Back

Comunicat presa: "Combate poluarea cu plastic" tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului - 5 iunie 2018. "Combate poluarea cu plastic" este tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului și reprezintă un îndemn pentru noi toţi de a contribui din ce în ce mai mult la păstrarea unui mediu curat și sănătos, fără deșeuri din plastic, care constituie o problemă ecologică uriașă a zilelor noastre, rezultată din cantitățile uriașe de deșeuri din plastic care sunt aruncate iresponsabil în natură.......

                                                    *Combate poluarea cu plastic*

              tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului - 5 iunie 2018

 

La nivel mondial în fiecare an pe data de 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Mediului. Data de 5 iunie a fost declarată ca Ziua Mondială a Mediului în urma desfăşurării primei conferinţe a Naţiunilor Unite privind omul şi mediul înconjurător care a avut loc în Suedia, la Stockholm în perioada 3-14 iunie a anului 1972.

De atunci şi până astăzi, în fiecare an, la nivel mondial acţiunile de marcare a acestei zile s-au desfăşurat sub diferite teme.

*Combate poluarea cu plastic* este tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului și reprezintă un îndemn pentru noi toţi de a contribui din ce în ce mai mult la păstrarea unui mediu curat și sănătos, fără deșeuri din plastic, care constituie o problemă ecologică uriașă a zilelor noastre, rezultată din cantitățile uriașe de deșeuri din plastic care sunt aruncate iresponsabil în natură.

Poluarea cu plastic afectează pământul, apele, animalele, păsările, oamenii, ecosistemul în care trăim și trebuie menționat că poluarea cu plastic vine în cea mai mare parte de la produsele sau ambalajele de unică de unică folosință pe care oamenii le aruncă imediat după folosire, constituind deșeuri nedegradabile.

Noi toți putem face câte ceva pentru a nu polua mediul cu plastic și să avem o atitudine de respect pentru natură prin diferite acțiuni, cum ar fi: să încercăm să folosim ori de câte ori se poate, produse cu durată mai lungă de folosire și să evităm produsele de unică folosință, să colectăm deșeurile, selectiv, acasă, la școală, la serviciu, contribuind astfel la reciclarea acestora, să nu aruncăm deșeurile sau ambalajele din plastic oriunde, ci numai în locurile amenajate, etc.

Dacă facem aceste lucruri, atunci înseamnă că iubim natura, ne pasă de ea, o protejăm, pentru noi și pentru generațiile viitoare.

Ziua de 5 iunie trebuie să fie pentru toţi locuitorii Pământului un prilej de recunoştinţă pentru natura care ne-a dat tot ce ne-a trebuit, de bucurie pentru minunăţiile ei care ne înconjoară şi de speranţă pentru generaţiile viitoare de avea o natură poate la fel de frumoasă ca acum.

 

 

Director Executiv

Dorel ȘTEOMLEGA