Back

Campania ”Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc! ”

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania

Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc! ”

prin care se  va introduce etapizat un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, mașini electrice sau mersul pe jos, de cât mai mulți români.

Această campanie a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier. Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare “în viteză” și “cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7000 de kg de CO2, pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.

Vinerea  va fi ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, vom impulsiona mobilizarea verde, peste tot în țară.

Semnalul va fi dat de angajații instituțiilor publice de nivel central și local din România într-o mobilizare fără precedent. Minimum unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice din România va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.

Campania se va repeta în fiecare zi de vineri a săptămânii. Pe această cale lansăm rugămintea cetățenilor de a ne urma exemplul, fiecarea dintre noi putem încerca să renunțăm o zi la mașină în favoarea  mijloacelor de transport alternative ca împreună să  contribuim la un aer cât mai curat.

Vă așteptăm alături de noi în Vinerea Verde!