aibă imaginile în format jpeg. iar textul ataşat poate fi în oricare din limbile ţărilor membre Agenţiei Europene de Mediu, dar va trebui să existe şi o traducere în limba engleză.

Mai multe informaţii privind realizarea şi transmiterea materialului la Agenţia Europeană de Mediu pot fi obţinute de pe site-ul: http://www.eea.europa.eu/about-us/what/public-events/competitions/imaginair.

Transmiterea lucrărilor la Agenţia Europeană de Mediu, se va face în perioada 24 septembrie – 7 octombrie 2012, iar pe data de 29 octombrie se vor anunţa finaliştii. Votul public asupra lucrărilor transmise va fi în perioada 29 octombrie 2012 – 14 noiembrie 2012, iar pe data de 15 noiembrie 2012 vor fi desemnaţi câştigătorii concursului “ImaginAIR”.

Câştigătorii concursului vor primi un premiu în numerar şi materialele lor vor fi recomandate în publicaţii ale Agenţiei Europene de Mediu (AEM), inclusiv  Semnale 2013, o publicaţie a AEM,  care  se  distribuie în întreaga Europă. 

Finaliştii vor avea, de asemenea, poveştile lor în fotografii, prezentate pe site-ul AEM şi promovate prin intermediul partenerilor instituţionali ai AEM.

 

 DIRECTOR EXECUTIV

DOREL ŞTEOMLEGA