Back

16-22 septembrie 2011 "Săptămâna Mobilităţii Europene"

16-22 septembrie 2011 "Săptămâna Mobilităţii Europene"

În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, sub genericul "Săptămâna mobilităţii Europene", au loc în toata Europa diferite acţiuni menite să conştientizeze populaţia în privinţa modalităţilor durabile de transport, vizându-se reducerea poluării atmosferei cauzate de creşterea traficului auto.

Tema din acest an – Mobilitatea Alternativă – vizează promovarea unor mijloace de transport eficiente din punctul de vedere al resurselor ca alternativă la autoturismele personale, care continuă să domine transportul urban.

În Suceava,  campania din acest an se va finaliza cu Marşul bicicletelor organizat, în data de 22 septembrie ora 12, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, în colaborare cu Primăria municipiului Suceava, ONG-uri şi  Eco-Şcoli din localitate. Astfel, pe traseul Galeria Mall - Primărie, se vor deplasa biciclişti şi rolleri din cadrul instituţiilor de învţământ, ONG-uri, funcţionari publici, cetăţeni, prilej cu care se vor distribui şi pliante cu mesaje pentru protecţia mediului.

Această manifestare îşi doreşte a fi un îndemn la adresa concetăţenilor de a-şi schimba comportamentul privind protejarea mediului înconjurator prin renunţarea, măcar pentru o zi, la mijloacele de transport personale în favoarea mijloacelor de transport în comun, eventual al bicicletelor, sau chiar prin practicarea mersului pe jos care protejează atât mediul, cât şi sănătatea.


APM Suceava şi partenerii săi invită pe această cale şi alţi cetăţeni ai municipiului să participe la Marşul bicicletelor, demonstrând astfel că mesajul "Săptămânii Mobilităţii Europene" a fost înţeles şi este agreat de suceveni.