Back

Comunicat presa: Proiectul „Eco-Atitudine: Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – ediţia 2012, la a doua etapă

Proiectul „Eco-Atitudine: Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – ediţia 2012,  la a doua etapă

 

În data de 26.09.2012 ora 11:00 în Amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional ”Nicolae Titulescu” din Slatina va avea loc „Ora de ecologie” din cadrul celei de-a doua etape aproiectului „Eco-Atitudine: Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – ediţia 2012.

Prima etapă a proiectului s-a desfăşurt în perioada 15 martie – 1 iunie 2012, iar a doua etapă a proiectului a început pe data de 10 septembrie 2012 şi se va finaliza pe data de 25 noiembrie 2012.

Acest proiect a fost iniţiat de Grupul European de Presă REPORTER în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu şi se desfăşoară în mun. Bucureşti şi în judeţele: Argeş, Covasna, Harghita, Ilfov, Olt, Prahova şi Vrancea.

La acest proiect participă şcoli cu clasele I-VIII din judeţele menţionate mai sus, iar elevii vor lua parte la acţiuni de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje din PET-uri, hârtie, carton dar şi a deşeurilor electrice sau electrocasnice (DEEE-uri).

La nivelul judeţului Olt unităţile şcolare participante la acest proiect sunt: Şcoala nr. 1 Slatina, Şcoala Stefan Protopopescu Slatina, Şcoala nr. 3 Slatina, Şcoala Vlaicu Voda Slatina, Şcoala nr 5, Şcoala Eugen Ionescu Slatina, Şcoala Constantin Brancoveanu Slatina, Şcoala George Poboran, Colegiul Naţional Nicolae Titulescu.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ coordonatorii de proiect coordonează activităţile de colectare şi predare a deşeurilor colectate către operatorul de salubritate, respectiv S.C. SALUBRIS S.A. Slatina.

Practic, mecanismul acestei campanii constă în precolectarea selectivă a deşeurilor la nivelul unităţilor de învăţământ participante în campanie, colectarea acestora de către operatorul de salubritate la termenele stabilite de către reprezentanţii acestuia şi coordonatorii tuturor şcolilor participante la proiect, cu frecvenţa stabilită de comun acord între aceştia, cu scopul de fi valorificate de unităţile specializate.

Evidenţa cantităţilor colectate de operatorul de salubritate va fi centraliză lunar.

În urma desfăşurării primei etape a proiectului „Eco-Atitudine: Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu, unităţile şcolare participante în proiect au colectat 3350 kg de hârtie şi carton, 237 kg PET-uri şi 1655 kg DEEE-uri.

Pentru prima etapă a proiectului premianţii au fost următorii:

  • pentru categoria I –hârtie, carton, plastic, Locurile 1 şi 2 au fost ocupate de Şcolile nr 3 şi 5 din mun. Slatina, premiul constând într-o excursie la GreenWEEE Buzău, oferită de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.
  • Pentru categoria II – deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), locul 1 a fost ocupat de Şcoala nr 3 Slatina premiul fiind un calculator, locul 2 a fost ocupat de Şcoala Eugen Ionescu Slatina, premiul constând într-un videoproiector şi locul 3 a fost ocupat de Şcoala George Poboran Slatina, primind ca premiu o imprimantă multifuncţională.

Şi la cealaltă categorie, III – creaţie şi desene, elevii au primit ca premii: articole sportive, consolă video cu 100 jocuri, seturi de pictură şi desen, imprimantă, CD player. 

Şi la finalul etapei a doua organizatorul campaniei va premia unităţile şcolare câştigătoare pe baza cantităţilor de deşeuri colectate.

 

DIRECTOR EXECUTIV

DOREL ŞTEOMLEGA