Back

Campanie de plantări: ”Pădurea începe acasă”

În fiecare an între 15 martie – 15 aprilie,  se marchează „Luna Pădurii”, un eveniment ce aduce în atenția noastră, rolul pădurii în menținerea echilibrului natural.

Pădurea asigură viața pe pământ prin: producerea de oxigen; purificarea și retenția apei; protecția împotriva inundațiilor, a eroziunii și a alunecărilor de teren; susținerea și protejarea biodiversității; producția de lemn, fibre, biomasă etc

Cu toții știm efectele dezastruoase ale  despăduririlor , de la  eroziunea solului care generează  inundații și alunecări de teren, creșterea concentrației CO2 atmosferic și scăderea celei de oxigen care duce la un aer mai poluat, schimbări climatice, dispariția multor specii de plante și animale care populează pădurile;

Situația actuală nu permite organizarea de acțiuni de plantare pentru toți cei care doresc să își aducă aportul la creșterea suprafeței pădurilor, astfel Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare lansează Campania de plantare ”Pădurea începe acasă”.

Prin această campanie angajații instituției noastre vor planta copaci în grădinile personale sau al cunoscuților aducând astfel un mic aport la un aer mai curat.

Învităm astfel pe  toți cei care doresc sa planteze cu copac să înceapă cu grădina de acasă sau în grădinile prietenilor și rudelor . Chiar dacă este un singur copac , el ne va răsplăti cu un aer mai oxigenat.